فردین حکیمی در گفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: غارها به وسیله عوامل زمین شناختی از جمله فرسایش آبی، نیروهای تکتونیکی، میکروارگانیسمها ، اثرات جوی و ... شکل میگیرند.
وی ادامه داد: این پدیدههای طبیعی علاوه بر ارزشهای زمین شناختی و طبیعی، به عنوان زیستگاههای بسیار حساس و منحصر به فرد، محل زیستی گروههای مهمی از حیات وحش از جمله خفاشها که نقش به سزایی در تعدیل جمعیت حشرات، گرده افشانی گونههای گیاهی و دفع آفات دارند، به شمار میآیند.
وی توضیح داد: غارها فضای زندگی گونههایی از جانوران هستند که با محیط تاریک، مرطوب و با دمای پایین اخت گرفتهاند و خارج از این فضا قادر به ادامه حیات نیستند.
حکیمی اظهار کرد: به جز این نباید نقش غارها در ارتباط با منابع آبی زیرزمینی را نادیده گرفت به همین دلیل محیط زیست طی سالهای گذشته حساسیت ویژهای نسبت به حفظ و نگهداری از این پدیدههای طبیعی به خرج میدهد.
وی اظهار کرد: تا کنون در البرز ۷۶ دهانه غار معرفی شده که ۱۱ مورد از آنها جزو غارهای درجه یک و با ارزش حفاظتی بالا هستند.
این مسئول اظهار کرد: غار یخ مراد، سپهسالار، میدانک، بادامستان، پنجلی، حولی زرد و کله سنگ تعدادی از این غارهای درجه یک البرز هستند.
وی افزود: از میان این غارها، غار یخ مراد به واسطه ارزشهای علمی، زمین شناسی ، تاریخی و ... قرار است به عنوان اثری ملی- طبیعی به ثبت برسد که پیگیری لازم در این خصوص در حال انجام است.
مدیرکل محیط زیست البرز گفت: با این اقدام تاثیرعوامل انسانی و غیر ضروری در ادامه حیات این غار ختثی میشود و با دقت بیشتری از این پدیده طبیعی حفاظت خواهد شد.
نظرات