به گزارش ایسنا، سومین روز از سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مصلای تهران به واسطه مصادف شدن با روز جمعه جمعیتی بیش از دو روز نخست را به خود دید. کودکان و نوجوانان، دانشجویان و عموم مردم از تهران و برخی استانهای دیگر به واسطه این رویداد فرهنگی با وجود قیمت بالای کتاب خودشان را به نمایشگاه رساندهاند.
در سیودومین سال از برگزاری این رویداد فرهنگی انگار برخلاف سالهای گذشته به جای فریادهای تبلیغات ناشران کمکآموزشی، حالا صدای استارتاپهای مرتبط و غیرمرتبط با کتاب و گاهی هم گفتوگوهایی با برخی ناشران که از برنامههایشان میگویند، شنیده میشود.
یک نگاه ساده در چند دقیقه به راحتی گویای آن است که ازدحام جمعیت در بخش ناشران عمومی بیش از سایر بخشها است و البته انگار پیشبینیها هم حاکی از همین مسئله بوده است که حال ناشران و مراجعهکنندگان به نسبت سایر بخشها در شبستان مصلا بهتر است.
ازدحام نخستین جمعه نمایشگاه کتاب امسال اما چندان با پراکندگی یکسانی همراه نیست. تعداد زیادی از غرفهها در بخش ناشران عمومی از مخاطب چندانی برخوردار نیستند؛ این درحالی است که با نگاه به سوی دیگر شبستان، غرفههایی دیده میشوند که صف خرید کتاب، تمام غرفهشان را که البته سهمی بیش از دیگران در مساحت سالن دارند، پر کرده است.
راهروها از شماره یک تا انتها بر اساس حروف الفبا از آخر به اول هستند که البته در این میان، بینظمی هم دیده میشود.
از جایی که شبستان واقع است، باید مسیری را از ناحیهای که کارگران در آن زیر تابلوهای راهنمای نمایشگاه که به سختی قابل دیدن است مشغول کار هستند و البته تابلو خطر هم خودنمایی میکند، طی کرد تا به بخش ناشران کودک و نوجوان رسید.
ورودی ناشران کودک و نوجوان از راهپلههای سالن نسبتا تاریکی در زیرزمین به بچهها و خانوادههایشان دست تکان میدهد. با ورود به این بخش، بیش از اینکه حواس بچهها و والدینشان به کتابها باشد باید به زیرپایشان که گاهی خاک و سنگ و فرورفتگی است، باشد.
این درحالی است که ناشر و بازدیدکننده از نبود راهنما برای شماره سالنها و غرفهها گله میکنند.
در غرفههای کودک و نوجوان چهرههای آشنایی دیده میشوند، برخی همانند فرهاد حسنزاده و افسانه شعباننژاد در قاب غرفهها، برخی همانند توران میرهادی در قاب جلد کتابها و برخی هم همانند مصطفی رحماندوست و دیگران خبر آمدنشان روی بنرهای اطلاعرسانی خودنمایی میکند.
اما در مقابل غرفهها بچهها گاهی در اصرار برای خرید کتاب پیروز میشوند و گاه شکست میخورند. با اینکه همه خانوادهها در یک جا حضور دارند اما برخوردشان با کتاب و خرید آن متفاوت است. یکی صفحه به صفحه کتاب را برای فرزندش ورق میزند و دیگری هم میگوید که «حالا بیا بریم!» یا اینکه در همدردی با دیگر والدین میگوید «همین دیروز براش یه اتود خریدم ۴۰ هزار تومن!»
در هر غرفه، چیزی به جز کتاب هم توجه بچهها را جلب میکند. ناشران کودک و نوجوان به غیر از کتاب با محصولات دیگری همانند اسباببازی و بازیهای فکری جدید به نمایشگاه آمدهاند. برخی ناشران انگار سعی میکنند کاهش رغبت خرید کتاب را به روش دیگری جبران کنند و با دریافت مبلغی، بچهها را بدون کتاب و با صورتهای گریمشده به خانه روانه کنند.
برخی ناشران این بخش در گفتوگوهایشان از وضعیت نامناسب غرفههایشان میگویند. مسئول نشر آرمان رشد در اینباره میگوید که متراژ واقعی غرفه با آنچه در واقع دارند، متفاوت است و ستونی در فضای غرفه این نشر واقع شده که مشکلاتی را ایجاد کرده است.
افسانه شعباننژاد هم که در غرفه نشر خود، لوپهتو حضور دارد از فضای نامناسبی که امسال به ناشران کودک و نوجوان دادهاند که به گفته او نه برای ناشران بلکه برای مخاطبان که در اصل کودکان و نوجوانان هستند ایجاد مشکل میکند، گله دارد. این در حالی است که او از استقبال خوب کودکان و نوجوانان از نمایشگاه در روز نخست میگوید.
در بخش ناشران کمکآموزشی هم توجه مخاطبان به غرفه یک نشر جلب شده و علت آن هم اتاقکی است که با یک تم متفاوت برای یک مسابقه عکاسی آماده شده است. مسئولان غرفه این نشر میگویند قرار بوده است هر کس بیشتر از ۱۰۰ هزار تومان خرید داشته باشد، یک عکس با دوربین حرفهای در فضای این اتاقک هدیه بگیرد، اما به گفته آنها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مسابقه را بنا بر دلایلی تعطیل کرده است.
سومین روز از نمایشگاه کتاب تا ساعتهای پایانی آن همچنان برای مراجعان و خبرنگاران با سرما همراه است. سخنگوی سیودومین نمایشگاه کتاب تهران در نشست خبریای که امروز برگزار شد در این باره گفت که قرار بوده است برای رفع سرما بخاری بیاورند اما آتشنشانی با انجام این کار موافقت نکرده است.
همچنین در این نشست گزارشی از وضعیت فروش نمایشگاه و تراکنشها در دو روز نخست اعلام شد.
از برنامههای سومین روز برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، آیین رونمایی از کتاب «کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی» نوشته محمدحسین رجبی دوانی بود که در بخش مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات