• شنبه / ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۳:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98051005318
  • خبرنگار : 71604

حفاری سنگ‌های فضایی با کمک باکتری‌های زمینی!

حفاری سنگ‌های فضایی با کمک باکتری‌های زمینی!

فضانوردان قصد دارند طی یک آزمایش جدید، از باکتری‌های روی زمین برای حفاری سنگ‌های فضایی و استخراج مواد معدنی آنها استفاده کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیوچریسم، فضانوردان به تازگی ۱۸ رشته متفاوت از باکتری‌ها را به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده‌اند. آنها قصد دارند طی آزمایش جدیدی در "ایستگاه فضایی بین‌المللی" (ISS)، از باکتری‌ها برای حفاری در سنگ‌های فضایی استفاده کنند.

این آزمایش موسوم به "بیوراک"(BioRock)، برای بررسی یکی از متداول‌ترین ویژگی‌های میکروب‌های روی زمین یعنی توانایی بیرون کشیدن مواد معدنی از سنگ‌ها طراحی شده است. دانشمندان قصد دارند با آزمایش بیوراک، نحوه عملکرد باکتری‌ها را در فضایی بدون جاذبه بررسی کنند. این پروژه، ۱۸ راکتور بسیار کوچک را شامل می‌شود که هر کدام حاوی نمونه‌ای از یک سنگ موسوم به "بازالت"(Basalt) و یک رشته باکتری هستند.

"چارلز کوکل" (Charles Cockell)، استاد اخترزیست‌شناسی "دانشگاه ادینبرو"(University of Edinburgh) و پژوهشگر ارشد این پروژه، گفت: ما امیدواریم که با این بررسی، به بینش جدیدی در مورد میکروب‌هایی که در فضا رشد می‌کنند، برسیم و از آنها برای حفاری سنگ‌ها در اکتشافات فضایی روی ماه و مریخ استفاده کنیم.

پژوهشگران باور دارند که ممکن است این باکتری‌ها بتوانند طی ماموریت‌های آینده فضایی، فضانوردان را در حفاری سنگ‌ها یاری دهند و سنگ‌ها و صخره‌های ماه و مریخ را به خاکی قابل کشاورزی برای انسان‌ها تبدیل کنند.

دانشمندان دقیقا نمی‌دانند که جاذبه تا چه اندازه برای این باکتری‌ها مهم است. آزمایش بیوراک، توانایی باکتری‌ها را در شکل دادن زیست‌لایه‌ها مورد بررسی قرار خواهد داد.

"کوکل" افزود: آزمایش بیوراک می‌تواند تکه‌های این پازل را کنار هم قرار دهد. درک نحوه تعامل میکروب‌ها، رشد آنها و استخراج مواد معدنی از سنگ‌ها توسط آنها در شرایط ریزگرانش می‌تواند برای نخستین بار این موضوع را مشخص کند که آیا جاذبه بر توانایی ریزارگانیسم‌ها در چسبیدن به سطح سنگ‌ها و حفاری آنها اثر می‌گذارد یا خیر.

دانشمندان در این آزمایش، میزان کلسیم، منیزیم و بسیاری از عناصر دیگری را که باکتری قادر به استخراج آنها از سنگ است، مورد بررسی قرار خواهند داد. آنها قصد دارند در آزمایش‌های بعدی، میکروب‌ها و مواد دیگری را بررسی کنند تا به درک بهتری از توانایی این موجودات برسند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۲ ۰۸:۲۴

شاید اولین بار حیات روی زمین هم به این شکل به وجود آمده. یعنی ساکنین سیاره دیگه ای خواستن آزمایشی انجام بدن و اولین تک سلولی رو به زمین فرستادن و حیات ما شکل گرفته