به گزارش ایسنا، حسین خنیفر در نشست خبری خود که با عنوان جذب و پذیرش دانشجو معلمان برگزار شد گفت: برای مهرسال آینده پیشبینی میکنیم تا ۳۷ هزار دانشجوی دیگر به آموزش و پرورش تحویل داده شود.
وی با بیان اینکه امسال ۴۵ هزار دانشجو جذب دانشگاه فرهنگیان میشوند افزود: امسال با ردیفهای ۲۵ هزار، ردیف پیوسته و ٢٠ هزار ناپیوسته از بین فارغ التحصیلان، دکترا پذیرش خواهیم داشت.
مزایای ورود به دانشگاه فرهنگیان برای پسران
خنیفر با بیان اینکه استخدام در این دانشگاه رسمی و قطعی است، گفت: ۲۱۲۰ رتبه زیر ۵۰۰ دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کردند. ۴ سال از مدت زمان تحصیل افراد جزو سوابق خدمت آنها محسوب میشود و اگر پسر باشند نیز دوره آموزشی را میگذرانند ولی سربازی ندارند.
وی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان مولود ٧ ـ ٨ سال اخیر است، اظهار کرد: از سوی دیگر این نهاد ٢٠٨ ساله و از زمان شکل گیری نظام تعلیم و تربیت ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه کف نیاز آموزش و پرورش به ۷۸ هزار نیرو است، ادامه داد: تلاش میکنیم تا ۱۴۰۱، مشکل مذکور حل شود. همچنین تلاش میکنیم تربیت معلم «قیمتی» را داشته باشیم و تربیت معلم به هر قیمتی نباشد. ما سعی می کنیم کیفیت امکانات و تجهیزات را رعایت کنیم.
وی افزود: از طرفی نباید شرایط اقتصادی دولت، تحریم و محاصره اقتصادی و... را فراموش کرد که اتفاقا مدیریت دانشگاه در این شرایط ارزشمند است.
مسؤولان قبلی باید بگویند چرا ردیف استخدامی نگرفتند؟
وی درباره علت عدم جذب دانشجومعلم در سالهای گذشته در دانشگاه فرهنگیان، توضیح داد: از زمان حضورم ۲۵ هزار دانشجومعلم جذب کرده داشتیم اما مسؤولان قبلی باید بگویند چرا ردیف استخدامی نگرفتند؟. در کشور ما چیزی را به کسی نمیدهند مگر آنکه خودمان دنبالش برویم.
خنیفر با تأیید کمبود امکانات در دانشگاه فرهنگیان گفت: با تعطیلی ۳۰۲ مرکز تربیت معلم و ایجاد ۹۸ پردیس و مرکز، مشکلات امکانات و رفاهی وجود دارد اما این دانشگاه رو به تعالی، توسعه و رشد است و ما به سمت کیفی شدن در حرکتیم.
وی با اینکه تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۸۰۰ نفر به عنوان اعضای هیأت علمی جذب شود، ادامه داد: در ۶ سال گذشته روند جذب اعضای هیأت علمی انجام نشد، اما الان ۸۰۰ عضو هیأت علمی داریم و ۱۰ هزار هیأت علمی غیرموظف نیز مشغول به کارند.
خبری خوب برای دانشجویان دوره دکترا
رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه هر سال باید ۱۰۰ ردیف جذب هیأت علمی داشته باشیم گفت: امسال ۵۰ ردیف داریم و این خبر خوبی برای دانشجویان دوره دکتری است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره مشکل شهریه دانشجومعلمان نیز گفت: اخذ این شهریه بر اساس قانون است و باید توسط آموزش و پرورش و از طریق معاونت توسعه مدیریت و برنامهریزی حل شود.
برای عبور از بحران به دانشگاه فرهنگیان دعوت شدم
چرا دانشگاه خوارزمی تغییر نام داد؟
خنیفر با اشاره به اینکه «من در دانشگاه فرهنگیان دعوت به مهمانی نشدم بلکه دعوت به عبور از بحران شدم» گفت: اگر به شرایط ٢٠ آذر٩۶ برگردم این سمت را با تامل انتخاب میکنم چرا که کار ی سخت و دشوار است.
وی درباره گلایه دانشگاه خوارزمی و دانشگاههای دیگر برای پرورش معلم و جذب در آموزش و پرورش، بیان کرد: دانشگاه خوارزمی که آنقدر علاقهمند است چرا نامش را از تربیت معلم تغییر داد؟ این دانشگاه حتی رشتههایش را تغییر داد. آنها حسرت گذشته را میکشند و سراغ رشتههای دیگر رفتند. چرا دانشگاه خوارزمی بعد از فوت آقای شریعتمداری نامش را سریعا تغییر داد درحالیکه زیباترین نام تربیت معلم است؟ اما باید بگویم در ماده ۲۸ از فارغالتحصیلان این دانشگاهها استفاده میکنیم.
استخدام دانشجومعلمان ربطی به قبول شدن یا نشدن در آزمون اصلح ندارد
خنیفر درخصوص گلایه برخی مهارتآموزان از برگزاری آزمون اصلح گفت: این آزمون بر اساس قانون است البته اگر کسی قبول نشود به استخدام آموزش و پرورش در میآید ولی باید بعداً در این آزمون شرکت کرده و پذیرفته شود.
وی در ادامه با بیان اینکه تا زمانی که نظام آموزش و پرورش سبد یازدهم دولتها است، مشکلات حل نخواهد شد، گفت: باید آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت کشور سبد دوم کشور بعد از امنیت باشد تا بتوانیم از کیفیت حرف بزنیم؛ باید طوری شود که کرامت معلم حفظ شود.
وی با بیان اینکه استخدام دانشجومعلمان ربطی به قبول شدن یا نشدن در آزمون اصلح ندارد، در ادامه به کیفیت معلمان دورههای ۴ساله و جذب شدگان از طریق ماده ۲۸ اشاره کرد و گفت: تحقیقی انجام شده است که ۶۰ درصد کارایی معلمان دورههای ۴ ساله بیشتر است اما منکر کیفیت معلمان ماده ۲۸ نمیشویم ولی جمعبندی این است که بهترین راه این است که معلمان از دانشگاه فرهنگیان فارغالتحصیل شوند.
ادامه دارد
نظرات