حجت الاسلام والمسلمین ناصر خلج در گفتوگو با ایسنا، خداوند متعال منشوری هم برای زندگی بهتر و سعادت دنیا و آخرت او در نظر گرفته است. خداوند برای انسان منشوری به نام قرآن قرار داده که دفترچه راهنمای اشرف مخلوقات است و هر کدام از آیهها میتواند برای جزئیترین مسائل زندگی ما راهنما باشد.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: انسان برای رسیدن به سعادت دنیا و آخرت باید قابلیتهای خود را بشناسد و برای شناخت این قابلیتها شایسته است که به سمت قرآن که منشور و دفترچه راهنمایی ارزشمند برای انسان است برود. قرآن چنین جایگاهی در زندگی انسان دارد که میتواند در عواطف روحی زندگی فردی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی راه رفتن انسان نیز تأثیرگذار باشد. باید شأن انسانیت را بدانیم و پس از آن به جایگاه قرآن توجه کنیم و بدانیم که قرآن این جایگاه را برای انسان به ارمغان میآورد.
خلج تاکید کرد: زمانی که از همسر پیامبر (ص) پرسیدند که اخلاق پیامبر چگونه بود؟ همسر پیامبر (ص) گفت: تمام شاکله پیامبر خود قرآن است. اگر قرآن را اینگونه ببینیم آن زمان است که به سمت تلاوت، حفظ و بالاتر از همه به سمت عمل به قرآن میرویم. در جامعه امروزی این مسئله وجود دارد که انسان هنوز آنگونه که باید و شاید معنی و مفاهیم قرآن را نمیداند که بخواهد به سمت آن حرکت کند. صرفاً در مراسم مذهبی از آن استفاده میکنیم آن هم در برخی موارد آنگونه که باید و شاید مورد توجه نیست. در حالی که قرآن کتابی است که برای جزئیترین مسائل زندگی برنامه دارد اما متأسفانه آن را ترویج ندادیم.
او ادامه داد: همچنین حضرت علی (ع) از آخرین وصایای خود خطاب به امام حسن (ع) و امام حسین (ع) میفرمایند: «و الله الله فی القرآن لا یسبقکم بالعمل به غیرکم، خدا را! خدا را! درباره قرآن، مبادا دیگری در عمل به احکام آن بر شما پیشی گیرد.» ("نهج البلاغه، نامه ۴۷، صفحه ۳۲۱).
انتهای پیام
نظرات