• شنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98060904597
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

مدیر افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی:

افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی با نمونه‌های خارجی برابری می‌کند

افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی با نمونه‌های خارجی برابری می‌کند

مدیر افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی گفت: این افلاک‌نما با نمونه‌های خارجی برابری می‌کند.

محمدهادی طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی اظهار کرد: در سال ۸۵ به این نتیجه رسیدیم که با توجه به تعداد زیاد توریست و زائران زیاد مشهد می‌شود در این شهر پلانتاریوم ساخت.

وی ادامه داد: از طریق انجمن نجوم مشهد پیگیری فراوانی انجام دادیم، حتی با کشورهای اروپایی وارد قرارداد شدیم، اما در سال ۸۸ به دلیل رشد قیمت‌ در اثر اعمال تحریم‌ها، قرارداد توسط سرمایه‌گزاران منحل شد.

این مدیر عامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: به همین خاطر گروهی حرفه‌ای دارای کارشناسان خبره تشکیل دادیم. ابتدا برای به دست آوردن اعتبار کافی شروع به ساخت نرم‌افزار کردیم، سپس نسبت به ساخت ماکت‌هایی اقدام کردیم که ابتدا ساده و کوچک بودند، به‌طوری که با مقوا ساخته شده بودند و ۳ مترارتفاع داشتند. بعدها مقوا را به گچ و ۳ متر ارتفاع ماکت را به ۶ الی ۱۰ متر تبدیل کردیم. نمونه‌های قبلی را به پژوهش‌سراهای آموزش و پرورش و فرهنگ‌سراهای شهرداری می‌فروختیم و با پول همان نمونه، نمونه جدیدی را می‌ساختیم. در نهایت احداث این مجموعه در سال ۹۴ شروع شد و ساخت آن حدود ۲ سال به طول انجامید. 

طباطبایی خاطرنشان کرد: این افلاک‌نما با محصولات خارجی خودش برابری می‌کند، به‌طوری که با همان دانش فنی کامل و جامع هستیم، ولی باید قطعات بهتری برای رقابت داشته باشیم.

وی در مورد محبوبیت افلاک‌نماها در جهان بیان کرد: در دنیا این گونه است که دانشگاه‌ها و شهرداری‌ها برای ساخت این فضاها کمک بسزایی می‌کنند، به همین دلیل  از این نوع پلانتاریوم‌ها در جهان تعداد زیادی وجود دارد که به نوعی جنبه گردشگری دارند؛ مثلا پلانتاریوم شهر تورنتو بسیار طرفدار دارد. همچنین کشور آلمان بر خلاف جمعیت کمی که دارد، اما تعداد کثیری پلانتاریوم دارد. 

وی در مورد اعتبار احداث این مجموعه گفت: هزینه احداث این افلاک نما حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان است. 

طباطبایی در پاسخ به این پرسش  که چرا اطلاع‌رسانی در مورد این افلاک‌نما در سطح شهر بسیار اندک است، بیان کرد: دلیل عمده عدم اطلاع‌رسانی در سطح شهر، نداشتن بودجه کافی است؛ ولی به طور کلی تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی انجام دادیم که البته آنها هم حرفه‌ای نبوده است.

وی با اشاره به اینکه در طول ۶ ماه حدود ۱۲ هزار دانش‌آموز و عموم مردم از افلاک‌نما بازدید کرده‌اند، گفت: هر هفته یک یا دو برنامه عمومی داریم که مردم می‌توانند ثبت نام کنند و در آن برنامه حضور یابند. در این‌گونه زمان‌ها که برای بازدیدکنندگان تعیین شده، مانعی برای ورود افراد به داخل دانشگاه نیست.

مدیر افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی در خصوص پلانتاریوم خیام که در نیشابور در حال ساخت است، تصریح کرد: این پلانتاریوم دارای جنبه تبلیغات ملی است و به دلیل هزینه‌ای که برای آن صرف شده تعداد بازدیدکننده بسیاری خواهد داشت، مخصوصا اگر به تولید محتوا بپردازد. 

طباطبایی در مورد اقداماتی که  شرکت دانش‌بنیان تحت مدیریت وی انجام داده است، گفت: اقدامات ما شامل درست کردن ساعت آفتابی در سطح شهر و در مدارسی مانند امام رضا و مقابل کتابخانه مرکزی است. همچنین با فرهنگسرای علوم و نجوم شهرداری، موزه علوم و زمین سازمان زمین‌شناسی شرق کشور و مجموعه پروفسور بازیما همکاری داشتیم.

وی در مورد تعداد افرادی که  در مجموعه افلاک‌نما فعالیت می‌کنند، بیان کرد: افرادی که به طور مستقیم با ما همکاری می‌کنند شامل ۶ نفر بیمه شده هستند.  حدود ۲۰ نفر نیز به طور غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha