سلیمان پاک سرشت در گفتوگو با ایسنا، درباره پیشنهاد اختصاص ۵۰ میلیون یورو از منابع صندوق توسعه ملی برای تجهیز مهارت آموزی در کشور، اظهار کرد: این پیشنهاد با هدف تأمین و بهروزرسانی تجهیزات کارگاهی و تقویت حوزه مهارت افزایی در کشورمان مطرح شده و این مبلغ که قرار است از منابع صندوق توسعه ملی در حوزه آموزش فنی و حرفهای صرف شود، یکسال قبل و در جریان پیگیری لایحه بوده به تصویب رسید.
وی ادامه داد: یکی از بندها و محورهای تقاضا و برداشت، موضوع مهارت آموزی بود که ناظر بر چالشهایی است که به لحاظ تجهیزاتی و منابع مالی در حوزه مهارت آموزی وجود دارد. این پیشنهاد با همین مختصات پذیرفته شده و آن طور که اطلاع یافتم امسال این منابع برداشت خواهد شد ولی اینکه چگونه و در کجا صرف شود نیازمند یک برنامه منسجم و مدون است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که آیا این اعتبار مختص آموزشهای فنی و حرفهای خواهد بود و در جهت تقویت مهارت آموزی صرف خواهد شد یا خیر؟ گفت: در این طرح عنوان تجهیز کارگاههای آموزش فنی و حرفهای دیده شده است که طبعاً همه بخشها و دستگاههای ارائه دهنده آموزشهای فنی و حرفهای را دربرمیگیرد.
پاک سرشت خاطرنشان کرد: واقعیت این است که مهارت آموزی در یک دهه و نیم گذشته کمرنگ شده و یکی از شواهدش، منابعی است که برای حوزه مهارت آموزی هزینه میکنیم. طی این سالها اگر افزایشی در بودجه آموزش فنی و حرفهای صورت گرفته برای جبران هزینههای پرسنلی بوده است نه برای تجهیزات.
به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای، در حال حاضر ۹۲ درصد از منابع سازمان صرف حقوق و دستمزد و امور پرسنلی میشود و روشن است که چنین طراحی بودجهای، جهت گیریاش به سمت توسعه آموزش فنیوحرفهای نیست.
به گزارش ایسنا، بر اساس آمارها، میزان اشتغالزایی دانش آموختگان مهارتی پنج برابر بیش از دانش آموختگان غیر مهارتی است. پیش از این وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پیشنهاد اختصاص ۵۰ میلیون یورو از منابع صندوق توسعه ملی برای تجهیز مهارت آموزی و افزایش مهارت جوانان و کارگران خبر داده و گفته بود: با تشکیل شورای عالی فنی و حرفهای کشور، درخواست اختصاص ۵۰ میلیون یورو از منابع ارزی را با شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه مطرح کردیم تا با فقر مهارتی مبارزه و مهارت افزایی به عنوان یک مفهوم جدی مورد توجه واقع شود.
انتهای پیام
نظرات