• یکشنبه / ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98031908004
  • خبرنگار : 71635

استقرار تیم سنجش فشارخون در ایسنا همزمان با بسیج ملی کنترل فشار خون

استقرار تیم سنجش فشارخون در ایسنا همزمان با بسیج ملی کنترل فشار خون

همزمان با مرحله عملیاتی بسیج ملی کنترل فشار خون بالا، عوامل اورژانس کشور در ایسنا مستقر و فشار خون ایسنایی‌ها غربال شد.

به گزارش ایسنا، مرحله عملیاتی بسیج ملی کنترل فشار خون با شعار "فشارخون؛ بدانیم و اقدام کنیم"، همزمان با عید فطر در سراسر کشور آغاز شد و تا ۱۵ تیر ماه نیز ادامه دارد. امروز نیز تیمی از سوی اورژانس کشور به ایسنا آمدند و نسبت به سنجش فشارخون ایسنایی‌ها اقدام کردند.

فشارخون بالا شایع‌ترین علت مرگ و میر در ایران است و به اذعان مسولان وزارت بهداشت سالانه ۱۰۰هزار ایرانی به دلیل این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. همچنین حدود نیمی از مبتلایان به فشارخون بالا از بیماری خود بی‌اطلاعند و وزارت بهداشت در تلاش است با اجرای این بسیج ملی، آنها را شناسایی و درمان کند.

به گفته دکتر سعید نمکی - وزیر بهداشت، در این طرح ملی، ۴۰ میلیون نفر جمعیت بالای ۳۰ سال به شکل رایگان تحت پوشش خواهند بود و تمام ارجاعات لازم نیز به صورت رایگان انجام و در پرونده الکترونیک سلامت افراد ثبت خواهد شد. شرکت کنندگان در این طرح، فیدبک‌ها و پیام‌های لازم را از طریق موبایل دریافت خواهند کرد.

وزیر بهداشت با ابراز امیدواری از اینکه در پایان این دوره ملی حداقل دو میلیون موارد جدید فشار خون تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گیرند، گفت: در ۱۵ تیر ماه که آخرین روز این بسیج ملی است، موارد جمع‌بندی و به استحضار مردم خواهد رسید.

همچنین بنابر اعلام دکتر ایرج حریرچی - معاون کل وزارت بهداشت، پرفشاری خون شایع‌ترین عامل خطر بیماری‌زایی و مرگ و میر در کشور ما و بسیاری از کشورهای دنیاست و متاسفانه حداقل ۴۰ درصد و در برخی مناطق و رده‌های سنی، ۶۰ درصد مردم از بیماری پرفشاری خون خود اطلاعی ندارند. این در حالیست که پرفشاری خون علامت خاصی ندارد مگر اینکه به عوارض خطرناک خود یعنی سکته‌های قلبی و مغزی، نارسایی کلیه و اختلال دید و ...برسد.

وی گفت: مهم‌ترین عامل پرفشاری خون مصرف نمک بالاست. این درحالیست که ایرانی‌ها به میزان ۲ الی ۳ برابر استانداردهای جهانی نمک مصرف می‌کنند. تحرک کافی، اصلاح الگوی غذایی و مصرف سبزیجات و ... نیز توصیه می‌شود.

به گفته حریرچی، ۲۶هزار مرکز مستقر اعم از خانه‌های بهداشتی در روستاها، پایگاه‌های سلامت و مراکز بهداشت و درمانی روستایی و شهری، ۱۰۰۲ بیمارستان و ۳هزار و ۶۰۰ مرکز که به طور موقت در طی این یک ماه فعالیند، نسبت به سنجش فشارخون افراد اقدام می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha