• جمعه / ۸ آذر ۱۳۹۸ / ۱۶:۵۱
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98090805301
  • خبرنگار : 71605

در سمپوزیوم حفظ باروری به دلایل غیرپزشکی عنوان شد

همگامی پژوهشگاه رویان با دنیا در استفاده از سلول‌های بنیادی برای درمان ناباروری

همگامی پژوهشگاه رویان با دنیا در استفاده از سلول‌های بنیادی برای درمان ناباروری

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به امکان تولید تخمک از سلول‌های بنیادی، بر ضرورت استفاده از این سلول‌ها در درمان پیشرفته ناباروری تاکید کرد و گفت: در پژوهشگاه رویان توانستیم سلول‌های بنیادی را از تخمدان موش و تخمدان انسانی جدا کنیم.

به گزارش ایسنا، فرشته اسفندیاری امروز در سمپوزیوم حفظ باروری به دلایل غیرپزشکی که در پژوهشگاه رویان برگزار شد، به تشریح امکان تولید تخمک از سلول‌های بنیادی پرداخت و در این رابطه توضیح داد: سلول‌های بنیادی منبع نامحدودی از سلول‌های جنسی را در آزمایشگاه در اختیار ما قرار داده‌اند و ما از این طریق می‌توانیم در باروری مداخله داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه سلول‌های بنیادی می‌توانند اسپرم و تخمک دارای عملکرد را تولید کنند، گفت: سلول‌های بنیادی پرتوان از این جهت حائز اهمیت هستند. چرا که این سلول‌ها از جنین منشأ می‌گیرند و قابلیت تمایز به انواع سلول‌ها از جمله سلول‌های جنسی را دارند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه از سال ۲۰۰۴ نخستین بار این ایده مطرح شده که سلول‌های بنیادی می‌توانند تخمک و اسپرم تولید کنند، گفت: البته این ایده چندین سال بعد در سال ۲۰۱۱ به اثبات رسیده است.

اسفندیاری گفت: مشکل اساسی در این حیطه این بود که سلول‌ها نمی‌توانند کل مراحل تکوین را در آزمایشگاه بگذرانند و همچنین با توجه به اینکه سلول‌های جنسی انتقال دهنده ژن‌ها هستند، کشت آنها باید در کوتاه مدت انجام شود تا کمترین تغییرات حاصله را داشته باشند.

وی افزود: گروه ژاپنی که مراحل تکوینی سلول‌های جنسی را در آزمایشگاه انجام داده بودند، سال گذشته توانستند این مطالعات را به دنیای انسانی بیاورند و به این موضوع پی بردند که در تخمدان نیز سلول‌های بنیادی وجود دارد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان در پایان با اشاره به اینکه در آینده مجبور هستیم برای درمان پیشرفته ناباروری از سلول‌های بنیادی استفاده کنیم، گفت:‌ در پژوهشگاه رویان نیز مطابق با درمان‌های روز دنیا توانستیم سلول‌های بنیادی را از تخمدان موش و نیز تخمدان انسانی جدا کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha