• سه‌شنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 98091208430

نماینده ولی فقیه در فارس:

باور کنیم راه حل مشکلاتمان در قرآن است

باور کنیم راه حل مشکلاتمان در قرآن است

ایسنا/فارس نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز با یادآوری اینکه در قرآن درمان تمام مشکلات و دردها را می‌توان یافت، لزوم شناخت دقیق و علمی دردها و مشکلات و باور به اینکه قرآن شفابخش همه دردها است را یادآور شد.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام، سه شنبه ۱۲ آذرماه در مراسم افتتاحیه سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان با اشاره به آیه ۸۲ سوره اسراء به تشریح بخشی از ابعاد این آیه پرداخت و گفت: خداوند می‌فرماید که ما قرآن را نازل می‌کنیم برای اینکه شفا باشد؛ شفا یعنی یک بیماری ممکن است دامن‌گیر فرد یا جامعه شده باشد که این قرآن کریم آن بیماری را درمان می‌کند.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: شاید یکی از مسائل مهم امروز کشور ما که باید دانشگاهیان و دانشجویان به آن بپردازند، این است که بیماری‌هایی که داریم از نظر نفسانی یا اجتماعی چیست زیرا تا زمانی که درد را شناسایی نکنیم، نمی‌توانیم گام دیگری برداریم.

امام جمعه شیراز یکی از وظایف مهم جامعه قرآنی دانشجویی را پرداختن به توصیف دردها و بیماری‌های نفسانی یا اجتماعی جامعه دانست و گفت: توصیف علمی کردن غیر از نق زدن است؛ معمولاً در جلسات زمانی که دور هم می‌نشینیم، نسبت به یکسری کمبودهایی که داریم همه نق می‌زنیم اما هیچکس نمی‌آید بگوید دقیقا مشکل چیست تا بعد دنبال درمان برویم.

وی اظهار کرد: ما درد خود را درست نمی‌شناسیم و گله بسیاری داریم اما گله توصیف علمی مشکل نیست، گله است و باید به نقطه‌ای برسیم که مشکلاتمان را بتوانیم دقیقاً از نظر علمی توضیح دهیم.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه اگر قرآن می‌خواهد شفا باشد، شفای آن دردهایی است که دقیقا شناختیم، گفت: کسی تا مریضی خود را نشناسد به دکتر نمی‌رود. ممکن است قرآن زیاد بخوانیم ولی دوای دردمان نمی‌شود چون بیماری خود را نمی‌شناسیم. این گام اول باید در مراکز علمی ودانشگاهی برداریم و غیر از دانشگاه و حوزه هم جایی برای اینکه بخواهیم تبیین مشکلات و بیماری‌های اجتماعی و فردی و نفسانی ما کند، وجود ندارد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه متأسفانه در دانشگاه‌های ما هم علم ترجمه‌ای جای علم اجتماعی را گرفته است،‌ گفت: آیا ایرانی‌ها برای مشکلات خود دوایی دارند و آیا برای حل این مشکل نیاز است که به قرآن مراجعه کنیم؛ این‌ها را هنوز وارد نشده‌ایم و رسمیت ندادیم.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه با برگزاری جلساتی که نقش قرآن در محیط علمی نقش اصلی نیست، مشکل حل نمی‌شود، گفت: باید اول بیماری را بشناسیم و بعد سراغ قرآن برویم تا قرآن پاسخگوی مشکلات ما بوده و شفا باشد و برگزاری این مسابقات مقدمه است برای اینکه به مسئله اصلی بپردازیم که مشکل ما چیست پاسخ و چه خواهد بود.

امام جمعه شیراز چنین رویکردی را در ایران ضعیف توصیف و اضافه کرد: نمی‌گوییم هیچکس بیماری را نشناخته و هیچکس هم پاسخ نمی‌دهد ولی یک رویکرد علمی قوی در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها برای اینکه پاسخ مشکلات خود را از قرآن بگیریم مشاهده نمی‌کنیم.

او ابراز امیدواری کرد که جشنواره چهلم قرآن و عترت دانشجویان به بلوغ لازم رسیده و سمتی برود که به شفای مشکل بپردازد.

امام جمعه شیراز یکی دیگر از نکات موجود در آیه ۸۲ سوره مبارکه اسراء را تقویت باور به شفابخشی و وجود راه حل مشکلات در قرآن دانست و گفت: باید در خود بررسی کنیم و آیا هنوز به نظرمان می‌رسد که درمان دردمان در جای دیگری است یا در قرآن است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس خاطرنشان کرد: مشکلی که جامعه ما باز هم با آن مواجه است، این است که ما قرآن را می‌خوانیم برای تبرک و درمان را در جای دیگری جست‌وجو می‌کنیم و این‌ها یعنی ایمان و باورمان باور واقعی نیست.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه باید به نسخه‌ای که قرآن می‌پیچید، ایمان بیاوریم وگرنه پاسخ نخواهیم گرفت، گفت: چه دلیلی وجود دارد که بگوییم این را از باب تبرک می‌گوییم خودش اثر کند. باید باور کنیم و دنبال اجرا برویم و اگر باور کردیم، مفسر و فقیه و قرآن‌شناس و قرآن پژوه را مجبور می‌کنیم که پاسخ دقیق پیدا کند و تا باور نکردیم پاسخ‌ها دقیق نمی‌شود.

وی با بیان اینکه مطابق با فرهنگ خودمان می‌توانیم به پاسخگویی مسائل اجتماعی بپردازیم، گفت: اگر کسی ظالم و کافر باشد و قرآن را باور نداشته باشد، نمی‌توانیم بگوییم که قرآن برای او مفید خواهد شد.

به گزارش ایسنا، سی و چهارمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور از امروز به میزبانی دانشگاه آزاد فارس در شیراز آغاز به کار کرده است و تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha