• سه‌شنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۸ / ۰۳:۰۶
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 98082717847
  • خبرنگار : 71282

کارگرانی که شکایت کنند بیکار می‌شوند!

کارگرانی که شکایت کنند بیکار می‌شوند!

یک عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه کارگران فاقد بیمه باید نداشتن بیمه خود را به سازمان تامین اجتماعی گزارش دهند، گفت: متاسفانه شرایط اقتصادی و عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار باعث شده که بسیاری از کارگران فاقد بیمه از کارفرما شکایت نکنند تا مبادا بیکار شوند و کارگر دیگری جای آنها را بگیرد.

علی اصلانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه کارگران فاقد بیمه حداقل‌های قانون کار را نمی‌گیرند، اظهار کرد: تعداد کارگران فاقد بیمه در کشور کم نیست و از منشی مطب دندانپزشکی گرفته تا دستفروش و کارگر واحدهای زیرپله‌ای و زیرزمینی و میادین از حداقل‌های قانون کار محرومند و نه تنها دستمزد مصوب قانونی را نمی‌گیرند بلکه برای آنها بیمه هم رد نمی‌شود.

شکایت کنند بیکار می‌شوند!

وی افزود: متاسفانه شرایط اقتصادی و عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار باعث شده تا بسیاری از این کارگران برای‌ آنکه امرار معاش کنند و از عهده هزینه‌های زندگی خود و خانواده برآیند از سرناچاری با دستمزد پایین و بدون بیمه تن به کار بدهند.

 عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار تصریح کرد: کارگر بدون بیمه می‌داند که اگر از کارفرما شکایت کند اخراج می‌شود چون کارگر متقاضی کار در بازار زیاد است و با کوچکترین اعتراضی، کارفرما عذر او را می‌خواهد و کارگر دیگری جای او را می‌گیرد.

در کل کشور فقط ۸۰۰ بازرس کار داریم

اصلانی با اشاره به کم بودن تعداد بازرسان کار گفت: متاسفانه تنها ۸۰۰ بازرس کار در کل کشور داریم که اگر هر ماه باید به ۱۰ شرکت سر بزند نمی‌رسد و هر شش ماه یکبار می‌تواند سه تا چهار شرکت را بازرسی کند. بنابر این از طریق بازرسی نمی‌توانیم واحدهای زیرپله‌ای را شناسایی و کارگرانشان را بیمه کنیم.

وی تصریح کرد: برخی از کارگران فاقد بیمه به شکل نامحسوس خود را به تامین اجتماعی معرفی می‌کنند و با انداختن نامه به صندوق نشانی محل کار خود را می‌دهند اما بعضی دیگر از ترس بیکار شدن شرایط سخت کار و بیمه نشدن را به جان می‌خرند و گزارش نمی‌کنند در حالی که به نفع کارگران فاقد بیمه است که بیمه شوند چون از مزایای آن در دوران بازنشستگی استفاده می‌کنند.

تعداد کارگران بدون بیمه بیش از سه میلیون نفر 

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در عین حال عدم آگاهی برخی کارفرمایان را در جریمه آنها اثرگذار دانست و گفت: در تامین اجتماعی پرونده‌هایی داریم که کسی کارگاهی راه اندازی کرده و چند نفر را به خدمت گرفته ولی طی سه سالی که مشغول کار بوده با هیچکدام از نیروهای کارش قرارداد کار نبسته و او را بیمه نکرده است و وقتی که بازرس تامین اجتماعی مراجعه کرده به یکباره ۲۰ میلیون تومان بدهکار شده است لذا کارفرمایی که کد کارگاهی می‌گیرد باید بداند که بیمه چیست و قرارداد کار چطور تنظیم می‌شود؟ و ما به انجمنهای صنفی اعلام کرده‌ایم که به کارگاههای زیر ۱۰ نفر که مربوط به آنها هستند این موارد را آموزش بدهند.

اصلانی در پایان تعداد کارگران فاقد بیمه در کشور را بیش از سه میلیون نفر دانست و گفت: برای آنکه این کارگران شناسایی و مشمول بیمه تامین اجتماعی شوند یا باید کارگران به تامین اجتماعی مراجعه و خود را معرفی کنند یا کارفرما با درنظر گرفتن یکسری مشوق‌ها برای بیمه نیروی کار خود اقدام کند.

به گزارش ایسنا، براساس آمارهای غیر رسمی بیش از سه و نیم میلیون کارگر فاقد بیمه در کشور درحال فعالیت در کارگاهای زیرزمینی هستند که از حداقل‌های قانون کار محرومند. کارشناسان راه‌اندازی یک سامانه ملی توسط وزارت کار و فراخوان سازمان تامین اجتماعی در مراجعه کارگران فاقد بیمه را موجب شناسایی و بیمه این دسته کارگران می‌دانند.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۰۵:۰۲

سوال اینجاست با این اوضاع کار چطور میشه ازدواج کرد که بخواد رشد جمعیت داشته باشیم!

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۰۵:۵۳

... در تلگرام کلی درآمد داره اونوقت با خبرها و تیترهایی همچون اختلال واتساپ و اینستاگرام برطرف شد، مردم را به سخره میگیره.....مجدداً با تیتر دیگری سه تا سایت جاسوسی برای جستجو در اینترنت ملی مردم را سرکار میذاره. من در سراسر خبرگزاری ایسنا چنین مواردی ندیدم و واقعا از خبرگزاری ایسنا و مجموعه آن متشکرم. من معتقدم مجموعه ی "خبر فوری" با پول شارژ میشن که مردم را مسخره کنن.......

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۰۷:۰۰

هر ماه به ده تا شرکت میتونه سر بزنه؟؟؟ مگه میخواد کوه بکنه؟ پس اندازه همون ده تا شرکت حقوق بگیره یا بزاره یه نفر بیاد جاش که بتونه هر ماه صدتا شرکتو بررسی کنه.حالا اگه قرار بود رشوه بگیره به چهارصدتا شرکت سر میزد

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۰۷:۳۰

لطفا عدم تعلق افزایش حقوق فرهنگیان مصوب مجلس برای استخدامی های ماده 28 رو هم پی گیری کنید. برای من با مدرک کارشناسی ارشد یک و نیم حقوق ریختن. این انصافه؟

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۰۷:۳۶

این که همه مردم این مملکت از حقوق قانونی و بیمه و بازنشستگی برخوردار باشند حق طبیعی اونهاست ، امّا آیا وقتی به این شکل کارگران را علیه کارفرما تحریک میکنید فکری به حال افزایش قدرت کارفرمار هم کردید؟ ضمن اینکه تمام قوانین به صورت یکطرفه علیه کارفرماست . بنده با نیت اشتغال زایی 2 نفر جوان که 19 سال سن داشتند را به نیت اینکه اشتغالزایی کنم استخدام کردم با قرار داد مکتوب و تمام مزایای قانونی امّا در قرار داد شرط گذاشتم اگر تا 15 روز توانایی خود را اثبات نکنند قطع همکاری کنیم. و همین اتفاق هم افتاد اما این 2 نفر با شکایت به اداره کار در حالی که فقط 15 روز کارکردند و طبق دستگاه حضور غیاب هر روز 4 ساعت حضور داشتند به میزان 25 روز دائم براشون حقوق مقرر کردند . خوب نتیجه این حمایت یکطرفه آیا چیزی غیر از اینه که طرف در اولین سابقه کاریش یاد بگیره کم کار کنه ، بی نظم کار کنه ، بازدهی نداشته باشه بعد هم بره اداره کار شکایت کنه و اضافه تر از روزهای حضورش حقوق بگیره؟

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۰۸:۴۳

هزینه بیمه را کاهش دهید و یا شرایط رو طوری برنامه ریزی کنید تا کارفرما راغب به پرداخت بیمه شود متاسفانه درآمد در مکان های تجاری آنقدر بالا نیست که مغازه دار قادر به پاسخگویی بیمه کارگرش باشد و معمولاً نامه اخراج داوطلبانه با سفته امضا شده نزد کارفرما امانت است تا کارگر اگر شکایتی کند اجرایی شود .پس بهتر است بیمه خود سازوکار را تسهیل نماید

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۰۹:۰۳

در کشوری مانند آلمان ، نیروی بازرسی و کلا نیروی انسانی از ایران کمتر است . اما جریمه ها را آن قدر سنگین گرفته اند و روشها چنان هوشمندانه تعریف شده اند که کمتر کارفرمایی جرات تخلف دارد . الگوبرداری کنیم ... نیازی به اختراع دوباره ی چرخ نیست .

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۰۹:۰۸

پدر من بعد 18 سال بیمه و نگهبانی شب، بهش 750 هزار حقوق میدن و نمیتونه شکایت هم کنه چون سریع اخراج میشه. هر سال قبل نوروز یک برگه سفید رو باید امضا کنه که تمام حق و حقوق رو دریافت کرده...

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۱۱:۴۲

باور کنید بیکاری کلافه ام نموده

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۱۲:۲۹

حدود 300 نفر برای من کار می کنند همین امروز تعطیل کنم ضرر کمتر میشه حالا با این شرایط بیمه چه کمکی به کارفرما می کنه تو تمام دنیا حق بیمه که روی قرارداد ها پرداخت میشه نوعی پس اندازه وقتی تولید کننده یا کار آفرین به مشکل بر می خوره از اون منبع بهش کمک میشه ایران بیمه فقط پول می گیره حالا مالیات رو می دیم ولی بیمه دیگه برای چی نمی دونم

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۸ ۱۴:۲۹

به نام خدا حتما لازم نیست بازرس کار داشته باشیم دولت از راههای دیگر نیز می تواند اطلاعات کارگر را بگیرد و مشکلی برای اخراج کارگر پیش نیایدبهداشت استاندارد صنایع و سازمانهای دیگر نیز از خیلی مراکز بازدید می کنند کافیست در سامانه ای اطلاعات وارد شود مشکل حل می شود کارگر هم اخراج نمی شود