مهندس مسعود عتیقی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه پس از ماه گرفتگی امشب ۲۵ تیر، تا شبانگاه شنبه ۶ آبان ماه سال ۱۴۰۲ ماه گرفتگی دیگری در پهنه ایران رخ نخواهد داد، به نوعی ماه گرفتگی امشب، آخرین ماه گرفتگی قرن خورشیدی حاضر محسوب میشود.
وی ادامه داد: بر این اساس گروه پژوهشی انجمن نجوم آماتوری ایران به منظور فراهم کردن امکاناتی برای رصد مردم از این پدیده نجومی برنامه رصدی را با همکاری شهرداری برگزار میکند.
عتیقی خاطر نشان کرد: در این برنامه علاقهمندان علاوه بر بهرهمندی از توضیحات کارشناسان در خصوص این پدیده، میتوانند از طریق استقرار چندین تلسکوپ به رصد ماه گرفتگی بپردازند.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران یادآور شد: همچنین علاقهمندان میتوانند با توضیحات کارشناسان با نحوه استفاده از دوربینهای خانگی و دوربینهای تلفن همراه برای تصویربرداری از ماه آشنا شوند.
به گفته وی در این برنامه این امکان برای مردم فراهم شده تا از درون تلسکوپ این واقعه علمی را با استفاده از دوربینهای خانگی و همچنین دوربین تلفنهای همراه ثبت کنند.
عتیقی با تاکید بر اینکه این برنامه با همکاری مشاور شهردار تهران، رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالمللی شهرداری و مساعدتهای روابط عمومی منطقه ۳ شهرداری اجرا میشود و ادامه داد: برنامه رصد پدیده خسوف امشب (۲۵ تیرماه) در پارک ملت برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه این برنامه برای عمومی شرکتکنندگان رایگان است، اظهار کرد: این برنامه در محل پارک ملت و بر فراز پلههای ورودی پارک در کنار دریاچه از ساعت ۲۳ امشب به اجرا در خواهد آمد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: در این برنامه مردم با توضیحات علمی کارشناسان ضمن آشنایی با پدیده ماه گرفتگی و رصد این پدیده از برنامههای جانبی و بخش پرسش و پاسخ علمی میتوانند بهرهمند شوند.
عتیقی افزود: چندین تلسکوپ در محل رصد ماه گرفتگی مستقر خواهد شد و این امکان فراهم شده است تا مردم از درون تلسکوپ پدیده را مشاهده کنند و از قابلیتهای دوربینهای خانگی و تلفن همراه و نحوه عکاسی با آنها آشنا میشوند.
به گزارش ایسنا، ماه گرفتگی جزئی در شبانگاه امشب ۲۵ تیر رخ خواهد داد. این پدیده نجومی تا بامداد روز چهارشنبه، ۲۶ تیر ماه ادامه خواهد داشت.
آخرین ماه گرفتگی جزئی قابل مشاهده در ایران دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ بوده است و گرفت جزئی بعدی روز شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی به وقوع میپیوندد. این گرفت شبانگاه ۲۵ تیر متعلق به ساروس ۱۳۹ و بیست و یکمین گرفت از ۷۹ گرفت این ساروس است.
این ماه گرفتگی به صورت نیمسایه در ساعت ۲۳ و ۱۳ دقیقه و ۵۱ ثانیه شبانگاه سهشنبه ۲۵ تیر آغاز خواهد شد که البته برای چشم انسان امکان مشاهده آن وجود ندارد.
گرفت جزئی در ساعت ۳۱ دقیقه و ۴۳ ثانیه بامداد چهارشنبه ۲۶ تیر شروع خواهد شد و زمان اوج این ماه گرفتگی در ساعت ۲ و ۴۴ ثانیه بامداد ۲۶ تیر خواهد بود. پایان گرفت جزئی ساعت ۳ و ۲۹ دقیقه و ۳۹ ثانیه در تهران خواهد بود و ساعت ۴ و ۴۷ دقیقه و ۳۸ ثانیه ماه از نیمسایه زمین خارج میشود.
گرفت جزئی این پدیده بامداد ۲۶ تیر ۱۳۹۸، در مدت ۲ ساعت و ۵۸ دقیقه خواهد بود و آمریکای جنوبی و قارههای آسیا، اروپا، آفریقا و استرالیا از جمله مناطقی است که رصدگران شانس مشاهده این ماه گرفتگی را خواهند داشت.
رصدگران در سراسر کشور میتوانند با چشم غیرمسلح و بدون هیچگونه خطری گرفت زیبای ماه را پس از نیمه شب ۲۵ تیر، در بامداد چهارشنبه ۱۳۹۸ مشاهده کنند.
انتهای پیام
نظرات