• دوشنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98022312135
  • منبع : قوه قضاییه

رئیس قوه قضائیه:

آمریکا با حربه ناامیدسازی مردم به دنبال عقب نشینی جمهوری اسلامی است

آمریکا با حربه ناامیدسازی مردم به دنبال عقب نشینی جمهوری اسلامی است

رئیس قوه قضائیه، حربه امروز دشمنان ایران و در رأس آنها آمریکا را برای عقب راندن و تسلیم کردن جمهوری اسلامی، ناامیدسازی مردم و ایجاد یأس برشمرد و هماهنگی، همدلی، همکاری و هم اندیشی همه قوا را راهبردی ضروری توصیف کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضائیه، آیت الله سیدابراهیم رئیسی در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این دیدار را مقدمه‌ای برای هم اندیشی، همکاری، هماهنگی و هم افزایی هر چه بیشتر بین قوای مقننه و قضائیه دانست و تصریح کرد: همکاری و هماهنگی قوا، موضوعی است که در قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) همواره مورد تاکید قرار گرفته است و این هم‌اندیشی و همکاری می‌تواند در جهت رفع مشکلات و ایجاد گشایش در امور، بسیار نقش آفرین باشد.


رئیس قوه قضائیه ادامه داد: یکی از مهم‌ترین شئون مجلس، شأن نظارتی آن است که اجرای قانون و حسن جریان امور را تضمین می‌کند و این ساز و کار نظارتی برای مردم اطمینان آور است. از طرفی دستگاه قضائی نیز واجد یک شأن نظارتی در کنار شأن قضاوت است که بر مبنای آن تلاش می‌شود هیچ حکمی بر خلاف شرع و قانون در دستگاه قضائی صادر نشود و همچنین بر حسن جریان امور و رعایت قانون در دستگاه‌های اجرایی نظارت شود. آنچه امروز مورد انتظار مردم و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است، تقویت این نظارت‌ها در جهت گره گشایی و گشایش امور کشور است.


آیت الله رئیسی با اشاره به اقدامات خصمانه دشمنان به ویژه ایالات متحده آمریکا در وارد آوردن فشار به جمهوری اسلامی اظهار کرد: امروز شرایط خاصی وجود دارد. آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی بعد از دوران جنگ سخت و جنگ نرم، در اندیشکده‌های خود به این نتیجه رسیدند که جنگ سخت، هزینه بر و نفرت آور و جنگ نرم نیز بسیار زمانبر، پرهزینه و دیربازده است. بر این اساس، جنگ سومی را تدارک دیده اند که تلفیقی از آن دو باشد به شکلی که بر ملت‌ها فشار وارد کنند. البته مدل این نوع جنگ در کشورهای مختلف و با توجه به فرهنگ و توانمندی‌های این کشورها، متفاوت است.


رئیس قوه قضائیه افزود: امروز غرب و آمریکا به دنبال آن هستند که ما را وادار به عقب نشینی و تسلیم کنند؛ امری که در ۴۰ سال گذشته، مقاومت و ایستادگی مردم و مسئولان به رهبری امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، مانع از آن شده است.


رئیسی، راه برون رفت از مشکلات دشمن ساخته را همکاری، هماهنگی، همراهی و همدلی در جهت رفع مشکلات مردم با نهادینه ساختن نگاه انقلابی برشمرد و یادآور شد: مسئولان و دست اندرکاران کشور، توانا هستند و راه برون رفت افتخارآمیز از این شرایط، چندان دشوار نیست. منتها باید به لوازم و اقتضائات این امر که همان همدلی و هماهنگی بین قوا است، پایبند باشیم.


رئیس قوه قضائیه، کاهش ناهنجاری‌ها، اجرای عدالت، توسعه یافتگی، رونق تولید، مبارزه با فساد، ایستادگی در مقابل دشمن و اداره صحیح کشور را در گرو این همدلی و همکاری دانست و تصریح کرد: امروز همه آحاد با همه گرایش‌ها و سلایق سیاسی باید این ضرورت اجتناب ناپذیر را نه به عنوان یک تاکتیک و امر زودگذر بلکه به عنوان یک راهبرد و استراتژی بپذیرند و در این جهت گام بردارند.


رئیسی در ادامه، برخورد مؤثر با مفسدان و مجرمان را وابسته به برچیدن زمینه‌های فسادزا دانست و گفت: اصلاح این زمینه‌ها در نظام پولی و بانکی و همچنین نظام واردات و صادرات، نیاز به اقدام اساسی مجلس شورای اسلامی دارد. یقیناً کسانی که دل در گرو انقلاب، نظام و ارزش‌ها دارند، راضی به اضافه شدن پرونده‌ها و زندانی شدن افراد نیستند. این حجم از پرونده‌های قضائی و ناهنجاری‌ها زیبنده نظام ما نیست. بسیاری از مشکلات از جانب مردم نزد نمایندگان محترم مطرح می‌شود و قطعاً همه علاقه‌مند هستیم که گره‌ها از کار مردم فوراً باز شود و مشکلاتشان برطرف گردد.


رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه رونق تولید در گرو هماهنگی و هم افزایی دستگاه‌هاست و حجم بالای نقدینگی باید به جای دلالی به سمت تولید سوق یابد، از نمایندگان مجلس خواست که با تصویب قوانین لازم، از کسب و کار سالم و تولید حمایت کنند و اطمینان داد که دستگاه قضائی نیز در انجام وظایف قانونی خود، به صورت تمام قد از سرمایه گذاران و همچنین مدیران شایسته‌ای که در این شرایط تحریم و تهدید، با قدرت، شجاعت و توانایی تصمیم می‌گیرند و حوزه کاری خود را به خوبی مدیریت می‌کنند، پشتیبانی خواهد کرد.

رئیسی با بیان اعتقاد خود مبنی بر جمله «ما می‌توانیم»، طی کردن گام دوم انقلاب در دستگاه قضائی و مجموعه نظام را متضمن اندیشه و عمل انقلابی دانست و خاطرنشان کرد: با اعتقاد به اینکه «ما می‌توانیم»، راه برون رفت از مشکلات دشمن ساخته بسیار هموار می‌شود و بحمدالله این روحیه امروز در همه نیروهای انقلاب وجود دارد.


رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه باید با امید حرکت کرد، یادآور شد: دشمن امروز به دنبال ایجاد یاس در مردم، مسئولان و مدیران است تا جمهوری اسلامی را وادار به تسلیم و عقب نشینی کند. بر همین اساس باید با توکل به خدا و اعتماد به داشته‌های خود گام برداریم و باور کنیم که دشمنان ما تا کنون گره‌ی از کار ما باز نکرده‌اند و از این به بعد هم تغییری در رفتارشان حاصل نخواهد شد. همه جا هم به دنبال منافع خود هستند و به این امر اذعان دارند. حال این وظیفه ماست که به توانایی‌های فراوان خود متکی باشیم و با بهره مندی صحیح از ظرفیت نخبگانی، منابع انسانی جوان و همچنین ظرفیت‌های مادی و معنوی بسیار در کشور، بتوانیم مانند چهل سال گذشته، مسیر خود را با سربلندی و افتخار طی کنیم.

رئیسی در بخش پایانی سخنان خود، پس از اظهارات رئیس و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر صیانت دستگاه قضائی از آزادی بیان نمایندگان در حوزه وظایف نمایندگی و دفاع از حقوق ملت و همچنین آزادی قلم، اظهار کرد: قطعاً در این آزادی‌ها باید حدود قانونی رعایت شود و تاکید ما نیر بر صیانت از آزادی‌ها در چارچوب قانون است.


رئیس قوه قضائیه همچنین خواستار اختصاص اعتبارات لازم برای پیشبرد و توسعه عدالت الکترونیک شد و در ادامه با تاکید بر ضرورت اصلاح قوانین اظهار کرد: لازم است قضازدایی، جرم زدایی و حبس زدایی در تصویب قوانین مدنظر قرار گیرد و تلاش شود که ساز و کارهایی قانونی برای احیای جایگاه میانجیگری و ترویج روحیه کدخدامنشی در حل اختلافات، ایجاد شود.


رئیسی با اشاره به بررسی لایحه مقابله با خشونت علیه زنان در جلسه مسئولان عالی قضائی و آماده سازی آن تا چند هفته دیگر تصریح کرد: ما ابعاد مختلف و انواع این خشونت را پیش بینی خواهیم کرد. به عنوان مثال، اینکه یک شرکت هواپیمایی به کارکنان زن خود اجبار می‌کند که ازدواج نکنند یا اگر ازدواج کردند صاحب فرزند نشوند، قطعاً یکی از مصادیق خشونت است. همچنین یک بنگاه اقتصادی وقتی خواستار آرایش خاص ظاهری توسط کارکنان زن می‌شود، از مصادیق خشونت است و باید با آن مقابله شود. امروز بسیاری از انواع خشونت علیه زنان از جانب غرب به جوامع مختلف حقنه می‌شود که باید این موارد به دقت احصا و مورد پیشگیری قرار گیرد.


رئیس قوه قضائیه همچنین با تاکید بر تشدید نظارت‌ها و دقت و سرعت در رسیدگی‌های عبرت آموز به جرایم علیه امنیت اجتماعی، بر ضرورت تصویب قوانین مناسب تاکید و اظهار کرد: نمایندگان محترم لازم است در تصویب قوانین، راه‌ها و منفذهای دور زدن قانون را ببندند و اجازه سو استفاده را به افراد فرصت طلب و سوداگران ندهند. گاهی مشاهده می‌کنیم که صدر و ذیل یک ماده با هم در تنافی است. این موارد موجب سو استفاده می‌شود.


رئیسی درباره خصوصی سازی نیز خاطرنشان کرد: در زمینه خصوصی سازی، تصدی گری دولت باید کاهش یابد اما نظارت و توانمندسازی باید افزایش پیدا کند. بر این اساس لازم است دولت پس از واگذاری، تسهیلات لازم را برای کمک به رونق بنگاه واگذارشده اختصاص دهد و به توانمندسازی بخش خصوصی کمک کند.


رئیس قوه قضائیه در پایان تاکید کرد: ما باید مسئولانه با مردم سخن بگوییم، نه مانند کسی که مسئولیتی ندارد.


بر اساس این گزارش، در این دیدار علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، ملکشاهی رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی، یوسفیان ملأ به نمایندگی از فراکسیون مستقلین، محمد کاظمی به نمایندگی از فراکسیون امید، دهقانی به نمایندگی از فراکسیون ولایی، ذوالقدر معاون راهبردی قوه قضائیه و حجت الاسلام مصدق معاون حقوقی قوه قضائیه نیز به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha