به گزارش ایسنا به نقل از فارکس استریت، پس از تشدید اختلافات بین آمریکا و چین سر مسائل تجاری و کشیدهشدن دامنه درگیری ها به بازار ارز، شاخص دلار که نرخ آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد با عقبنشینی به سطح ۹۷.۶ واحد در پایینترین سطح خود در دو هفته اخیر قرار گرفت. از سوی دیگر بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانهداری آمریکا بیش از پیش از سطح دو درصدی فاصله گرفت و عدد ۱.۷۵ درصد را به ثبت رساند.
نگرانی گسترده معاملهگران از پیامدهای تشدید جنگ تجاری بین چین و آمریکا و احتمال اعمال موج جدید تعرفه ها بر واردات محصولاتی به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار از چین، فضای بازارهای جهانی را کاملا تحت تاثیر قرار داده است. تلویزیون دولتی چین آمریکا را متهم به تلاش برای نابودی نظم جهانی و تهدید کرده است که چین با قاطعیت تمام به اقدامات اخیر آمریکا پاسخ خواهد داد.
در برابر ارزهای آسیایی ارزش دلار تنها برابر یوان افزایش یافت: هر دلار به ازای ۷.۰۴۴۲ یوان چین، ۱۰۶.۵۴۰۵ ین ژاپن، ۴.۱۸۶۷ رینگت مالزی، ۱.۳۸۱۷ دلار سنگاپور، ۱.۴۷۲۷ دلار استرالیا و ۷۰.۶۶۹۷ روپیه هند مبادله شد.
کلادیا پایرون، مدیر معاملات ارزهای آسیایی در بانک "مریل لینچ" گفت: فکر میکنم کاهش تعمدی ارزش یوان توسط چین اتفاق ویژهای بود، چرا که چین به مدت یک دهه از چنین اقدامی خودداری کرده بود.
دور جدید تنش های بین دو اقتصاد نخست جهان همچنین احتمال کاهش مجدد نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا را شدیدا افزایش داده است.
ماه گذشته فدرال رزرو برای نخستین بار در یک دهه اخیر نرخ بهره را کاهش داده بود. در برابر ارزهای اروپایی، دلار چاره ای جز کاهش ندید به گونهای که هر پوند به ازای ۱.۲۱۵۹ دلار و هر یورو به ازای ۱.۱۲۱۱ دلار مبادله شدند. در برابر فرانک سوئیس نیز عدد ۱.۰۲۶۸ دلار در معاملات روز سه شنبه به ثبت رسید.
انتهای پیام
نظرات