«محمدرضا رحیمی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، بررسی آمارهای چندسال اخیر سازمان آتش نشانی یزد نشان می دهد حوادث گازگرفتگی در استان با توجه اطلاعرسانی های صورت گرفته از سوی رسانهها و این سازمان، رشد منفی داشته است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که افراد در هنگام وقوع این گونه حوادث با ارگانهایی نظیر اورژانس تماس میگیرند، آمار آتشنشانی در این خصوص جامع نیست اما تعداد عملیاتهای این سازمان طی سالهای اخیر نشان میدهد، آمار گازگرفتگی در یزد خیلی کاهش یافته است.
رحیمی در ادامه با اشاره به فرارسیدن فصل سرما و رجوع افراد به وسایل گرمایشی، بر رعایت نکات ایمنی از سوی خانوادهها تاکید کرد و گفت: سهلانگاری در رعایت ایمنی و نصب اشتباه دودکشها به ویژه در این فصول میتواند بهای بسیار گزافی مانند از دست دادن جان افراد را به دنبال داشته باشد.
وی به اهمیت کسب اطمینان از باز بودن مسیر دودکشها در هنگام نصب بخاری را یاداور شد و گفت: با توجه به این که قسمتی از دودکش فلزی و قسمت دیگر آن از جنس سیمان است، باید هم به داغ بودن قسمت فلزی دودکش توجه کرد و هم این که قسمت سیمانی انتهایی دودکش از سطح پشت بام 80 سانتی متر بالاتر آمده و یک متر نیز از دیوار جانبی فاصله داشته باشد.
معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری یزد همچنین بر نصب کلاهک H در انتهای دودکش نیز تاکید کرد و آن را مانع مناسب در مقابل ورود باد و اجسام به داخل دودکش دانست.
وی با تاکید بر عدم استفاده بیش از دو زانو در وصل لوله دودکش به بخاری، خاطرنشان کرد: زانوهای اضافی موجب کندی حرکت گاز و پس زدگی آن خواهد شد که بسیار خطرناک است.
رحیمی با بیان این که در بعضی از موارد افراد نکات ایمنی را رعایت میکنند ولی توجهی به اکسیژن محیط ندارند، در پایان تصریح کرد: در مواردی که افراد بخاریها را در اتاق خواب کوچک نصب میکنند، در هنگام خواب از بستن در اتاق خودداری کنند چرا که اکسیژن محیط پس از دو یا سه ساعت تمام خواهد شد که در چنین حالتی مسیر خروج گاز دی اکسید کربن و ورود اکسیژن برعکس میشود و اتاق خواب با ایفای نقش دودکش، جان افراد را تهدید خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات