به گزارش ایسنا، فلیپه ششم پادشاه اسپانیا قرار است امروز دوشنبه با 15 تن از رهبران احزاب این کشور دیدار داشته باشد و روز سهشنبه تصمیم میگیرد آیا نامزدی برای نخست وزیری وجود دارد که در رایگیری پارلمانی آراء کافی برای تشکیل یک دولت به دست آورد یا خیر.
به گزارش پایگاه بلومبرگ، در صورتی که چنین نامزدی وجود نداشته باشد، پادشاه اسپانیا پارلمان این کشور را منحل اعلام کرده و راه را برای برگزاری چهارمین انتخابات پارلمانی این کشور در چهار سال اخیر برای تاریخ 10 نوامبر هموار خواهد کرد.
چندی پیش مذاکرات میان سوسیالیستهای متعلق به پدرو سانچز، نخست وزیر فعلی اسپانیا و حزب "پودموس" بی نتیجه ماند. ماه ژوئیه گذشته سانچز نتوانست دولت جدیدی را تشکیل دهد و این وضعیت باعث به وجود آمدن بنبستی سیاسی در اسپانیا که چهارمین اقتصاد بزرگ اروپا است شد.
حزب پودموس که کسب حمایتش در پارلمان برای سانچز ضروری است، ارائه چنین حمایتی را مشروط به دریافت پستهایی در کابینه دولت اسپانیا تحت یک توافق ائتلافی کرده است.
این وضعیت بیثباتی سیاسی در اسپانیا در چهار سال گذشته با توجه به مطرح شدن رسواییهای فساد علیه مقامات و همچنین بالا گرفتن بحران مربوط به استقلالطلبان کاتالونیا وجود داشته است.
در صورتی که در مقطع فعلی نیز تلاشها برای تشکیل دولت جدید اسپانیا شکست بخورد، بیثباتی سیاسی در این کشور هر چه بیشتر افزایش یافته و در عین حال چالش ناآرامیها در کاتالونیا و تاثیر اجرای یک بریگزیت سخت و بالا گرفتن احتمال افزایش رکود در منطقه یورو بر وضعیت اسپانیا تاثیر خواهند گذاشت.
سانچز روز پنجشنبه گذشته با پیشنهاد حزب پودموس برای تشکیل یک ائتلاف آزمایشی به منظور ادامه کار دولت تا زمان تصویب بودجه اسپانیا مخالفت کرد. بعد از این مخالفت سانچز، پابلو ایگلسیاس، رهبر حزب پودموس گفت، چنانچه سانچز موضعش را در قبال این پیشنهاد تغییر ندهد، حزبش در فرآیند رای اعتماد پارلمان به او رای ممتنع خواهد داد.
هر چند که سانچز به عنوان نخست وزیر موقت اسپانیا در ابتدا پیامهایی در خصوص تمایلش برای اعطای برخی پستهای وزارتی به حزب پودموس فرستاده بود اما بعدا از موضعش عقبنشینی و تاکید کرد، عدم وجود اعتماد، شراکت رسمی با این حزب را غیرممکن ساخته است.
برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام میتواند یک قمار پر ریسک برای حزب سوسیالیست باشد. هر چند که اخیرا نظرسنجیها از افزایش حمایت مردم از سوسیالیستها خبر دادند اما احزاب راستگرا نیز ممکن است در صورت سرخوردگی رایدهندگان چپگرا به خاطر از بین رفتن فرصت برای تشکیل دولت و عدم شرکت کافی آنها در انتخابات، به اکثریت کرسی ها در پارلمان دست یابند.
با این حال سانچز قصد دارد سر این مساله قمار کند که با افزایش تعداد کرسی های پارلمانی حزبش از تعداد 123 فعلی، موضعش را در مذاکرات با احزاب دیگر برای جلب حمایت آنها تقویت کند.
انتهای پیام
نظرات