به گزارش ایسنا به نقل از معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، مجموعه " روایت زندگانی قضات پیشکسوت ایران " به منظور آگاهی از سیر زندگی قضات عالیرتبه کشورمان است. قضاتی که سالیان متمادی از عمر شریفشان را صرف قضاوت و آموزش مسائل و موضوعات حقوقی مردم در دادگاههای کشور کردهاند و با اشرافی که بر مسئله داوری و قضاوت دارند، نمونه ارزشمند و پر ارجی برای قضات نسل جوان کشورمان محسوب میشوند. این کتاب مهم که در واقع به روایت و شرح زندگانی ایشان میپردازد برای انتقال این تجربیات به رشته تحریر درآمده است.
این مجموعه همچنین درآمدی است بر تاریخ شفاهی دادگستری کشور و معیاری برای ارزیابی میزان تفاوتها و شباهتهای نسل امروز با نسل گذشته و الگویی برای سبک زندگی قضات جوانی که قرار است طعم شیرین عدالت را به کام ایرانیان بچشانند.
این کتاب در عین حال که آهنگ شتابان حرکت در مسیر پیشرفت و تکامل را در نظام اجتماعی و قضایی ایران نشان میدهد، درحقیقت ناظر بر شناخت عوامل و اسبابی است که در پیدایش و شکلگیری یک فرد تأثیر داشته است.
در این مسیر به دوران کودکی، تأثیر پدر و مادر و محیطی که فرد در آن پرورش یافته و نیز تلاشها و کوششهای فرد برای دستیابی به شأن اشتغال در عرصه قضاوت اشاره میشود.
کتاب حاضر ماحصل جلسات گفتوگو در قالب پرسش و پاسخ است که مرکز آموزش معاونت منابع انسانی قوه قضاییه آن را به صورت روایت اول شخص بازنویسی و تنظیم کرده و به چهار بخش کلی تقسیم میشود. بخش اول زندگی و تحصیلات، بخش دوم عرصه قضاوت، بخش سوم خاطرات و بخش چهارم نکات ارزشمند اخلاقی و نصایح را در بر میگیرد. در تمام این بخشها سعی شده است، اصل ایجاز لحاظ گردد و از تطویل و تفصیل که رسم کتب تاریخی است، خودداری شود.
اشاره به این نکته ضروری است که از این نوشته نمیتوان تمام جزئیات عرصه قضاوت را آموخت. اگر فایدهای خاص از مطالعه آن عاید شود، برای کسانی است که در این عرصه قدم گذاشتهاند و از تأمل در این زندگینامه میخواهند با تصاویر و تصوراتی که در ذهن خویش دارند، انس و وحدت یابند.
انتهای پیام
نظرات