دکتر مهناز خانوی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت تامین شیرخشکهای متابولیک در سال ۱۳۹۸، گفت: در حدود شهریور ماه ۱۳۹۷ که دیدیم بحث تحریمها دارد جدی میشود، یک فراخوان ۱۸ ماهه برای شرکتها گذاشتیم و عملا سفارش تامین شیرها را برای ۱۸ ماه یعنی تا پایان اسفند ۹۸ دادیم.
وی افزود: تقریبا میتوان گفت که ما تا شهریور و مهر امسال هیچ مشکلی در زمینه تامین این شیرها نداریم و استوکها یا موجودند یا در گمرک هستند و یا به پخش آمدهاند. همچنین سفارشها برای شش ماهه دوم داده شده، اما هنوز تامین نشدهاند.
خانوی با بیان اینکه مشکل عمده ما بحث تامین ارز رسمی برای شرکتهاست و در این زمینه شرکتها مشکلاتی با بانک مرکزی دارند، ادامه داد: ما توانستیم با حداقل اسناد، اجناس را برای شرکتها ترخیص کنیم و شیرها در اختیار بیماران قرار گرفته است و اجازه ندادیم کمبودی برای بیماران ایجاد شود، اما همچنان انتقال ارز رسمی یعنی همان ارز ۴۲۰۰ تومانیِ شرکتها مشکل دارد.
وی با بیان اینکه دکتر شانهساز - سرپرست سازمان غذا و دارو به شدت پیگیر تامین شیرهای متابولیک و رژیمی برای شش ماهه دوم سال هستند، گفت: جلساتی با بانک مرکزی در این زمینه داشتهاند و امیدواریم مشکل تامین و انتقال ارز به سرعت حل شود.
مدیرکل امور امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ماهانه حدود ۶۶ هزار قوطی در مجموع شیرهای رژیمی و متابولیک در کشور مصرف میشود، گفت: در حال حاضر مهمترین مشکلمان در این زمینه تامین ارز برای این شیرهاست، خصوصا اینکه برای شش ماهه دوم ما سفارشهایمان را به شرکتها دادهایم، اما انتقال ارز باید انجام شود تا محصول بتواند وارد کشور شود. بنابراین تامین ارز باید از سوی بانک مرکزی انجام شود. به هر حال تحریمها انتقال ارز را دچار مشکل میکند. از سویی شرکتها مجبورند برای انتقال ارز تعرفههای بیشتری بپردازند.
وی با بیان اینکه حدود ۹۰۰۰ بیمار در کشور از این شیرها استفاده میکنند، اظهار کرد: ما شیرهای رژیمی را در داروخانهها توزیع کرده و در اختیار بیماران قرار میدهیم. شیرهای متابولیک هم در سامانه حامی است که آنها را به درب منزل بیماران ارسال میکنیم.
انتهای پیام
نظرات