• چهارشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98021106050
  • خبرنگار : 71605

رئیس جهاد دانشگاهی در سومین دوره مسابقات ملی دفاع سه دقیقه‌ای از پایان‌نامه:

از مصیبت‌های کشور این است که به جای راحت حرف زدن، سیاسی حرف می‌زنیم

از مصیبت‌های کشور این است که به جای راحت حرف زدن، سیاسی حرف می‌زنیم

رئیس جهاد دانشگاهی در سومین دوره مسابقات ملی دفاع سه دقیقه‌ای از پایان‌نامه اظهار کرد: از مصیبت‌های کشور ما این است که نمی‌توانیم راحت حرف بزنیم بلکه سیاسی حرف می‌زنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی صبح امروز (چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت) در سومین دوره "مسابقات ملی دفاع سه دقیقه‌ای از پایان‌نامه" که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، ضمن تبریک روز معلم، روز کارگر و روز ملی خلیج فارس با بیان اینکه آنچه بیشتر نظر را جلب می‌کند ساده بیان کردن مطلب است، اظهار کرد: هدف از این مسابقات تشویق به گویندگی و استفاده بیشتر از فیزیک بدن نیست بلکه شیوه امتیاز دهی باید به گونه‌ای باشد که بر بیان ساده‌تر موضوع متمرکز شود.

وی سپس با بیان اینکه برگزاری این مسابقات به لحاظ بالا بردن مهارت‌ها کار خوبی است، خاطر نشان کرد: با این حال آنچه برای کشور ما مهم است اهمیت تولید علم، تبدیل علم به فناوری و کاربردی کردن فناوری است.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: کشور ما از مشکلات نجات پیدا نمی‌کند مگر اینکه باور کنیم کشور را به صورت دانش بنیان اداره کنیم و مبنای همه کارهای علمی و نیز تبدیل علم به ثروت باشد.

وی همچنین بر ضرورت توجه به اقتصاد دانش بنیان و متکی به خود تاکید کرد و گفت: راه اصلی باید همین باشد و سیاسیون همه باید این مسیر را طی بکنند؛ مسؤولان نیز باید باور کنند که ما باید صاحب علم، فن و تکنیک باشیم. ما می‌توانیم اقتدار اقتصادی و اقتدار دفاعی دانش بنیان داشته باشیم بنابراین لازم است مسؤولان و سیاسیون بر سر مصالح ملی به توافق برسند تا بتوان برنامه‌ریزی بلند مدت داشت و به اهداف دست پیدا کرد.

طیبی ادامه داد: به لحاظ نیروی انسانی دارای نیروی انسانی کارآمد و توانا هستیم و توان کلی دانشگاه‌های ما خوب است، این در حالی است که برخی اشکالات در عمل به وجود می‌آید. به عنوان مثال به جای آنکه دانشمندان را مورد توجه قرار دهیم بیشتر به مدرک توجه داریم و متأسفانه در نزدیکی محل کار ما یعنی محدوده انقلاب و دانشگاه تهران شاهد فروش مدرک کارشناسی، ارشد و دکتری و مقالات هستیم؛ این به این معنی است که ما هنوز به جای فناوری به مدرک اهمیت می‌دهیم و ارزش فناوری را نفهمیده‌ایم.

وی تصریح کرد: کشور چین تصمیم گرفته تا سال ۲۰۵۰ هم در اقتصاد و هم در علم اول باشد به همین دلیل در مقطعی ضمن حفظ اصول، روش‌های خود را عوض کرد تا بتواند هدفش را محقق کند.

طیبی ادامه داد: از ابتدای تأسیس نهاد جهاد دانشگاهی تلاش کردیم ضمن انجام کارهای علمی و فناورانه شاخص این خودباوری در نسل جوان را ایجاد کنیم که به لحاظ تولید علم هیچ مشکلی نداریم و می‌توانیم در مرز علم حرکت کنیم. امروز نیز با قطعیت می‌گویم که کشور مشکلی در تولید علم و فناوری ندارد بلکه مسئله اصلی باور این موضوع است.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به این که رویدادهایی همچون مسابقه کتاب سال دانشجویی و پایان‌نامه دانشجویی دانشجویان را به انجام کار علمی تشویق می‌کند گفت: این کارها اقدامات ارزنده‌ای است به ویژه مورد استقبال دانشجویان نیز قرار گرفته و به خصوص کار اخیر آنها را تشویق می‌کند که با زبان ساده صحبت کنند ضمن آن که صحبت کردن به زبان ساده را باید بسیاری از مدیران ما نیز یاد بگیرند.

طیبی همچنین به برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویی اشاره کرد و گفت: در این مسابقات نیز مسئله اصلی انجام مناظره نبود بلکه راحت و صریح حرف زدن را مد نظر داشت؛ از مصیبت‌های کشور ما این است که نمی‌توانیم راحت حرف بزنیم بلکه سیاسی حرف می‌زنیم و بیشتر به دنبال بیان عقاید سیاسی خود هستیم.

وی در پایان تاکید کرد: اگر کشور بخواهد پیشرفت کند مبنای تصمیم گیری‌ها و هر صحبتی باید علمی، منطقی و مستند باشد. مسابقاتی همچون مسابقات ملی مناظرات دانشجویی که به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد صرفاً در جهت افزایش مهارت‌ها نیست بلکه نوعی فرهنگ سازی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha