• شنبه / ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 98031807407
  • خبرنگار : 71548

آثار مکتوب باستانی پاریزی تصویرگری می‌شود

آثار مکتوب باستانی پاریزی تصویرگری می‌شود

اولین دوره جایزه «آینه‌داران» با محوریت تصویرگری آثار مکتوب محمدابراهیم باستانی پاریزی با عنوان «پاریز تا پاریس» برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، سید عباس دعایی، مؤسس، طراح و مجری جایزه «آینه‌دار دوران» و مؤسسه «آینه داران دوران» اظهار کرد: اولین دوره جایزه با محوریت تصویرگری آثار مکتوب استاد محمدابراهیم باستانی پاریزی با عنوان «پاریز تا پاریس» برگزار می‌شود و امیدواریم این رویداد سالانه با تمرکز بر آثار بزرگان و فرهیختگان ایران برگزار شود.

او یادآور شد: دانشکده ادبیات مرکز همایش‌های بین‌المللی خود را به‌عنوان دبیرخانه این جایزه قرار داده و هنرمندان برای ارسال آثارشان باید به دفتر آینه‌دار دوران که در سایت آورده شده است مراجعه کنند و اصل کار را ارائه بدهند.

دعایی یادآور شد: آثار برگزیده در کتاب «آینه‌دار دوران»، از انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، به چاپ می‌رسند. هنرمند برتر امتیاز طراحی جلد کتاب «آینه‌دار دوران» را خواهد داشت و سه هنرمند برگزیده، از سوی موزه هنرهای معاصر، جهت سفر پژوهشی، به شهرک بین‌المللی هنر پاریس (سیته)، معرفی خواهند شد. همچنین هنرمندان برگزیده، میهمان سفر به کرمان برای دیدار از میراث فرهنگی و زیبایی‌های این استان می‌شوند و به هنرمندان برگزیده، پس از نمایش آثار در دانشگاه تهران، لوح تقدیر و گواهی همکاری، اهدا می‌شود.

مؤسس، طراح و مجری جایزه «آینه‌دار دوران» اعلام کرد: مهلت ارسال آثار تا آخرین ساعت اداری روز دوشنبه (٢٩ مهرماه) است و زمان اعلام هنرمندان برگزیده، دی ماه هم زمان با سالروز تولد استاد باستانی پاریزی است.

دعایی بیان کرد: این جایزه با پشتیبانی مؤسسه رز آبی برگزار می‌شود. دی ماه گذشته لوگوی این رویداد که توسط هنرمند عزیز آقای حسن روح‌الامین طراحی شد به همراه سایت طراحی در باغ موزه نگارستان اندیشه دانشگاه تهران رونمایی شد.

وی درباره پیشینه مؤسسه «آینه‌دار دوران» و برنامه‌های آن گفت: «آینه‌دار دوران» لقبی است که برای استاد محمدابراهیم باستانی پاریزی انتخاب شده است و به خاطر علاقه‌ای که به آقای باستانی پاریزی داشتیم، سال ۹۵ به گروه تصویرگری «آمیدا» پیشنهاد دادیم که آثار مکتوب ایشان را تصویرگری کنند. برای این کار جلساتی با مرکز کرمان‌شناسی گذاشتیم و با اجازه از خانواده آقای باستانی پاریزی به این نتیجه رسیدیم که هر کسی می‌خواهد با آثار ایشان آشنا شود، ابتدا باید با کرمان آشنا شود.

او ادامه داد: سپس با هماهنگی‌هایی که با مراکز ارگ جدید و استانداری کرمان انجام دادیم پیگیر شدیم که گروه تصویرگری را به کرمان ببریم و آنها را با کرمان و استاد باستانی پاریزی آشنا کنیم تا بتوانند از آثار ایشان تصویرگری مناسبی کنند. در همین راستا گروه تصویرگر مدعو هر کدام به انتخاب خودشان یکی از کتاب‌های آقای باستانی پاریزی را انتخاب کردند و ما توانستیم حدود ۴۰ اثر هنری از این گروه تهیه کنیم.

مؤسس، طراح و مجری جایزه «آینه‌دار دوران» گفت: این آثار را اردیبهشت‌ماه سال ۹۵ در قالب یک کتاب با نام «آینه‌دار دوران» چاپ و در کتابخانه ملی رونمایی کردیم. البته با پیشنهاد بنیاد ایران‌شناسی، این کتاب در دو علمی و هنری بود. در بخش هنری آثار تصویرگری را گذاشتیم و در بخش علمی مطالبی که از پیش در مورد استاد باستانی پاریزی نگاشته شده بود و می‌توانست قابلیت ارائه به مراکزی مثل یونسکو را برای ثبت شخصیت ایشان داشته باشد استفاده کردیم.

دعایی افزود: کتابخانه ملی هم برای بزرگداشت استاد باستانی پاریزی یک مراسم برگزار کرد و این کتاب را جز انتشارات خود قرار داد. پس از آن آثار به مدت یک هفته در دانشگاه تهران که خانه دیگر استاد شناخته می‌شود به نمایش درآمد. آنجا آقای دکتر حبیب‌الله صادقی که مشاور طرح بودند پیشنهاد جایزه‌ای با نام استاد باستانی پاریزی را دادند که این کار به صورت ملی انجام شود و ما هم از این پیشنهاد استقبال کردیم. سپس، شرکت ملی صنایع مس ایران که مسئولیت‌های فرهنگی نیز دارد، به این نتیجه رسیدند که از یک کار فرهنگی با کیفیت حمایت کنند و چون یکی از بخش‌های این شرکت، مس کرمان است و آقای باستانی پاریزی هم یکی از اعتبارهای شهر کرمان هستند، آنها از این کار حمایت و آثار هنرمندان را خریداری کردند و ما این آثار را از طرف شرکت ملی مس کشور به دانشگاه تهران اهدا کردیم. دانشگاه تهران هم آثار هنرمندان را به باغ موزه نگارستان تحویل داد و قرار شد آثار در آنجا نگه‌داری شود.

مدیر مؤسسه «آینه‌داران دوران» در پایان ابراز امیدواری کرد این روند را سالانه با محوریت آثار یکی از بزرگان و فرهیختگان هنر ایران انجام دهند و آثار مکتوب فاخر عصر معاصر را از این طریق به متن جامعه آورند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha