• یکشنبه / ۱۰ آذر ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98091006652
  • خبرنگار : 71588

فرستاده سازمان ملل: تقابل روسیه و آمریکا بحران لیبی را پیچیده کرده است

فرستاده سازمان ملل: تقابل روسیه و آمریکا بحران لیبی را پیچیده کرده است

فرستاده سازمان ملل به لیبی گفت تنش میان روسیه و آمریکا بحران در این کشور را پیچیده کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت النشره، غسان سلامه، فرستاده سازمان ملل به لیبی خاطرنشان کرد: ارسال سلاح به لیبی "از سوی هر طرفی" و تنش میان روسیه و آمریکا بحران در این کشور را پیچیده کرده است.

غسان سلامه همچنین تصریح کرد: ما شاهد آن هستیم که از هر سو و مکانی سلاح وارد لیبی می‌شود. 

در چارچوب طرح کاری شورای امنیت در ماه ژوئیه، سلامه به دنبال برگزاری یک کنفرانسی بین‌المللی در برلین به ویژه برای توقف مداخله‌های خارجی و اجرای تحریم تسلیحاتی سازمان ملل در سال ۲۰۱۱ است.

وی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری کنفرانس برلین پوشش‌دهی بین‌المللی توافق احتمالی میان طرف‌های لیبیایی است که پیش‌بینی می‌شود در اوایل سال ۲۰۲۰ برگزار شود و احتمالا از کشورهای دیگر برای مشارکت در این کنفرانس دعوت به عمل بیاید و پس از آن احتمال دارد نیمه اول ماه ژانویه نشستی میان طرف‌های لیبیایی در ژنو برگزار شود.

فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی همچنین عنوان داشت: مسیر حل بحران لیبی همواره پر از پیچیدگی و موانع است.

وی گفت: مانع اول مربوط به تنش میان روسیه و آمریکا درباره احتمال حضور نیروهای روسیه در لیبی است. شرکای لیبیایی ما تقریبا هر روز از آن صحبت می‌کنند. دلیل مشخصی برای تردید در این ادعاها وجود ندارد.

سلامه همچنین تصریح کرد: آمریکا به خاطر حضور روسیه توجه روزافزونی به لیبی دارد. توجه آمریکایی‌ها به مبارزه با تروریسم و فروش تولیدات نفتی تاکنون محدود و کم بوده است.

مسئولان آمریکایی در ماه نوامبر با حفتر نشستی برگزار کردند و نسبت به سوء استفاده و بهره‌برداری روسیه از درگیری‌ها در لیبی ابراز نگرانی کردند.

واشنگتن بارها نسبت به مداخله روسیه در درگیری لیبی ابراز نگرانی کرده و معتقد است که مسکو از نیروهای خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی حمایت می‌کند اما روسیه ادعاهای مربوط به استقرار نیروهای روس در لیبی برای حمایت از نیروهای حفتر را تکذیب کرده است.

غسان سلامه همچنین گفت: این مسأله بدین معنا نیست که سیاست آمریکا درقبال پرونده لیبی کاملا آشکار و روشن است.

لیبی، این کشور غنی از نفت از زمان برکناری نظام معمر قذافی، دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ شاهد بحران سیاسی و نظامی است.

چهارم آوریل درگیری‌هایی میان نیروهای ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر و دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج آغاز شد که تاکنون به کشته شدن صدها تن و زخمی شدن هزاران تن دیگر منجر شده است. این حملات تلاش‌های سازمان ملل برای برگزاری گفت‌وگو میان دو طرف درگیر در لیبی را به بن بست کشانده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha