به گزارش ایسنا، ویروس کشنده Nipah که خفاشها ناقل آن هستند در مناطقی از جنوب و جنوب شرق آسیا شیوع انسانی داشته و احتمال همهگیری جدی آن وجود دارد.
این ویروس در سال ۱۹۹۹ در مالزی و سنگاپور شناسایی شد که همهگیریهایی با نرخ مرگ و میر ۴۰ و ۹۰ درصد همراه داشته است. همچنین ویروس مزبور تا هزاران کیلومتر گسترش یافته و به بنگلادش و هند رسیده است.
تاکنون واکسن یا دارویی برای مقابله با ویروس Nipah تولید نشده است.
مدیر اجرایی ائتلاف نوآوری های آمادگی اپیدمی (CEPI) گفت: ۲۰ سال از زمان کشف این ویروس گذشته اما جهان همچنان برای مقابله با تهدید جهانی ناشی از ویروس Nipah آماده نیست.
ائتلاف نوآوری های آمادگی، مشارکت کارشناسان بیماری، سازمانهای خصوصی، عمومی و مدنی است که در سال ۲۰۱۷ تشکیل شد و هدف آن تولید واکسن برای بیماریهای عفونی ناشناخته و نوظهور است.
به گفته مدیر اجرایی ائتلاف نوآوری های آمادگی اپیدمی، شیوع ویروس Nipah تاکنون به کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا محدود بوده اما این ویروس از قابلیت همهگیری برخوردار است زیرا خفاشهای ناقل این ویروس در تمامی مناطق استوایی و نیمه گرمسیری که محل زیست بیش از دو میلیارد انسان است وجود دارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، همچنین از آنجاییکه این ویروس از انسان به انسان منتقل میشود این امکان وجود دارد که در مناطق با تراکم جمعیت بالا گسترش یابد.
انتهای پیام
نظرات