به گزارش ایسنا محمد رستگاری در گفت و گو با یک برنامه رادیویی ضمن انتقاد از بیتوجهی به موضوع آمایش سرزمین در کشور اظهار کرد: به دلیل نبود آمایش سرزمینی ۲۰ درصد از جمعیت کشور در استان تهران ساکن شدهاند در حالیکه این استان نزدیک به یک درصد از مساحت کشور را تشکیل میدهد.
وی افزود: افزایش جمعیت منجر به رشد ساخت و ساز در شهرکها و شهرهای اطراف تهران شده است. در واقع باید تدابیری اندیشید که جمعیت تهران با این سرعت افزایش پیدا نکند تا تبعات حاصل از آن در استان تهران قابل مدیریت باشد.
معاون نظارت و پایش اداره محیط زیست استان تهران ساخت و سازهای بی رویه در منطقه ۲۲ را مضر برای هوای تهران دانست و گفت: قرار است در این منطقه نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر ساکن شوند و با توجه به این جمعیت ۳۰۰ هزار خودرو در منطقه تردد میکنند آلودگی متمرکزی را این نقطه ایجاد میکنند.
رستگاری افزود: دغدغه اصلی این است که این آلودگی با توجه به جهت وزش باد بهطور مستقیم وارد تهران میشود و قطعا این ساخت و ساز کیفیت هوای کل تهران را تحت تاثیر قرار میدهد، همان گونه که رشد بالای جمعیتی در شهریار و پرند بر هوای تهران اثر گذاشته است.
معاون نظارت و پایش اداره محیط زیست استان تهران تاکید کرد: متاسفانه برای حل مشکل جمعیتی و نیاز مسکن تهران به راهحلهای سطحی متوسل شده و در منطقه ۲۲ مسکن ساختهایم در حالیکه باید برای رشد طرح جامع شهر تهران و ساخت و ساز در آن برنامه مدونی ایجاد کنیم که مسئولیت اصلی بر دوش کمیسیون ماده 5 شهرداری است.
وی در ادامه این گفت و گوی رادیویی به روند کاهش آلودگی هوا در تهران اشاره کرد و گفت: بر اساس سنجش کیفیت هوای تهران در سال ۹۰، هوای تهران در ۶۰ درصد از روزهای سال آلوده بود. هر سال با برنامهریزی شاخص آلودگی هوا کاهش یافته است البته بارندگی و بادهای خوبی که وجود داشت نیز در کاهش آلودگی موثر بود اما اگر برنامهای برای کاهش آلودگی هوا در تهران نداشتیم بارندگی نمیتوانست تا این میزان اثرگذار باشد.
به گفته رستگاری با توجه به توسعه ناپایدار شهر تهران و وضعیت اقتصادی ایران اگر برنامههای کاهش آلودگی با همین روند ادامه یابد میتوان پیشبینی کرد که تا پنج سال آینده تهران از حالت بحرانی خارج شود.
انتهای پیام
نظرات