فرشته دستپاک، در اولین همایش فرش دستباف استان مرکزی که در استانداری برگزار شد، افزود: بیش از ۸۰ درصد فعالیت در عرصه تولید فرش کشور را زنان انجام میدهند و در واقع دلیل پابرجایی فرش ایران بانوان هستند. فرش ایرانی به این دلیل ماندگار شد که مادران این سرزمین هنر- صنعت فرش را نسل به نسل انتقال دادند.
وی ادامه داد: فرش پس از نفت دومین کالایی بود که ترامپ تحریم کرد در حالی که اگر او در هر همایش و نشستی نگاه به زیر پا بیندازد فرش دستباف ایرانی را میبیند. با توجه به عضویت ایران در کنوانسیون لیسبون تلاش می کنیم از آمریکا به دلیل تحریم فرش دستباف ایرانی شکایت کنیم.
وی افزود: در حال حاضر دو میلیون نفر مستقیما در صنعت فرش مشغول هستند و با تمام ظلمهایی که به ما میشود هنوز بزرگترین تولیدکننده فرش دنیا هستیم، ولی متاسفانه در صادرات به دلیل تحریمها جایگاه اول را به هند واگذار کرده ایم. پیش از ترامپ ۳۰ درصد صادرات فرش ما به آمریکا بود.
دستپاک با بیان اینکه در تمام جهان ایران و ایرانی را با فرش میشناسند، گفت: قدیمی ترین فرش جهان که در کوههای مغولستان پیدا شده، یک فرش ایرانی مربوط به عصر هخامنشی است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران اضافه کرد: دست نیاز به سوی بخش خصوصی دراز میکنیم و امیدواریم بخش خصوصی دست ما را بگیرد، بخش خصوصی باید بخش دولتی را اداره کند.
دستپاک عنوان کرد: مشکلاتی در حوزه بیمه فعالین هنرصنعت فرش وجود دارد که سعی داریم آنها را برطرف کنیم و تفاهمنامه هایی نیز در همین راستا امضا کردهایم.
انتهای پیام
نظرات