به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا آی امروز در افتتاحیه سمپوزیوم تازههای نقشهبرداری مغز، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز را پروژه مشترک میان وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانست و افزود: این آزمایشگاه با هدف ایجاد همافزایی میان محققان حوزههای مهندسی و پزشکی است.
وی افزود: این آزمایشگاه یک هاب است که از خدمات و تجهیزات آن کلیه محققان بهرهمند خواهند شد.
آی با تاکید بر اینکه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز، مرکز تحقیقاتی نیست؛ بلکه مدل جدیدی از همکاریهای علمی به شمار میرود، اظهار کرد: این آزمایشگاه با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شد و برای راهاندازی آن به همه دانشگاهها فراخوانی ارسال کردیم تا فضای مناسبی در اختیار ما قرار دهند و فضایی که دانشگاه تهران در اختیار ما قرار داد، بهترین فضا برای تأسیس این آزمایشگاه بوده است. این آزمایشگاه هر چند که در پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران تأسیس شد، ولی هویت مستقل دارد و تصمیمات آن از سوی هیأت امنا اتخاذ میشود.
به گفته رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز، ریاست هیأت امنای این آزمایشگاه بر عهده وزیر علوم است و ریاست آزمایشگاه بر اساس حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب میشود.
آی، آزمایشگاههای تحریک مغناطیسی مغز، الکترو انسفالوگرافی، تحریک الکتریکی مغز و طیف نگاری کارکردی مادون قرمز نزدیک و پردازش سیگنال و تصویر را از بخشهای این آزمایشگاه ملی نام برد و یادآور شد: سند راهبردی این آزمایشگاه تدوین شده که پس از تصویب آن در هیأت امنا، اعلام خواهد شد. بر اساس این برنامه ۴ استراتژی"رقابتپذیری با توجه به مشکلات زمانی"، "بهرهوری حداکثری"، "تامین مالی آزمایشگاه" و "ایفای نقش حاکمیتی در حوزه استانداردها" در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: در این راستا ۲۰ پروژه تعریف شد، ضمن آنکه از سال گذشته ۱۹ خدمت به خدمات آزمایشگاه اضافه شد که از آن جمله میتوان به آزمایشگاه ۲ EEGT و راهاندازی آزمایشگاه واقعیت مجازی اشاره کرد.
رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با اشاره به برگزاری سومین سمپوزیوم تازههای نقشهبرداری مغز ایران افزود: این سمپوزیوم با هدف ایجاد همگرایی بیشتر در توسعه علوم و فناوریهای نقشهبرداری مغز و بهروز رسانی اطلاعات پژوهشگران و اندیشمندان این حوزه از امروز آغاز به کار کرد و تا فردا پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ادامه دارد.
وی این سمپوزیوم را شامل ۳ پنل تخصصی عنوان کرد و یادآور شد: "کاربردهای کلینیکی و تحقیقاتی تحریک مغزی"، "کاربردهای کلینیکی و تحقیقاتی سیگنالهای مغزی و کاربرد نقشهبرداری مغز در Presurgical Planning (برنامهریزی پیش از جراحی در درمان تومورهای مغزی) " از جمله پنلهای تخصصی این سمپوزیوم به شمار میرود. در این رویداد همچنین دومین نشست "بهارانه" پژوهشگران نقشهبرداری مغز با حضور پژوهشگران برجسته این حوزه برگزار خواهد شد.
آی، نشست با انجمنهای علمی "علوم اعصاب"، "قطب جراحی مغز و اعصاب کشور"، "انجمن پزشکی روان تنی" و " انجمن علمی روان پزشکان ایران" را از دیگر برنامههای این سمپوزیوم نام برد و اظهار کرد: در اختتامیه این سمپوزیوم به مقالات برتر که در قالب پوستر ارائه میشوند، جوایزی اهدا خواهد شد.
وی همچنین از برگزاری دومین جشنواره پژوهش و فناوری نقشهبرداری مغز در حاشیه سومین سمپوزیوم تازههای نقشهبرداری مغز ایران خبر داد و خاطر نشان کرد: آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز با توجه به رونق تولید و تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر حمایت از تولید داخلی، همزمان با سومین سمپوزیوم تازههای نقشهبرداری مغز، دومین جشنواره پژوهش و فناوری نقشهبرداری مغز را برگزار میکند. این رویداد با هدف حمایت و معرفی توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان و همچنین تشویق پژوهشگران حوزه نقشهبرداری مغز برای تولید و رونق تجهیزات و فناوریهای این حوزه برگزار میشود.
به گفته وی، در این برنامه ۹ شرکت دانشبنیان فعال در حوزه نقشهبرداری مغز پس از داوری، دستاوردهای خود را در فضای نمایشگاه عرضه خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات