به گزارش ایسنا، غلام شجاعی در آئین تجلیل از دست اندرکاران و هنرمندان شهر ملی مینای اهواز با بیان اینکه صابئین مندایی سهم بزرگی در رونق گردشگری دارند گفت: بدون تردید یکی از جاذبههای خوب گردشگری در هر منطقه میراث بجا مانده از گذشتگان است.
او در ادامه با اشاره به اینکه ترکیب میان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ترکیب بی ارتباطی نیست و این سه حوزه برای ایجاد یک صنعت درآمدزا باید با یکدیگر همپوشانی داشته باشند عنوان کرد: برخی مواقع حوزههای مختلف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایرادهایی به یکدیگر وارد می کنند اما واقعیت این است که اگر ما در راستای همگرایی هر سه جریان حرکت کنیم به یقین کمک بزرگی به صنعت گردشگری خواهد شد و نیاز اصلی جامعه ما یعنی اشتغالزایی و درآمدزایی تأمین میشود.
سرپرست معاونت گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان به شعار امسال هفته گردشگری از سوی سازمان جهانی جهانگردی اشاره کرد و گفت: انتخاب شعار "آموزش، مهارت و اشتغال" بسیار بهجا و خوب بود؛ چراکه آموزش منجر به ایجاد مهارت و مهارت منجر به ایجاد اشتغال میشود.
وی یادآور شد: میناکاران سهم و نقش بسزایی در صنعت گردشگری استان خوزستان و شهر اهواز دارند و امیدواریم که همه بتوانیم با استفاده از چنین گردهمائیهایی، به ایجاد اشتغال و درآمدزایی کمک و به این صنعت به دید یک فرصت نگاه کنیم.
در این آئین از صنعتگران میناکاری دیانت صابئین مندایی اهواز تقدیر شد.
هنر میناکاری صابئین با قدمتی پنج هزار ساله، از رشتههای هنری خاص استان است که توسط اقلیت مذهبی صابئین مندایی تولید میشود (وجه تسمیه آن نیز به همین دلیل است)، در گذشته میناکاری بر روی اشیاء نیز صورت میگرفته اما اکنون اغلب بر روی زیورآلات انجام می شود.
مواد اولیه مصرفی طلا و نقره بوده و نقوش بکار رفته در آن تصاویر قایق، نخل، شتر، لنج، پل اهواز و ... است و تنها منطقه تولید آن در کشور و استان شهرستان اهواز است.
میناکاری صابئین با میناکاریای که در اصفهان انجام میشود، بسیار متفاوت و از آن مجزاست.
تیرماه سال جاری شهر اهواز به عنوان شهر ملی مینای صابئین در کشور شناخته شد و به ثبت رسید.
انتهای پیام
نظرات