• شنبه / ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98032511300
  • خبرنگار : 71610

دیپلمات آمریکایی میانجیگری خارجی برای حل بحران سودان را ضروری دانست

دیپلمات آمریکایی میانجیگری خارجی برای حل بحران سودان را ضروری دانست

معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آفریقا در سخنانی گفت که حل و فصل بحران سودان میانجی‌گری طرف‌های خارجی را می‌طلبد و واشنگتن در نوک پیکان حل و فصل بحران این کشور قرار ندارد و از تلاش‌های اتحادیه آفریقا در این زمینه حمایت می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، تیبور ناجی، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آفریقا که در حال حاضر به آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی سفر کرده است در سخنانی اظهار کرد، حل و فصل بحران سودان نیازمند میانجی‌گری خارجی است، چراکه گفت‌وگوی مستقیم میان طرف‌های درگیر در این کشور پس از قتل‌عام خارطوم غیرممکن شده است و آنها دیگر به یکدیگر اعتماد ندارند.

وی افزود: دونالد بوت، فرستاده جدید آمریکا به سودان تمرکز خود را بر حمایت از تلاش‌های میانجی‌گرایانه از سوی اتحادیه آفریقا و سازمان تجارت منطقه‌ای موسوم به "ایگاد" خواهد گذاشت.

ناجی در ادامه با اشاره به حمله اخیر نیروهای امنیتی به تحصن کنندگان سودانی در مقابل مقر فرماندهی ارتش و کشته شدن بیش از ۱۰۰ شهروند سودانی، خواستار انجام تحقیقات مستقل و معتبر درباره سرکوب تحصن کنندگان سودانی شد.

وی در این باره گفت: آمریکا انجام تحقیقات مستقل و معتبر برای مجازات عاملان حمله به تحصن کنندگان سودانی را ضروری می‌داند. سرکوب تحصن کنندگان حالتی را تغییر داد که امید زیادی به بهبود آن بود و تا سوم ژوئن همه نسبت به اوضاع سودان خوشبین بودند و حوادث این کشور پس از ۳۰ سال تراژدی به سمت و سوی مناسب پیش می‌رفت.

معاون وزیر خارجه آمریکا همچنین نسبت به حضور افراد خرابکار در میان تظاهرکنندگان هشدار داد و از تمامی طرف‌های سودانی خواست تا از این افراد که تمایلی به حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران این کشور را ندارند، دوری کنند.

تیبور ناجی با اشاره به پیشنهادهای آمریکا برای حل و فصل بحران سودان نیز تصریح کرد: از جمله این پیشنهادها آزادی تمامی زندانیان سیاسی و عقب‌نشینی تمامی نیروها از خارطوم است. واشنگتن به طور جدی از میانجیگری اتحادیه آفریقا و نخست‌وزیر اتیوپی برای دستیابی به حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران سودان حمایت می‌کند. آمریکا از پیشنهاد اتحادیه اروپا مبنی بر آغاز دوره انتقالی سودان با پایان ماه جاری میلادی (۳۰ ژوئن) حمایت می‌کند که مصادف با سی‌امین سالروز روی کار آمدن نظام عمر البشیر، رئیس جمهوری مخلوع سودان است.

وی ادامه داد: سناریوهای احتمالی مختلفی برای پایان بحران سودان وجود دارند که یکی از آنها مثبت و الباقی سناریوهای منفی هستند. در حال حاضر تنها سناریو مثبت این است که همه با دوره انتقالی موافقت کنند و کشور نیز توسط یک دولت غیرنظامی مورد قبول ملت سودان اداره شود.

معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آفریقا تأکید کرد: سناریوهای منفی متعدد و مختلفی هستند، ازجمله اینکه بحران سودان به سرنوشتی مانند آشوب موجود در لیبی و یا سومالی دچار شود. آخرین چیزی که مصر به دنبال آن است وجود یک لیبی دیگر در مرزهای جنوبی‌اش است و آخرین چیزی که اتیوپی می‌خواهد وجود یک سومالی دیگر در مرزهای شمال غربی خود است. سناریوی منفی دیگر بازگشت به نظام سابق است که طبق بررسی‌های ما کسی خواهان آن نیست.

وی گفت: سناریو بد دیگر، ادامه پایبندی ائتلاف گروه‌های آزادی و تغییر به تصوراتشان برای حل و فصل انفرادی بحران است و آمریکا با حل و فصل انفرادی و یکجانبه که خواسته‌های ملت سودان را محقق نمی‌کند، موافق نیست. ائتلاف گروه‌های آزادی و تغییر برای نظارت بر انتخابات دولتی آینده تلاش می‌کنند که هیچ فردی در منطقه آن را معتبر نمی‌داند.

ناجی عنوان کرد: آمریکا با هدف دستیابی به یک راه حل که آرمان‌های ملت سودان را برآورده می‌کند، به ارتباط خود با تمامی طرف‌های ذی‌ربط در آفریقا، خاورمیانه و اروپا ادامه می‌دهد.

این مقام آمریکایی درباره فشار بر احزاب مخالف نیز افزود: تمامی گزینه‌ها روی میز است و سپس تصمیم خواهیم گرفت که چگونه و چه زمانی از آنها استفاده کنیم. آمریکا ابزارهای مختلفی در اختیار دارد و ما نیز این حق را داریم تا از این ابزار برای تحقق اهداف در سودان استفاده کنیم و جامعه بین‌الملل در آینده اقدامات مناسبی را به شکل فردی و گروهی انجام خواهد داد.

وی درباره توان آمریکا برای تحمیل انتقال قدرت به غیرنظامیان در سودان با استفاده از سیاست "چماق و هویج" نیز تأکید کرد: نقش آمریکا در این عملیات حمایت از طرف‌هایی است که به طور مستقیم در روند حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران حضور دارند و آمریکا بیش از ملت سودان و اتحادیه آفریقا به این مسأله توجه نخواهد کرد.

تیبور ناجی اظهار کرد: آمریکا نقش اساسی در روند انتقال قدرت به غیرنظامیان در سودان ایفا نمی‌کند و نقش ما شامل حمایت از اتحادیه آفریقا و میانجیگران بین‌المللی است و در آینده نتایج گفت‌وگوها را از نزدیک دنبال خواهد کرد. واشنگتن تمامی مشکلات جهان را با حرکت در خط مقدم حل و فصل نخواهد کرد و ما به اتحادیه آفریقا، نخست‌وزیر اتیوپی و ایگاد اعتماد داریم و آنها طرف‌های اصلی در این عملیات هستند و در مقام اول آنها طرف‌های ذی‌ربط در حل و فصل بحران سودان هستند و واشنگتن در پایان بر نتایج گفت‌وگوهایی که توسط میانجیگران انجام می‌شود تمرکز خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha