• شنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98052612519
  • خبرنگار : 30054

آیا بازیابی اطلاعات هارد امکان‌پذیر است؟

آیا بازیابی اطلاعات هارد امکان‌پذیر است؟

این روزها و با افزایش حجم اطلاعات مبادله شده در عصر دیجیتال، ضرورت بازیابی اطلاعات بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام کانون بازیابی اطلاعات، پاک شدن و از دست رفتن داده‌ها و اطلاعات از بدترین اتفاقاتی است که می‌تواند برای افراد رخ دهد. گاهی این اطلاعات فقط عکس و فیلم شخصی نیستند و داده‌های پاک‌شده در رابطه با تحقیقات علمی و یا مسائل مهم کاری هستند. در این صورت اهمیت و ضرورت بازیابی اطلاعات هارد بیشتر از پیش نمایان می‌شود.

در علوم کامپیوتر، بازیابی اطلاعات به تمام عملیات انجام‌گرفته در فرآیند نجات، تعمیر و بازیابی داده‌ها و اطلاعاتی اطلاق می‌شود که به دلایل مختلفی چون خرابی سیستم و یا اشتباه انسانی به نحوی از دسترس ما خارج‌ شده‌اند. در این متن سعی داریم به دلایل و روند از دست رفتن داده‌ها و اطلاعات از رسانه‌های ذخیره‌سازی بپردازیم. آگاهی به دلایل و نحوه از دسترس خارج شدن داده‌ها می‌تواند در امر بازیابی اطلاعات نیز راهگشا باشد.

از دست رفتن داده‌ها و اطلاعات

این امر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از رایج‌ترین اتفاقاتی که می‌توانند باعث از بین رفتن داده‌ها شوند می‌توان به خراب شدن سیستم‌عامل، نقص فنی و منطقی رسانه‌ها و دستگاه‌های ذخیره‌سازی اشاره کرد. همچنین حذف و یا آسیب تصادفی نیز از جمله موارد رایج هستند. با ذخیره‌سازی دائمی فایل‌ها و داده‌ها می‌توان از این اتفاقات جلوگیری کرده و خطر از دست رفتن داده‌ها را به حداقل رساند. همان‌طور که می‌دانید در یک درایو منفرد، داده‌ها صرفاً از دستگاه آسیب‌دیده به درایوی جدید کپی می‌شوند. این در حالی است که با پارتیشن‌بندی دیسک می‌توان داده‌ها را در درایو جایگزین درایو سیستم‌عاملی به‌صورت دائمی کپی کرده و حفظ کرد. رونوشت گرفتن و یا اصطلاحاً بک آپ گرفتن از اطلاعات با ارزش نیز راه مطمئن دیگری است که می‌تواند از دست رفتن داده‌ها و اطلاعات را به حداقل برساند.

نقص فنی هارددیسک و خرابی سطحی درایو نیز از جمله دلایل از دست رفتن داده‌ها و اطلاعات هستند. در این مورد خرابی یک سیستم فایل و یا همچنین خرابی پارتیشن درایو معیوب وضعیتی را به وجود می‌آورد که باعث می‌شود داده‌ها و اطلاعات خوانده نشوند. در این‌باره روش‌های مختلفی را برای تعمیر هارد می‌توان به کار برد که بنا به موقعیت پیش‌آمده می‌تواند متفاوت باشد. به‌روزرسانی سخت‌افزار یکی از این راهکارها است. از بازیابی درایو معیوب مبتنی بر نرم‌افزار و یا بازیابی منطقه آسیب‌دیده مبتنی بر سخت‌افزار و نرم‌افزار نیز می‌توان برای رفع مشکل استفاده کرد. تعمیر سیستم فایل منطقی، جدول پارتیشن و همچنین مستر بوت رکورد کردن سیستم‌عامل نیز نتایج مشابهی خواهند داشت. مستر بوت رکورد قسمتی از حافظه است که وظیفه اجرای سیستم‌عامل را بر عهده دارد و این کار را به‌صورت غیرمستقیم انجام می‌دهد. بایوس می‌تواند به‌صورت مستقیم این وظیفه را انجام دهد.

سومین عاملی که در از دسترس خارج شدن داده‌ها نقش دارد، مربوط به خطای انسانی است. در این مورد به‌صورت اشتباهی و تصادفی داده‌ها و اطلاعات پاک یا دیلیت می‌شوند. ولی نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که اطلاعات و فایل‌های پاک‌شده به سرعت از فضای فیزیکی درایوهای ذخیره‌سازی پاک نمی‌شوند. اتفاقی که می‌افتد این است که با پاک کردن فایل‌ها در ابتدا فقط ارجاعات مربوط به این فایل‌ها در ساختار دایرکتوری حذف می‌شوند. در مرحله بعد فضای فیزیکی ذخیره‌سازی این فایل‌های پاک‌شده برای ورود و ذخیره‌سازی اطلاعات و فایل‌های جدید در دسترس قرار می‌گیرند. این بدین معنی است که اگر این فضاهای فیزیکی با فایل‌ها و داده‌های جدید بازنویسی نشوند، می‌توان به فایل‌های پاک‌شده دسترسی داشت. البته دیگر به سادگی و از طریق ابزارهای مدیریت فایل نمی‌توان این داده‌های پاک‌شده را پیدا کرد ولی از لحاظ فنی هنوز این داده‌ها در فضای فیزیکی وجود دارند. با اقدام سریع و انجام ترفندهای بازیابی اطلاعات با درصد بالایی احتمال بازگشت این فایل‌ها وجود دارد.

کافی است با مراجعه به یک متخصص بازیابی اطلاعات، درصدد بازیابی داده‌ها و اطلاعات از دست‌ رفته باشید. البته لازم است اطمینان حاصل کنید که فرد یا شرکت مورد نظر تخصص و تعهد لازم را داراست.

مراجعه به متخصص بازیابی

معمولاً ذخیره‌سازی داده‌ها در رسانه‌هایی چون هارددیسک داخلی و خارجی که آن را HDD می‌نامیم، SSD یا درایو حالت‌جامد، فلش‌های یواس‌بی، زیرسیستم‌های RAID و هر دستگاه الکترونیکی دارای حافظه مانند گوشی‌های هوشمند، انجام می‌شود. اگر بنا به هر کدام از روندهای ذکرشده این اطلاعات پاک و یا از دسترس کاربر خارج شدند، مراجعه به یک متخصص بازیابی اطلاعات امری ضروری است.

داشتن تخصص در این زمینه بسیار مهم و حائز اهمیت است. قابل‌اعتماد بودن فرد یا شرکتی که برای بازیابی اطلاعات به آن مراجعه می‌کنیم نیز بسیار مهم است. باید این اطمینان حاصل شود که فرد متخصص هیچ‌گونه سوءاستفاده‌ای از اطلاعات بازیابی شده نخواهد داشت و از اصول حرفه‌ای در این زمینه تبعیت خواهد کرد. زمانی که صرف این کار می‌شود نیز عامل مهم بعدی در انتخاب فرد یا شرکت مورد نظر است. برخی اطلاعات در بازه زمانی مشخصی دارای ارزش و اعتبار هستند؛ بنابراین ضروری است که بازیابی این داده‌ها در بهترین زمان خود انجام شود. در انجام هرچه بهتر این امر سرعت متخصص نقش اول را ایفا می‌کند. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که کاربر نیز باید هر چه سریع‌تر برای بازیابی داده‌ها و اطلاعات از دست‌ رفته سیستم خود اقدام کند.

کانون بازیابی اطلاعات

 با توجه به عوامل تأثیرگذار ذکرشده، کانون بازیابی اطلاعات گزینه مناسبی برای مراجعه به‌حساب می‌آید. کانون بازیابی اطلاعات با داشتن متخصصینی که امر بازیابی داده و اطلاعات را به‌صورت حرفه‌ای و در اسرع وقت انجام می‌دهند، توانسته اعتماد مشتریان خود را کسب کند. این کانون به هنگام از دست رفتن داده‌ها و اطلاعات به کمک افراد آمده و کار بازیابی اطلاعات را از انواع هارد، فلش مموری و دستگاه‌های RAID به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد.

تعمیر لپ‌تاپ، جراحی حرفه‌ای انواع هارددیسک، جراحی هارد اکسترنال و بازیابی اطلاعات از انواع هارددیسک از خدمات متنوع این کانون به شمار می‌آیند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha