• چهارشنبه / ۱ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98080100307
  • خبرنگار : 50212

تا وقتی دمای هوا به شکل محسوسی سرد نشود؛

انار ساوه از گزند باران پائیزه در امان است

انار ساوه از گزند باران پائیزه در امان است

ایسنا/مرکزی مدیر جهادکشاورزی ساوه گفت: تا وقتی که دمای هوا به حد محسوسی سرد نشود، باران پائیزه خطری برای انار ساوه نخواهد داشت.

حسن شریفی در گفت‌وگو با ایسنا،در خصوص احتمال بروز خسارت به محصولات باغی و زراعی متاثر از بارش‌های پائیزه بویژه در روزهایی که باغداران ساوجی سرگرم برداشت انار از قطب تولید انار جهان هستند، گفت: بارش باران و کاهش نسبی دما موجب افزایش نسبی ترکیدگی محصول انار خواهد شد.

با تاکید بر اینکه تاثیر مثبت بارش‌های پائیزه چنانچه با کاهش نسبی دمای هوا همراه نباشد به مراتب بیشتر از تبعات منفی آنست، افزود: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر اینکه بارندگی موثری که منجر به کاهش محسوس دمای هوا شود تا زمان برداشت کامل انار از باغات ساوه بوقوع نخواهد پیوست، لذا به باغداران همچنان توصیه می‌شود که در برداشت این محصول عجله نکرده و اجازه دهند تا فرآیند تولید انار به طور کامل طی شده و محصول با کیفیت این شهرستان که آوازه و شهرت جهانی دارد، برداشت شود.

وی با تاکید بر اینکه برداشت زودهنگام موجب عرضه محصولی با کیفیت کمتر خواهد شد، اظهار کرد: سرمازدگی انار زمانی اتفاق خواهد افتاد که دمای هوا کمتر از صفر درجه باشد که تاکنون از سوی سازمان هواشناسی چنین پیش‌بینی صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: افت شدید درجه حرارت سبب بروز خسارت به محصولات باغی مانند انار، زیتون و پسته و همچنین محصولات زراعی نظیر کلزا، گندم و جو خواهد شد.

مدیر هواشناسی ساوه نیز بر لزوم توجه باغداران به تغییرات دمایی در این شهرستان تاکید کرده است.

ایرج آقائی به ایسنا گفت: با ورود یک سامانه بارش‌زا به شهرستان ساوه بارش‌ها از دو شب پیش آغاز شد تا دیروز ادامه داشت و برای روزهای آخر هفته نیز از شدت بارش‌ها کاسته خواهد شد و بارندگی صرفا در پاره‌ای نقاط صورت خواهد گرفت.

وی افزود: با کاهش سه درجه‌ای هوای این شهرستان حداقل دمای این شهر در هفته جاری به هفت درجه بالای صفر و حداکثر آن به ۲۳ درجه خواهد رسید.

آقائی با تاکید بر اینکه لازم است به دلیل شدت بارش‌ها به صورت نقطه‌ای، تمهیدات لازم برای مقابله با سیلاب‌های احتمالی اندیشیده شود، اظهار کرد: احتمال خسارت به محصولات زراعی و باغی وجود دارد و کشاورزان باید برای برداشت محصولات بهاره مانند لوبیا، یونجه و ذرت اقدام کنند و محصولات باغی نیز هرچه سریعتر به انبارها و سردخانه‌های استاندارد منتقل شوند. بارندگی‌های هفته جاری فرصت خوبی برای کاشت به موقع گندم و جو دیمی نیز است.

گفتنی است، متاسفانه انار ساوه که بعنوان یکی از بهترین انواع انار تولیدی در کشور و دنیا محسوب شده و دارای شهرت بین المللی است، در سالیان اخیر دو بار طعم تلخ سرمازدگی را چشیده است، به گونه ای که سرمازدگی سال 95 منجر به بروز خسارت حدود 100 درصدی در باغات انار ساوه شد. در آن سال از مجموع 11 هزار هکتار باغات انار ساوه حدود 9 هزار و 800 هکتار دچار سرمازدگی شدید شده و کف‌بر شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha