• دوشنبه / ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98020904670
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

آبیاری نوین؛ اولویتی غیرقابل انکار در خشکسالی

آبیاری نوین؛ اولویتی غیرقابل انکار در خشکسالی

ایسنا/خراسان جنوبی در سال‌های اخیر در سایه عنایت ویژه دولت سیستم‌های آبیاری تحت فشار در کشور ما و به ویژه در شرایط خشکسالی منطقه کویری خراسان جنوبی مورد توجه قرار گرفته و توسعه پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، باتوجه به کمبود نزولات آسمانی درکشورمان و عدم توزیع مناسب‌ زمانی ومکانی بارش‌ها، همچنین بروز خشکسالی‌های متعدد در بیست سال اخیر، ضرورت تبدیل روش‌های آبیاری سنتی به روش‌های نوین آبیاری از جمله آبیاری بارانی و آبیاری قطره‌ای بیش از پیش احساس می‌شود.

در سال‌های اخیر در سایه عنایت ویژه دولت سیستم‌های آبیاری تحت فشار در کشور ما و به ویژه در شرایط خشکسالی منطقه کویری خراسان جنوبی مورد توجه قرار گرفته و توسعه پیدا کرده است.

افزایش عملکرد و بهره‌وری آب با اجرای سیستم‌های نوین آبیاری

علی اصغر میرزاقلی، که به عنوان مصرف کننده بهینه آب در اراضی تجهیز و نوسازی و شبکه‌های آبیاری و زهکشی در خراسان جنوبی شناخته شده است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طرح لوله کشی کم فشار را در سطح مزارع گندم و جو شهرستان فردوس اجرا کردیم .

وی با بیان اینکه این روش، عملکرد و بهره وری آب را افزایش می‌دهد، افزود: با کمک جهاد کشاورزی این سیستم را برای سال سوم اجرا کردیم .

وی که در روستای چاه نو شهرستان فردوس این سیستم را اجرایی می‌کند، تصریح کرد: از سال ۷۵ کشاورزی می‌کنم و به این کار علاقه دارم .

این کشاورز بیان کرد: فروش محصولات، افزایش قیمت کود و کمبود نهاده‌های کشاورزی از دغدغه‌ها کشاورزان است که لازم است مسئولان توجه بسیاری به آن کنند.

میرزاقلی با بیان اینکه نهاده‌های کشاورزی در اختیار کشاورز نیست و کشاورز باید آن‌ها را از بازار آزاد تهیه کند، اظهار کرد: کشاورز نیز آن قدر درآمد ندارد که بتواند این نهاده‌ها تهیه کند.

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی کمک‌های بسیاری برای ارائه تجهیزات می‌کند، تصریح کرد: از زمانی که این طرح را اجرا کرده‌ایم، در مصرف آب آب صرفه جویی بسیاری شده و عملکرد را افزایش داده است.

تجهیز 7047 هکتار از اراضی خراسان جنوبی به سیستم آبیاری نوین

محمد حسن غلامی، مدیر آب و خاک و امورفنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی نیز گفت: در سال ۹۷ حدود ۷۰۴۷ از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی مجهز به سیستم آبیاری نوین شدند.

وی بیان کرد: همچنین در سال ۹۶ حدود هفت هزار و ۲۹ هکتار و در سال ۹۵ نیز هزار و ۵۲۵ هکتار از اراضی کشاورزی خراسان‌جنوبی مجهز به سیستم آبیاری نوین شدند.

غلامی با اشاره به اینکه ۳۰ هزار هکتار از اراضی برای آبیاری تحت فشار مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، ادامه داد: در حال حاضر حدود ۱۸ درصد از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی تحت پوشش سیستم آبیاری نوین قرار دارند.

کمک‌های بلاعوض به کشاورزان در موضوع آبیاری نوین

وی بیان کرد: به ازای تحت پوشش قرار گرفتن هر هکتار به سیستم آبیاری تحت فشار ۱۳ میلیون تومان و به ازای قرار گرفتن هر هکتار به سیستم آبیاری کم فشار پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان از سوی دولت به کشاورزان کمک بلاعوض داده می‌شود که فرصت بسیاری خوبی برای رونق آبیاری نوین است.

وی با اشاره به اینکه استقبال کشاورزان از سیستم آبیاری کم فشار بیش از سیستم آبیاری تحت فشار بوده است، اظهار کرد: استفاده از سیستم آبیاری نوین ۲۵ درصد مصرف انرژی را کاهش می‌دهد.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان ‌جنوبی تصریح کرد: در طرح آبیاری تحت فشار در هر هکتار ۴۴۰۰ متر مکعب صرفه‌جویی در آب شده است.

غلامی یادآور شد: همچنین استفاده از سیستم آبیاری نوین تا ۳۰ درصد مصرف کود و سم را کاهش داده و در نهایت راندمان تولید را افزایش می‌دهد.

قاین و سربیشه؛ پیشتاز در موضوع سیستم آبیاری نوین

غلامی با اشاره به اینکه در خراسان‌جنوبی شهرستان‌های قاین و سربیشه پیشتاز در بحث آبیاری نوین هستند، اظهار کرد: علت این امر را باید در کشت‌های انبوه در این دو شهرستان جست و جو کرد.

هر چند بارندگی‌های اخیر دل مردم و به ویژه کشاورزان را شاد کرده است ولی نباید فراموش کرد که در هیچ شرایطی نباید راه‌های استفاده بهینه در مصرف آب را از نظر دور داشت که این مسئله در یک استان کویری چون خراسان‌ جنوبی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

تهیه و تنظیم از سپیده قلندری اسفدن


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha