• سه‌شنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 98051507561
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس مطرح کرد

تهدیدی در پسارکود مسکن نهفته است

تهدیدی در پسارکود مسکن نهفته است

یک کارشناس اقتصاد مسکن، نوسانات قیمتی که چند سال یک بار در بازار مسکن رخ می‌دهد را ناشی از نگاه سطحی سیاست‌گذاران به این حوزه دانست و گفت: اگر قیمت خانه در کوتاه مدت رشد نکرد نباید خوشحال باشیم؛ چرا که تهدیدی با عنوان نیاز انباشته، دیر یا زود خود را نشان می‌دهد.

بیت‌الله ستاریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به اعتقاد من، بازار مسکن در کل کشور تا پایان سال رشد ماهیانه دو تا سه درصد را تجربه می‌کند و همانند سال قبل شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصد ماهیانه نخواهیم بود. اما این‌که تصور کنیم بخش مسکن به طور قطعی وارد رکود شده هنوز چنین پنداشتی نداریم و بسترهای این رکود را نمی‌بینیم؛ مگر این‌که سیاست انقباضی  از سوی دولت دنبال شود. به طور مثال تاخیر در تحقق بودجه ۵۰ هزار میلیارد تومانی وعده داده شده برای بخش عمران می‌تواند این حوزه را در شهریورماه وارد رکود کند.

وی افزود: نگاه سیاست‌گذار به بخش مسکن همواره کوتاه مدت بوده و استراتژی برای این بخش نداشتند. در طول ۴۰ سال گذشته هیچ‌گاه اثر واقعی تسهیلات را در بخش مسکن مشاهده نکردیم؛ زیرا موضوع مسکن آن‌قدر بزرگ است که با حجم وام‌های فعلی هیچ‌گونه تناسبی ندارد. دولت باید همه بانک‌ها را در حوزه تسهیلات مسکن فعال کند و ورود یک یا دو بانک جواب نمی‌دهد. پرداخت ۵۰ هزار فقره تسهیلات به اندازه یک ماه معاملات مسکن هم نیست. در این شرایط دولت چطور می‌خواهد سالیانه یک میلیون واحد مسکونی تولید کند؛ هرچند معتقدم نیاز کشور بیش از این تعداد است و سالیانه به حدود ۱.۳ میلیون واحد مسکونی نیاز داریم.

این کارشناس اقتصاد مسکن تاکید کرد: دولت‌ها یا شرایط بخش مسکن را درک نمی‌کنند یا ترجیح می‌دهند صورت مساله مسکن را کوچک کنند. زمانی که در این بخش با رکود مواجه می‌شویم یک سیاست را دنبال می‌کنند و وقتی به رونق می‌رسیم مباحث دیگری را مدنظر قرار می‌دهند. آرشیو رسانه‌ها را که طی چند سال اخیر دنبال کنیم متوجه نگاه سطحی به حوزه مسکن می‌شویم؛ عمده مباحث درخصوص مافیای مسکن، سوداگری، حباب مسکن، جشن سر به سری مسکن و غیره است. این سناریوها سال‌هاست که دنبال می‌شود اما راهبرد برای این حوزه نداشته‌ایم.

ستاریان با بیان این‌که برای بخش مسکن باید برنامه ۱۰ تا ۲۰ ساله ترسیم شود گفت: دولت باید خود را با تمام ظرفیت‌ها برای تولید سالیانه ۱.۳ میلیون واحد مسکونی آماده کند که ۹۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی می‌خواهد. بنابراین لازم است همه ابزارهای مالی اعم از تسهیلات، سکوکات، صندوق‌های مسکن، فاینانس خارجی و غیره فعال شوند.

وی با بیان این‌که بخش مسکن در سال ۱۳۹۹ وارد رکود می‌شود اظهار کرد: بخش مسکن دو نوع رشد قیمت دارد؛ یکی در بطن خود و دیگری آن‌چه در بازار مشخص است. اگر قیمت‌ها در کوتاه مدت رشد نکرد نباید خوشحال باشیم؛ زیرا تهدیدی با عنوان انباشت تقاضا ایجاد می‌شود که بعدا خود را نشان می‌دهد. در زمان رکود، تقاضای موثر از بازار خارج می‌شود ولی تقاضای مطلق از بین نمی‌رود. نیاز انباشته با پدیده‌هایی مثل حاشیه‌نشینی و خانه‌های غیراستاندارد خود را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۵ ۱۵:۲۹

بازار مسکن همین الان هم تو رکود سنگین هست مشتری وجود ندارد. تقاضای مصرفی به صفر رسیده است

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۲۵ ۱۶:۲۰

داداش توهم زدی

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۷ ۰۰:۴۹

خرید و فروش مسکن به صفر مطلق رسیده..... طی 3 سال آینده مالکین مجبور میشن از قیمت های فعلی 50% کوتاه بیان ...‌ یعنی در 3-4 سال آینده مالکین به نصف قیمت های فعلی راضی میشن...شک نکنید.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۳ ۱۹:۳۳

شدیدا در توهم هستید زمان احمدی نژاد تورم مسکن موجب شد قیمت جنت آباد به 2200 رسید بعدش حدود 200 تومان پایین اومد همه گفتن که قیمت دوباره پایین میاد ولی آدمهایی که دانش داشتن شروع به خرید کردن الان جنت آباد بالا 20 تومان هستش، باز تاریخ توی کشور ما تکرار میشه وتکرار وتکرار

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۲۱ ۰۴:۵۹

جمعیت در حال افزایشه چطور 50 درصد یهو کم بشه، توهم زدی، مگه میشه تقاضا هر ماه نصف بشه که قیمت هم نصف بشه

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۶ ۰۲:۰۹

جمعیت در حال در جا زدن و پیر شدن و کاهشه...این خونه های خالی هم از طرف دیگه..مسکن رو چنان مصرفی کنه که بیا و ببین