به گزارش ایسنا، لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ توسط حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی - رئیسجمهور - صبح امروز (یکشنبه، ۱۷ آذرماه) به مجلس ارائه شد.
در این لایحه اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی در سال ۱۳۹۹، ۲۴,۳۱۵,۴۳۰ میلیون ریال برآورد شده است. رقم مصوب در سال ۹۸، ۲۱,۸۲۱,۲۱۰ میلیون ریال بوده است که از افزایش ۱۰هزار میلیارد ریالی بودجه پیشنهادی حکایت میکند. امسال علاوه بر این بودجه، ۳,۱۴۰,۵۰۰ میلیون ریال یارانه برای حمایت از نشر، کتاب و مطبوعات درنظر گرفته شده است. مجموع این رقم ۲۷,۴۱۱,۹۳۰ میلیون ریال میشود که نسبت به سال گذشته افزایش ۲۰ درصدی را نشان میدهد.
از این میزان بودجه پیشنهادی وزارت ارشاد، ۲,۰۵۶,۲۱۰ میلیون ریال برای برنامه توسعه نشر و ترویج کتابخوانی در نظر گرفته شده که ۱,۵۷۰,۲۵۰ میلیون ریال از این رقم پیشنهادی به صورت یارانه به این بخش اختصاص یافته است.
همچنین ۱۳۰,۰۰۰ میلیون ریال برای برنامه آموزش و گسترش زبان فارسی در خارج از کشور در نظر گرفته شده است. مصوبه این بخش در سال گذشته ۹۵,۷۵۰ میلیون ریال بوده که امسال نسبت به سال گذشته ۲۶.۳۵ درصد افزایش داشته است.
۱,۹۶۲,۰۸۰ میلیون ریال بودجهای است که برای گسترش و بهسازی کتابخانههای عمومی در بودجه ۱۳۹۹ در نظر گرفته شده است؛ این میزان در سال ۱۳۹۸، ۱,۶۸۴,۹۵۰ میلیون ریال بوده است.
بودجه پیشنهادی برای فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی ۲۸۷,۳۵۸ میلیون ریال است که این میزان در سال ۱۳۹۸، ۲۴۳,۵۶۰ میلیون ریال بوده است. همچنین ۳۰۰,۱۴۶ میلیون ریال برای مرکز نشر دانشگاهی درنظر گرفته شده است. برای موسسه نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) هم ۲۷۱,۵۰۰ میلیون ریال درنظر گرفته شده و ۶۶,۴۵۰ میلون ریال نیز برای کتابخانه آیتالله نجفی مرعشی پیشنهاد شده است. همچنین برای بنیاد دایرهالمعارف اسلامی ۹۰۰۰۰ میلیون ریال اختصاص یافته است.
برای بنیاد سعدی نیز ۱۴۰۶۰۰ میلیون ریال درنظر گرفته شده و ۲۰,۱۹۰,۶۸۰ میلیون ریال هم بودجهای است که برای نهاد کتابخانههای عمومی کشور پیشنهاد شده است. همچنین ۱,۶۱۶,۵۰۰ میلیون ریال بودجه پیشنهادی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.
بر اساس این لایحه، اعتبارات هزینهای که برای ترویج کتاب و کتابخوانی درنظر گرفته شده به این شرح است: ۹۰۰۰۰ میلیون ریال برای حمایت ار برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ۲۵۰۰۰ میلیون ریال برای حمایت از حضور بینالمللی نویسندگان و ناشران، ۵۹۷۹۶ میلیون ریال برای کمک به برگزاری مراسم، جشنوارهها، نشستها، هفته کتاب و مسابقات کتاب و کتابخوانی، ۵۳۸۱۰ میلیون ریال برای توسعه فرهنگ کتابخوانی با اولویت مناطق محروم، ۱۸۰۰۰ میلیون ریال برای حمایت از تبلیغ و اطلاعرسانی کتاب (عنوان کتاب)، ۱۵۰۰۰ میلیون ریال برای نظارت بر موسسات انتشاراتی، ۵۶۰۰۰ میلیون ریال برای بررسی کتاب ( هزار صفحه)، ۱۲۰۰۰ میلیون ریال برای حمایت و ساماندهی انجمنهای ادبی و فرهنگی، ۱۵۰۰۰ میلیون ریال برای برنامهریزی در حوزه نشر و کتاب، ۷۲۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به برگزاری نمایشگاه استانی کتاب، ۴۷۰۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به خرید کتاب برای تقویت کتابخانهها و موسسات فرهنگی و پژوهشی غیردولتی، ۱۲۰۰۰۰ میلیون ریال برای کمک به شبکه توزیع کتاب، ۹۰۰۰۰ میلیون ریال برای تخفیف در بهای کتاب در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، ۵۴۹۵۸۷ میلیون ریال برای کمک به خرید کتاب توسط دانشآموزان، دانشجویان و طلاب ار طریق انتشار کارت اعتباری.
انتهای پیام
نظرات