سید جلال شاهرخ در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، بر لزوم خودداری از شنا در دریاچه این سد و نقاط پایین دستی آن تاکید کرد.
وی از تمامی شهروندان ساوجی خواست که با توجه به افزایش گرما و وجود آب در دریاچه سد ساوه، همچنین جاری بودن آب در رودخانه پایاب سد و شبکه آبیاری، بطور جدی از شنا کردن در این اماکن خودداری کنند و خانوادهها نیز به این موضوع حساسیت بالایی داشته باشند.
گفتنی است، پنجشنبه هفته گذشته سوم مردادماه مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی نیز در جلسه ساماندهی حفاظت فیزیکی و پیشگیری از غرقشدگی در سدهای استان مرکزی گفته بود که با توجه به اهمیت موضوع غرقشدگی در سدها، بندها و رودخانههای استان، بارندگی بسیار خوب و آبگیری تأسیسات و استان فصل گرما مراجعه مردم به بندها و سدها و تبع آن آمار غرقشدگی بالا رفته است.
عزت الله آمرهای تصریح کرده بود: متأسفانه شمار غرقشدگی استان در سال جاری به ۱۸ نفر رسیده است، اما برداشت عمومی این است که غرقشدگی مربوط به افرادی که به فنون شنا مسلح نیستند، میشود در حالی که سه عامل در غرق شدگی وجود دارد که یکی از آنها لایهبندی حرارتی آب در سدهاست. در لایههای پایینی دمای آب پایین است و باعث انقباض عضلات شناگر و غرقشدگی میشود، همچنین گل و لای انباشت شده و فشار آب در لایههای پایینی نیز در غرقشدگی مؤثر است.
وی با اشاره به اینکه ۱۴۰۰ سد و بند در استان مرکزی وجود دارد، توصیه کرد که حتماً شناگران از شنا کردن در این تأسیسات اجتناب کنند و قطعاً هشدارهای لازم در این راستا باید از طریق رسانهها و فضای مجازی منتشر شود تا با اطلاعرسانی مناسب تعداد غرقشدگیها به حداقل برسد.
انتهای پیام
نظرات