• جمعه / ۲۸ تیر ۱۳۹۸ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98042814642
  • خبرنگار : 71467

جزئیاتی از جبران کسری منابع بودجه ۹۸

جزئیاتی از جبران کسری منابع بودجه ۹۸

کاهش ۶۲ هزار میلیارد تومانی هزینه‌های دولت طی سال جاری در حالی اتفاق افتاد که ظاهرا حدود ۱۳۸ هزار میلیارد تومان عدم تحقق منابع پیش بینی شده و ما به التفاوت آن از محل منابع جدید تامین خواهد شد.  

به گزارش ایسنا، شرایط متفاوت سال جاری و آثار ناشی از تحمیل تحریم‌ها موجب شد آنچه در بودجه امسال پیش بینی شده بود نیز بار دیگر دستخوش تغییراتی شود. به هر صورت فضای بین‌المللی تا حدی بر تحقق منابع دولت به ویژه در بخش درآمدهای نفتی اثرگذار بود و به طور طبیعی منابع آن را کاهش داده است.  

منابع عمومی دولت برای بودجه امسال حدود ۴۴۸ هزار میلیارد تومان پیش بینی شد که از محل درآمدهای نفت، مالیات و واگذاری دارایی‌های مالی و همچنین سایر درآمدها محقق می‌شود ولی به هر صورت شرایط خاص موجود موجب شد تا با گذشت حدود سه ماه از سال دولت در منابع و مصارف خود بازنگری کند.  

چندی پیش نوبخت -رئیس سازمان برنامه و بودجه- اعلام کرد که ۶۲ هزار میلیارد تومان از هزینه‌های بودجه را کم کرده‌اند تا بتوانند بر اساس منابع در اختیار اداره امور کشور را پیش ببرند. از این ۶۲ هزار میلیارد حدود ۲۳ هزار میلیارد از کسر بودجه عمرانی و مابقی از هزینه‌های مربوط به بودجه جاری کسر شد.

اما اطلاعات جدیدتری در رابطه با نحوه مدیریت منابع و مصارف بودجه در سال جاری از این حکایت دارد که پیش بینی‌ها بر این بود که ۱۳۸ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی به ویژه از محل مالیات و نفت محقق نشود. دولت برای مدیریت صحیح شرایط موجود اینگونه اقدام کرده که ۶۲ هزار میلیارد تومان را از هزینه‌ها کم کند و تا ۷۵ هزار میلیارد تومان دیگر را از محل منابع جدید اختصاص دهد.  

این در حالیست که این حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان را قرار است حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان از محل حساب ذخیره ارزی که مجوز قانونی آن وجود دارد، ۱۰ هزار میلیارد تومان برای مولد کردن دارایی‌های دولت و تا ۳۷ هزار میلیارد تومان از محل فروش اوراق تامین شود.  

البته مابقی نیز منابعی است که مجوز قانونی آن صادر شده تا دولت از محل منابع صندوق توسعه ملی استفاده کند. این در حالی است  که طبق قانون باید برای سال جاری ۳۲ درصد از منابع ناشی از نفت به حساب صندوق توسعه ملی واریز می‌شد اما با دریافت مجوز از مقام معظم رهبری با توجه به شرایط سخت در سال جاری قرار بر این شد تا دولت ۲۰ درصد واریز کرده و ۱۲ درصد دیگر را امکان استفاده در امور بودجه‌ای داشته باشد.  

بر این اساس بودجه ۴۴۸ هزار میلیارد تومانی عمومی سال جاری به گونه‌ای مدیریت شد که با توجه به کسری ۱۳۸ هزار میلیاردی که برای آن پیش بینی می‌شد دولت ۶۲ هزار میلیارد تومان را در هزینه‌ها صرفه جویی کرده و تا حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان منابع جدید پیش بینی کرده است که در مجموع منابع بودجه عمومی را به ۳۸۶ هزار میلیارد تومان در سال جاری می‌رساند که برابر با همین رقم در سال گذشته است.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha