• یکشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۴
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 98021508082
  • منبع : صدا و سیما

مدیر شبکه مستند اعلام کرد

برقراری عدالت رسانه‌ای؛ سیاست‌ جدی جشنواره مستند

برقراری عدالت رسانه‌ای؛ سیاست‌ جدی جشنواره مستند

مدیر شبکه مستند گفت: یکی از سیاست‌گذاری‌های جدی جشنواره تلویزیونی مستند تلاش برای برقراری عدالت رسانه‌ای است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شبکه مستند، نشست خبری سومین جشنواره مستند «روایت حقیقت در قاب واقعیت»، یکشنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه، با حضور سید سلیم غفوری مدیر شبکه مستند، مهدی میرتیموری دبیر جشنواره و اهالی رسانه در ساختمان معاونت سیما برگزار و جزئیات برنامه‌های دور جدید این جشنواره اعلام شد.

در آغاز این نشست سید سلیم غفوری، مدیر شبکه مستند گفت: پیش از این فراخوان سومین دوره جشنواره تلویزیونی مستند اعلام شده است و هنرمندان گرامی تا پایان اردیبهشت‌ماه فرصت دارند آثارشان را به دبیرخانه جشنواره بفرستند، در این دوره طبق روال گذشته آثار رسیده در سه بخش فیلم‌های کوتاه، نیمه بلند و بلند توسط هیئت‌داوران و مردم داوری خواهند شد.

وی افزود: امسال برای مستندهای کوتاه در دو بخش جایزه مردمی و هیئت‌داوران جایزه نقدی ۵ میلیون تومانی و جایزه ۱۵ میلیونی حمایت از تولید اثر بعدی مستندساز، در بخش نیمه‌بلند جایزه نقدی ۷ میلیون تومانی و جایزه ۲۵ میلیون تومانی حمایت از تولید اثر بعدی و در بخش مستندهای بلند نیز جایزه نقدی ۱۲ میلیون تومانی و جایزه ۴۰ میلیون تومانی حمایت از ساخت اثر بعدی مستندساز پیش‌بینی‌شده است.

اضافه شدن بخش جدید «مستندنگاری»

سید سلیم غفوری ادامه داد: سال گذشته در کنار جشنواره مستند، جشنواره عکس مستند را نیز داشتیم که در دو بخش تک‌عکس و مجموعه عکس‌ها برگزار شد؛ امسال هم این بخش را خواهیم داشت، علاوه بر این بخش جدیدی هم نیز تحت عنوان مستندنگاری اضافه کردیم، این بخش به دلیل اهمیت پژوهش در مستند و کمکی که مستندنگاری می‌تواند به سوژه‌یابی داشته باشد اضافه‌شده است و ان‌شاءالله در دوره‌های آتی هم ادامه پیدا کند.

آثار راه‌یافته به بخش مسابقه «حق پخش» می‌گیرند

مدیر شبکه مستند با اشاره به تفاوت‌های سومین دوره از جشنواره تلویزیونی مستند با دوره‌های پیشین گفت: همان‌طور که می‌دانید آثاری که به جشنواره راه پیدا می‌کنند در یک باکس تلویزیونی مشخص از آنتن شبکه مستند به نمایش درمی‌آید و مردم می‌توانند به آن‌ها رأی بدهند. در جشنواره امسال به مستندهای کوتاهی که به مسابقه راه پیدا می‌کنند یک‌میلیون تومان، به مستند مستندهای نیمه بلند ۲ میلیون تومان و به مستندهای بلند ۳ میلیون تومان به‌عنوان حق راه‌یابی به جشنواره یا حق پخش پرداخت می‌شود.

اکران آثار از اوایل تیر ماه

وی افزود: پیش‌بینی ما این است که از اوایل تیرماه اکران آثار در شبکه مستند آغاز شود، ۳۰ مردادماه هم پایان اکران آثار در ۴۵ باکس تلویزیونی خواهد بود؛ فیلم‌های راه‌یافته به بخش مسابقه این جشنواره روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته از شبکه مستند پخش می‌شوند و مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره هم اوایل مهرماه برگزار می‌شود.

منعی برای مستندسازان وجود ندارد

سید سلیم غفوری در پاسخ به سوال ی مبنی بر ضوابط پذیرش آثار در این دوره از جشنواره گفت: ضوابط فنی و کیفی حضور آن‌ها در جشنواره در بروشورها و سایت جشنواره اعلام‌شده است. براین اساس سال ساخت آثار برای حضور در جشنواره از سال ۱۳۹۵ به بعد تعیین‌شده است اما محدودیتی برای حضور اثر در دیگر جشنواره‌ها نداریم این حق مستندساز است که بتواند آثار خود را به جشنواره‌های متعدد بفرستد و از این نظر منعی وجود ندارد.

تا حدی توانستیم بخشی از عدالت رسانه‌ای مدنظرمان را محقق کنیم

سلیم غفوری بابیان اینکه یکی از سیاست‌گذاری‌های جدی جشنواره تلویزیونی مستند تلاش برای برقراری عدالت رسانه‌ای است، گفت: که این موضوع هم در پخش آن‌ها و هم در تولید اثر بعدی مدنظر قرارگرفته است. به‌هرحال خیلی از مستندسازان عزیزی که در خارج از مرکز مستقر هستند کمتر این فرصت را در اختیار داشتند که آثارشان در رسانه سراسری دیده شود و مخاطبین بتوانند از آثارشان بهره ببرند و حرف و ایده‌ای که داشتند را به گوش جامعه برسانند، خوشبختانه در دوره‌های قبلی این جشنواره بیشتر آثار راه‌یافته به مسابقه و بیشترین آثار برگزیده به مستندها و مستندسازان غیرتهرانی اختصاص پیدا کرد و ما تا حدی توانستیم بخشی از عدالت رسانه‌ای مدنظرمان را تحقق ببخشیم.

مدیر شبکه مستند درباره انتخاب هیئت‌داوران این دور از جشنواره گفت: هیئت‌داوران جشنواره پس از انتخاب آثار مشخص می‌شود، اکنون به دلیل اینکه آثار دریافت نشده و انتخاب نشده‌اند هیئت داوران نهایی نشده است اما پس از انتخاب آثار نام هیئت‌داوران را اعلام خواهیم کرد. به روال دوره‌های گذشته معمولاً جلسات داوری به فاصله ۱۰ روز تا دو هفته پس از پایان نمایش آثار برگزار می‌شود و بر همین اساس جلسه نهایی هیئت داوران در دهه اول شهریور ماه برگزار خواهد شد.

وی در ادامه صحبت‌های خود به اکران آثار راه‌یافته به جشنواره در شبکه مستند اشاره کرد و گفت: ما هرروز یک باکس تقریباً ۶۰ دقیقه‌ای خواهیم داشت و برحسب زمان آثار در هر باکس یک یا دو مستند نمایش داده خواهد شد، در این دوره حدود ۶۴ یا ۶۵ اثر در قالب ۴۵ باکس تلویزیونی پخش می‌شوند.

سومین جشنواره تلویزیونی مستند در دو بخش فیلم و عکس مستند، در تابستان ۹۸ آغاز به کار خواهد کرد.

از اول تیر ماه تا پایان مردادماه ۹۸، فیلم‌های مستند سومین دوره جشنواره، به روی آنتن شبکه مستند خواهد رفت که زمان و برنامه پخش آثار در زمان مقتضی اطلاع‌رسانی می‌شود. مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره سوم تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۹۸ در نظر گرفته‌شده است.

در این دوره نیز، مشابه با دوره دوم جشنواره، آثار در سه بخش فیلم‌های کوتاه (تا ۳۰ دقیقه)، نیمه بلند (۳۰ تا ۵۲ دقیقه) و بلند (بیش از ۵۲ دقیقه) به نمایش درخواهند آمد و توسط هیئت‌داوران و مردم مورد قضاوت و داوری قرار خواهند گرفت و در پایان به یک فیلم برگزیده هیئت‌داوران و یک فیلم برگزیده مردمی در هر بخش، تندیس و جوایز جشنواره تعلق می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha