• یکشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98060301075
  • خبرنگار : 71620

فلاحت‌پیشه: باید روابط متفاوتی را با امارات و حتی عربستان تعریف کنیم

فلاحت‌پیشه: باید روابط متفاوتی را با امارات و حتی عربستان تعریف کنیم

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: همسایگان ما از زمان انهدام پهپاد آمریکایی بهتر از گذشته واقعیات منطقه را درک می‌کنند و از آن زمان وارد تنش تازه‌ای با ایران نشده‌اند. با یک طرح ابتکاری می‌توان فضایی تازه در روابط با آنها ایجاد کرد.

به گزارش ایسنا، حشمت‌الله فلاحت پیشه در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهاد مکرون به جمهوری اسلامی دو بخش اصلی دارد اول شارژ مالی اینستکس و دوم تجدید معافیت‌های ایران در زمینه فروش نفت. این پیشنهادها ارزش این را ندارد که مانع گام سوم سیاست‌های خارجی ایران شود. ولی به هر حال این پیشنهادات موضوع ایران در نشست گروه ۷ را  حفظ خواهد کرد. به گونه‌ای که ترامپ نتواند تنشی تازه در این رابطه ایجاد کند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: اگر چه تنش هسته‌ای هنوز حل نشده است، اما برخورد جمهوری اسلامی در تغییر ماهیت تنش منجر به سردرگمی دشمنان ما شده است. تکیه بر مقاومت داخلی، مدیریت دیپلماسی عمومی جهانی، عدم نقض مقررات بین‌المللی و پرهیز از ورود به کمین‌گاه‌های دشمنان از جمله ابعاد مهم این راهبرد است.

فلاحت پیشه با تاکید بر اهمیت کاهش تنش با همسایگان گفت: کشورهای همسایه ما از زمان انهدام پهپاد آمریکایی بهتر از گذشته واقعیات منطقه را درک می‌کنند. آنها از آن زمان وارد تنش تازه‌ای با ایران نشده‌اند. با یک طرح ابتکاری می‌توان فضایی تازه در روابط با همسایگان ایجاد کرد.

نماینده مردم اسلام آباد غرب خطاب به وزیر امور خارجه گفت: ضمن احترام به شما، معتقدم که گروه B دچار چالش درونی شده است. باید روابط متفاوتی را با امارات و حتی عربستان تعریف کرد و در آن ایفای نقش امثال نتانیاهو و بولتون را دشوار کرد.

فلاحت پیشه با بیان این که گام سوم را باید محکم‌تر از گذشته برداشت، افزود:‌ انتظار می‌رفت که بخشی از مختصات این گام از طریق مکرون به اطلاع سران گروه ۷ می‌رسید. بیش از این نباید زمان به ضرر ایران کشته شود. بیش از یک سال نقض عهد آمریکا و خویشتن داری ایران زمینه‌های حقوقی و عرفی لازم برای اقدام موثر جمهوری اسلامی را فراهم کرده است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به مفاد ان پی‌تی تاکید کرد:‌ هیچ گونه منعی وجود ندارد که ایران به قابلیت‌های هسته‌ای پیش از موافقت نامه ژنو ۹۳ بازگردد و بیش از این خود را گرفتار بازیگرانی همچون روسیه، چین و دیگر کشورها نکند.

نماینده مردم اسلام آباد غرب در مورد ضعف‌های داخلی دولت گفت: سیاست خارجی نسبتا موفق دولت از مکمل مورد نیاز در  داخل برخوردار نیست. تیم اقتصادی دولت از شرایط کارگزاران جنگ و بحران اقتصادی برخوردار نیست. تثبیت برخی از شاخص‌های کلان اقتصادی و مدیریت نرخ ارز قابل تحمل بود اما بی تاثیری این سیاست‌ها در رفع مشکلات اقتصادی، تورم بالا، گرانی‌های لجام گسیخته و قیمت‌های برگشت ناپذیر قابل توجیه نیست.

فلاحت پیشه تداوم توجیه مشکلات اقتصادی به اسم تحریم را توهین به شعور ملت دانست و گفت: دغدغه‌ دیگر سوء استفاده صاحبان رانت‌های مختلف از شرایط خاص کشور برای افزایش ثروت‌های باد آورده خود است. نمونه این ضعف در سیاست‌های دو نرخی وجود دارد. از ابتدا باید به هر گونه سیاست دو نرخی شک کرد. بر اساس تجربه تاریخی رانت‌های فاسد قبل از تصمیم‌گیری‌های فساد آمیز شکل می‌گیرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: توصیه می‌کنم در هر استان کمیته‌ای با اختیار ویژه مشخص شود تا نسبت به رفع مانع از طرح‌های ملی در استان‌ها اقدام نماید.

نماینده مردم اسلام آباد غرب با اشاره به بازگشایی مرز خسروی برای زائران عتبات گفت: سالهاست وعده دولتمردان برای احداث زیر ساخت‌های مرزی عملیاتی نشده است. همچنین باید برای پی بردن به کارشکنی‌ها در مسیر توسعه کشور، سرنوشت طرح‌هایی مثل پتروشیمی اسلام آباد غرب و پالایشگاه آناهیتا را بررسی کردیم.

وی در مورد وضعیت ایثارگران گفت: بازی برخی از افراد با حقوق ایثارگران ۵ استان مرزی و جنگیده کشور خلاف روح ایثار در جمهوری اسلامی است. اجرای سلیقه‌ای ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم توسعه منجر به خشم و نگرانی ایثارگران، کارکنان شاغل و بازنشسته‌ای شده است که بار جنگ را در درون خانه‌های خود به دوش کشیدند.

فلاحت پیشه در پایان نطق خود با تاکید بر جایگاه مجلس گفت: ما وارث مهمترین نهاد دموکراسی در تاریخ ایران هستیم. بر اساس تجربه سه دوره‌ای در مجلس، اعتقاد دارم که برخی در کشور مجلس را مزاحم خود می‌دانند و دامنه اثر مجلس را با مانع مواجه می‌کنند. گناه نمایندگان ملت چیست که علاوه بر حضور در عرصه قانون گذاری و نظارتی سپر بلای برخی کارگزاران بی تفاوت کشور شده‌اند. امیدوارم در سال انتخابات مجلس یازدهم هیات رئیسه به این موضوع دقت کرده و به وظایف خود عمل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha