• سه‌شنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۸ / ۱۶:۴۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98071612657
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

آسیب‌شناسی اماکن شهری اصفهان برای سالمندان

ایسنا/اصفهان مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: آسیب شناسی مناسب سازی اماکن شهری برای سالمندان در اصفهان انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرضیه فرشاد امروز (سه‌شنبه) در مراسم امضا تفاهم نامه شهرداری اصفهان، سازمان بهزیستی و شورای ملی سالمندان در زمینه «شهر دوستدار سالمند»، در عمارت باغ زرشک، با بیان اینکه اصفهان اسفند ۹۴ کاندیدای طرح شهر دوستدار سالمند شد، تصریح کرد: در اردیبهشت سال ۹۵ دبیرخانه شورای سالمندان در معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان تشکیل شد و دی ماه گذشته به پیشنهاد صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، اصفهان که در حال اجرای طرح دوستدار کودک بود، به عنوان پایلوت «شهر دوستدار سالمند» انتخاب شد.

وی افزود: در حال حاضر سه بنیاد فرزانگان در اصفهان فعال و در حال گرفتن مجوز هستند. طرح‌های پژوهشی، مشارکت داوطلبانه سالمندان در قالب طرح افزایش مشارکت در این مراکز انجام شده است.

مدیرکل  بهزیستی استان اصفهان با اشاره به برنامه‌های در حال اجرای این حوزه در اصفهان، تصریح کرد: آسیب شناسی مناسب سازی اماکن شهری برای سالمندان در این شهر انجام شده است. برگزاری مستمر مناسبت‌ها و خصوصا هفته سالمند نیز در دستور کار دبیرخانه است.

در اصفهان به ازای هر ۱۰۰ نفر زیر ۱۵ سال، ۳۲ سالمند داریم

مجری طرح اجرای شهر دوستدار سالمند در اصفهان نیز گفت: بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت سن ۶۰ تا ۷۴ سالمند جوان، ۷۴ تا ۹۰ سالمند و ۹۰ سال به بالا کهنسال تعریف می شود.

احمد شاهیوندی افزود: در این پروژه افرادی که از مرز ۶۰ سالگی عبور کردند مد نظر هستند. "شهر دوستدار سالمند" شهری است که ساختار، سیاست‌ها و خدمات شهری باید به گونه‌ای باشد که شرایط را برای حضور سالمند فراهم کند و از سالمندان حمایت کند.

وی با اشاره به آمار گزارش شده در سال ۹۵، گفت: جمعیت سالمند ایران ۷میلیون و ۴۵۰ هزار نفر بود که سهم قابل توجهی در کشور است. در سال ۹۷ نیز این آمار به ۷ میلیون و ۹۹۳ هزار نفر رسیده که تقریبا نیم میلیون نفر به جمعیت سالمند کشور اضافه شده است.

شاهوندی ادامه داد: مقدار شاخص جمعیت سالمند در ایران ۳۲.۵ درصد و بی سابقه است. یعنی به ازای هر ۱۰۰ نفر زیر ۱۵ سال، ۳۲ نفر سالمند داریم. استان اصفهان نیز وضعیت نگران کننده‌ای دارد. به دلیل کاهش نرخ باروری، کم توجهی و مهاجرت، بسیاری از شهرستان‌های این استان خالی شده است. شهرستان‌هایی مانند داران، فریدون شهر، آران و بیدگل و سمیرم جزء شهرستان‌هایی هستند که در آینده نزدیک به یک جامعه سالمند تبدیل خواهند شد.

وی اضافه کرد: ۲۳ درصد از ساکنین شهر اصفهان در بافت فرسوده زندگی می‌کنند و اکثر افرادی که در این بافت زندگی می‌کنند، سالمند و افراد با توانایی پایین هستند. شهر اصفهان با وجود اینکه جزء شهرهای تاریخی است، سالیانه میزبان ۴۰۰ هزار نفر گردشگر خارجی است، همچنین و جامعه گردشگری که به اصفهان مراجعه می‌کنند، اکثرا ۶۰ سال به بالا هستند.

تفاهم‌نامه ایجاد شهر دوستدار سالمند بین شهرداری اصفهان و شورای ملی سالمندان کشور(بهزیستی) با همکاری نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در اصفهان امضا شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha