به گزارش ایسنا، تورج همتی در دومین نشست هماندیشی اعضای شبکه سازمانهای مردمنهاد محیطزیستی استان که در اتاق جلسات ادارهکل محیط زیست برگزار شد، عنوان کرد: جایگاه و منزلت استان فراتر از این است که تمام اختیارات را به چند نفر عامل در باغوحش دهیم. برنمیتابیم که هر روز تیتر شود چند ببر از بین رفتند.
همتی با اشاره به اینکه «مشارکت خودانگیخته عمومی برای حفظ محیطزیست و تنوع زیستی حاصل تقویت نقش جوامع محلی و اوجگیری سواد زیستمحیطی است»، گفت: همراهی مردم سبزاندیش روستای مرزی ارباب از توابع شهرستان درگز در اطلاعرسانی و همراهی با گروه اعزامی محیط زیست در زندهگیری یک قلاده پلنگ مصدوم که گام بزرگی در روند نجات این گربه سان ارزشمند بود و بار دیگر نشان داد که مردم با ارزشهای اکولوژیکی تنوع زیستی بیگانه نیستند.
مدیرکل محیطزیست خراسانرضوی تصریح کرد: به رغم تلاشهای تیم متخصص درمانی، این پلنگ به دلیل ضعف جسمانی بسیار و آسیبهای وارده در نزاع با گرازها و بلع زباله متاسفانه از بین رفت، ولی این موضوع ذرهای از اقدام شایسته روستائیان منطقه که از حملات پلنگ دچار خسارتهای مالی شدهبودند، کم نکردهاست.
همتی از مسعود و ابراهیم بای دوبرادر اربابی که با احساس مسئولیت پیگیر نجات این گونه بودند تجلیل کرد و افزود: حفاظت اصولی از محیط زیست رهیافتی مؤثر و برخاسته از تجارب بدست آمده در عرصههای زیست محیطی در سراسر دنیا است و به نظر میرسد که در صورت توجه به چارچوبها و تمرکز بر افزایش سواد زیستمحیطی بتوان به حرکتی پایدار در حفاظت از محیط زیست امیدوار بود.
وی با بیان اینکه «برای حل مشکل کشفرود آرمانگرا نباشیم»، گفت: وضعیت کمی و کیفی رودخانه حفاظتشده کشفرود و نقش سمنها در کنترل و پایش آن بهعنوان نخستین دستور کار مطرح شدهاست. ضرورت همراهی سمنهای فعال محیط زیست در پیشبرد تصمیمات کارگروههای مربوطه برای حفظ این اکوسیستم طبیعی، تدوین مدل نجات رودخانه کشف رود درقالب سلسله کارگاههای هماندیشی در مشهد در دستور کار است.
همتی عنوان کرد: در حال تهیه یک نقشه راه برای رهایی این رودخانه از آلودگیهای زیستمحیطی هستیم که تا کنون دستاوردهای خوبی را هم به همراه داشتهاست، ولی انچه مسلم است، حل بحرانهایی است که طی سالیان سال بر پیکر نحیف این منطقه وارد آمده است که صبر و پشتکار بسیار و حمایت جمعی میطلبد.
وی خاطرنشان کرد: نگاه واقع بینانه به انبوه صدماتی که تاکنون بر بستر و حریم این رودخانه وارد آمده است و اقدام همهجانبه و مشارکتی در چارچوب نقشه راه تدوین شده، تنها راه نجات این منطقه است.
یکی از حیوانات نگهداریشده باغ وحش وکیلآباد، تایگونها هستند که حاصل پیوند ببر و شیر (ببشیر) است که برای اولینبار در آمریکا به دنیا آمدند.
در مردادماه سال 97 خبری مبنیبر معدومسازی هشت ببر منتشر شد که مورد تکذیب مسئولان قرار گرفت و دامپزشک باغ وحش مشهد و کارشناس نظارت بر امور حیات وحش ادارهکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی علت مرگ این ببرها را، بیماری و کهولت سن عنوان کردند و این در حالی است که بنابر گفته کارشناسان و فعالان محیط زیست، تمامی ببرهای موجود در باغوحش وکیلآباد مشهد حاصل جفتگیری ببرهای وارداتی هستند و قاعدتاً عمر زیادی از این گونه نمیگذرد و نباید به مرز کهنسالی رسیده باشند.
همچنین در آن زمان، برخی از فعالان محیط زیست علت مرگ این حیوانات را در راستای کاهش تعداد جانوران باغ وحش که به عنوان شرط صدور مجوز از سوی سازمان حفاظت محیطزیست تعیین شده، عنوان و اعلام کردند که پوست یا لاشه آنان تاکسیدرمی شده و به فروش رسیده است.
خرداد سال گذشته مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در سایت ادارهکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی اعلام کرد که تنها یک مورد سابقه تلفشدن ببر در باغ وحش مشهد رخ داده که آن هم ناشی از درگیری دو ببر نر و ماده در قفس بود که موجب بریدگی دم پلنگ ماده، عفونت شدید و مرگ آن شده و این ببر زخمی بلافاصله توسط دامپزشک باغوحش تحت عمل جراحی و اقدامات درمانی قرار گرفت، اما 10 روز بعد از درگیری تلف شد.
بعد از گذشت این جریان مجدداً در روزهای اخیر خبری مبنیبر تلفشدن هفت توله ببر در باغوکیل آباد مشهد اعلام شد که سوالات زیادی در خصوص علت مرگ آنان ایجاد کرد.
انتهای پیام
نظرات