• جمعه / ۱۰ آبان ۱۳۹۸ / ۰۲:۱۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98080804260
  • خبرنگار : 71564

مدیرکل دفتر احیای تالاب‌ها سازمان محیط زیست:

ادامه آزمایش‌های طرح بایوجمی منوط به مجوز دادستانی است

ادامه آزمایش‌های طرح بایوجمی منوط به مجوز دادستانی است

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید که در حال حاضر دادستانی انجام آزمایش‌ها برای بررسی اثرات روش بایوجمی بر اکوسیستم تالاب انزلی را ممنوع کرده است، در صورتی‌که برای تبدیل کردن تردیدها به یقین لازم است که این آزمایش‌ها صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، خرداد ماه امسال بود که دادستانی احیای تالاب انزلی به روش بایوجمی را متوقف کرد چرا که نگرانی‌هایی درباره سمی و سرطان‌زا بودن دی‌اکسیدتیتاینوم موجود در این روش وجود دارد. هر چند که عیسی کلانتری - رییس سازمان حفاظت محیط زیست - معتقد است که طرح بایوجمی بدون دلیل متوقف شده اما دادستانی انزلی می‌گوید که حدود ۶۰۰ صفحه اسناد و مقالات در این‌باره وجود دارد که به سازمان محیط زیست ارائه شده است.

اما حالا پس از گذشت حدود چهار ماه از توقف عملیات احیای تالاب انزلی به روش بایوجمی سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید که علاوه بر توقف عملیات احیا، دادستانی انجام آزمایش‌ها برای بررسی اثرات این روش بر اکوسیستم تالاب را هم ممنوع کرده است.

مسعود باقرزاده کریمی - مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست- در گفت و گو با ایسنا  - با اشاره به اینکه ما انتظار داشتیم که حداقل اجازه دهند آزمایش‌های بررسی اثرات این روش انجام شود، اظهار کرد: در حال حاضر باید بررسی کنیم که آیا نانو بودن دی اکسید تیتانیوم و کلراید نقره در طرح بایوجمی اثرات منفی بر تالاب انزلی دارد یا خیر؟

باقرزاده کریمی با بیان اینکه در رسوبات تالاب انزلی هزاران برابر ماده‌ای که در آن ریخته می‌شود ترکیبات تیتانیوم وجود دارد، تصریح کرد: آزمایش‌ها می‌تواند نشان دهد که اکسیدتیتانیوم چه اثراتی بر تالاب انزلی دارد اما متاسفانه سازمان حفاظت محیط زیست اجازه انجام این آزمایش‌ها را ندارد.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در حال حاضر ما به دنبال مجوزی هستیم که بتوانیم تحقیقات خود را تکمیل کنیم. نمونه اکسیدتیتانیوم حتما باید در خارج از کشور مورد بررسی قرار گیرد بنابراین با کشور دانمارک هماهنگ کرده‌ایم که در صورت ارسال نمونه آزمایشات لازم را انجام دهند.

به گفته وی هزینه این کار برای سازمان حفاظت محیط زیست زیاد است اما برای اینکه تمام شک و تردیدها به یقین تبدیل شود لازم است که این آزمایش‌ها انجام شود.

باقرزاده کریمی در پایان گفت: از سوی دیگر برخی، گزارش‌های ناظران طرح بایوجمی که از دانشگاه تهران هستند را ناکافی می‌دانند بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست برای اطمینان بیشتر و رفع شبهات ناظرانی را نیز از سایر دانشگاه‌های معتبر انتخاب کرده است.

به گزارش ایسنا، روش بایوجمی یک روش بیولوژیک تسریع‌یافته است که باعث حذف لجن‌ها از کف تالاب و در این روش از دی‌اکسیدتیتانیوم، کلرید نقره، پلی‌ساکارید و کود استفاده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha