• سه‌شنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۸ / ۱۸:۲۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98071612715
  • خبرنگار : 71640

محسن محبی:

چرا کانون وکلا باید از استقلال خود در برابر حاکمیت دفاع کند؟

چرا کانون وکلا باید از استقلال خود در برابر حاکمیت دفاع کند؟

رئیس مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران گفت: کانون وکلا مرتکب چه جرمی شده است که از استقلال خودش در برابر حاکمیت دفاع کند؟

به گزارش ایسنا، محسن محبی در همایش «کانون‌های وکلا و وکیل دادگستری با محوریت واقعیت‌های موجود، چالش‌ها و راهکارها» با بیان اینکه چرا باید کانون وکلا در موضع دفاع قرار بگیرد و مگر کانون وکلا مرتکب چه جرمی شده است که از استقلال خودش در برابر حاکمیت دفاع کند گفت: گزاره نادرستی بیان شده و هجمه‌ای تولید شده است و ما باید بگوییم که به مملکت مجانی خدمت می‌دهیم، ولی باید برعکس باشد و حاکمیت به کانون وکلا مراجعه کند و از خدمات آن استفاده کند.

وی در خصوص ابعاد بین‌المللی کانون وکلا گفت: شما می‌دانید که برای رنکینگ کشورها، پارامترهای متعددی را در نظر می‌گیرند، یکی از این پارامترها دادرسی منصفانه است و در صندوق بین‌المللی پول به اتاق بازرگانی مراجعه می‌کنند و می‌پرسند در کشور شما اگر تاجری طرف دعوا باشد آیا سیستم حقوقی شما ساز و کار مناسبی دارد؟ اگر بگویید بله، می‌پرسند آیا در کشور شما تجدیدنظر وجود دارد؟ امکان اعتراض به رای دادگاه وجود دارد؟ آیا خوانده یا خواهان می‌تواند از داشتن وکیل برخوردار شود؟ بیشترین عدد در ارزیابی رنکینگ کشورها از نظر دادرسی منصفانه  است.

رئیس مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در بعضی کشورها، وکلای دادگستری همان نقشی را که اتاق بازرگانی ایفا می‌کند و مشاور ۳ قوه هستند. دلیل آن این است که وکلای دادگستری در هرم اعمال قدرت جایگاهی ندارند اما می‌توانند کنار حاکمیت، آن را قدرتمندتر کنند. در قانون اتاق بازرگانی هست که اتاق بازرگانی مشاور ۳ قوه مقننه، مجریه و قضاییه است و ساز و کاری هم برای چگونگی مشورت دادن آن تعیین کردند.

محبی با بیان اینکه در بعضی از کشورها کانون‌های وکلا مشاور ۳ قوه‌اند و این امر به دلیل نقش و ظرفیتی است که کانون‌های وکلا دارند خاطرنشان کرد: وکالت شغل نیست، بلکه یک حرفه است. درست است که وکیل دستمزد می‌گیرد، کار زمانی تبدیل به حرفه می‌شود که مبادرت به حرفه محتاج آموزش باشد، مثل طبابت و هم‌چنین در ازای آن دستمزدی گرفته شود هم رژیم دیسیپلینی بسیار محکم در آن وجود داشته باشد.

رئیس مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه وکیل فقط کارش این نیست که کار موکل را راه بی‌اندازد بلکه باید در خدمت کشور و عدالت باشد و کارش خدمت عمومی است و باید در چارچوب حاکمیت تعریف شود و حاکمیت به آن مراجعه کند، افزود: در عرصه بین‌المللی وکالت یک شغل ملی است اما وکالت در مراجع بین‌المللی و دادگاه‌های خارجی یک شان پرستیژی برای وکلای آن کشور دارد، به عنوان مثال اگر یک وکیل ایرانی توانست کنار یک وکیل فرانسوی در مقابل یک قاضی فرانسوی بنشیند، این شان وکالت ایرانی را بالا برده است.


وی افزود: پیامد تبدیل شدن کانون به ظرفیتی که بتواند در عرصه بین‌المللی حاضر شود متوجه کل کشور است.

محبی در پایان خاطرنشان کرد: جایگاه کانون وکلا متعالی است و باید بالاتر هم باشد و چالش‌هایی که وجود دارد در محیط‌های دوستانه قابل علاج است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha