• جمعه / ۲۲ شهریور ۱۳۹۸ / ۰۱:۰۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 98062109975
  • خبرنگار : 71548

وزارت‌خانه تازه‌تاسیس زیر ذره‌بین

صادرات ۲ میلیارد دلاری به همین سادگی‌ است؟

صادرات ۲ میلیارد دلاری به همین سادگی‌ است؟

یک کارشناس صنایع دستی بر این باور است که با توجه به فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم و همچنین پروتوکل‌هایی که تاکنون در حوزه صادرات صنایع دستی وجود داشته است، رسیدن به صادرات ۲ میلیارد دلاری کار چندان ساده‌ای نیست.

فریدون میرزالو، مدیرکل سابق دفتر آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی در گفت‌وگو با ایسنا در گفت‌وگو با ایسنا درباره وعده علی‌اصغر مونسان مبنی بر صادرات ۲ میلیون دلاری تا سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: اصولاً معاونت صنایع دستی در صادرات نقش مهمی بازی نمی‌کند، بنابراین اگر قرار باشد اتفاق بزرگ‌تری از صادرات کنونی بیفتد، باید در ابتدا ببینیم معاونت صنایع دستی کجا می‌تواند نقش ایفا و چگونه می‌تواند به تولیدکنندگان و صادرکنندگان کمک کند.

او ادامه داد: به عنوان مثال معاونت صنایع دستی می‌تواند در موضوعاتی همانند ترابری و حمل و نقل محصولات کمک یا اینکه حضور صادرکنندگان ایرانی و خارجی در ایران را تسهیل کند. یکی دیگر از پرسش‌های مهم این است که آیا تاکنون معاونت صنایع دستی توانسته‌ کالاهای تجاری صنایع دستی را با مشخص کردن محل تامین آنها طبقه‌بندی کند؟ چراکه پراکندگی کارگاه‌های صنایع دستی زیاد است و باید مشخص باشد که هر کالایی در کجا تولید می‌شود. این درحالی است که در حوزه صنایع دستی برای معرفی تنوع و محل تولید کالاها هنوز اقدام آنچنانی صورت نگرفته است. 

این کارشناس صنایع‌ دستی با بیان اینکه «صادرات موضوع پیچیده‌ای است»، خاطرنشان کرد: تاکنون فقط توانسته‌ایم برای معرفی تولیدکننده‌های بزرگ لیستی را تهیه‌ کنیم، اما این امر برای رسیدن به صادرات زیاد کافی نیست من چند بار در نمایشگاه‌های بزرگ صنایع دستی شرکت کرده‌ام؛ نمایشگاه‌هایی با وسعت زیاد و که فقط سمپل ارائه می‌دهند و همه صادرکنندگان امکان حضور دارند. چه زمانی ممکن است این اتفاق در ایران نیز رخ بدهد و کسانی که صنایع دستی صادر می‌کنند بتوانند به ایران بیایند و نمونه کارها را ببینند.

میرزالو تاکید کرد: با توجه به موضوعاتی که مطرح شد فکر نمی‌کنم رسیدن به صادرات ۲ میلیارد دلاری موضوعی باشد که به همین سادگی‌ها اتفاق بیفتد؛ آن هم با توجه به نیروهای کارشناسی که در معاونت وجود دارد و هر روز هم بیشتر تحلیل می‌رود. از طرفی دیگر هم زیرساخت‌ها آنگونه که باید هنوز فراهم نشده است و کارگاه‌های صنایع دستی آمادگی این را ندارند که سفارش عمده بگیرند و به موقع تحویل بدهند.  

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۶-۲۲ ۱۴:۴۴

فرش که دهها سال مهمترین اقلام صادراتی ایران پس از نفت بود امروزه 2 میلیارد دلار صادرات نداریم . البته امید چیز خوبی است ولی باید حساب شده باشد. با وعده و وعید اقتصاد درست نمیشود. دکتر آرمانی میگوید اقتصاد دستور پذیر نمیباشد.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۲۲ ۲۲:۱۱

این قصه ء همه ء مدیران این سازمان است .تاوقتی درون سازمان هستند و راس کار مرتب آمار می دهند وتعریف وتمجید میکنند از بالا دستی ها و تایید افاضات غیرکارشناسی آنان.همینکه پست شان را می گیرند می شوند منتقد و کارشناس. باورندارین نظرات و گفته های ... و آقای ... را قبل و بعد از مسئولیت در همین سایت ایسنا پیگیری کنین.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۲۵ ۰۹:۱۰

ایسنای سانسورچی چرا اسامی رو برداشتی ؟ خب بذارین مردم بدونن