• سه‌شنبه / ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98012711514
  • خبرنگار : 71093

در بورس تهران

چرا تر و خشک باهم رشد کردند؟!

چرا تر و خشک باهم رشد کردند؟!

یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که اشتیاق تبدیل نقدینگی به دارایی در کنار جو روانی رکوردشکنی‌ها سبب شد در دو ماه اخیر تمام سهم‌ها چه آنهایی که از نظر بنیادی قوی بودند و چه ضعیف‌ها، همه با هم رشد کنند.

یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره رشد قیمت‌ها و رکوردشکنی‌های شاخص بورس اوراق بهادار، اظهار کرد: در این روزها قسمتی از نقدینگی که سابقا از بازار سهام خارج شده بود به بازار بازگشت.

وی با اشاره به کاهش تولید ناخالص ملی به آمارهایی که به تازگی مرکز آمار اعلام کرده، اشاره کرد و گفت: آخرین رشد اقتصادی که اعلام شده منفی ۳.۸ درصد است. همچنین به دلیل خسارت‌های سیل ۳۵ هزار میلیارد تومان ضرر وارد شده است. در این مدت قیمت دلار هم افزایش داشته که تمام این موضوعات سبب شده است که مردم بیشتر منابعشان را سرمایه‌گذاری کنند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در شرایطی که نگرانی‌های اقتصادی وجود دارد جو سرمایه‌گذاری بیشتر پررنگ می‌شود و در بین گزینه‌های سرمایه‌گذاری تنها بازار قانونمند، متشکل و نقد شونده بورس است.

آقا بزرگی ادامه داد: به دلیل موارد یاد شده تمام سهم‌ها تر و خشک با هم رشد کردند؛ به طوری که تمام سهم‌ها چه آن‌هایی که از نظر بنیادی ضعیف و توسط بودند چه آن‌هایی که قوی بودند، همه با هم رشد کردند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ورود شاخص کل به کانال ۲۰۰ هزار واحدی گفت: شاخص از ابتدای سال حدود ۹ درصد رشد کرده که این رقم خود افزایش اشتیاق سرمایه‌گذاری در بورس را نشان می‌دهد.

وی تاکید کرد: اشتیاق تبدیل نقدینگی به دارایی و سرمایه‌گذاری در کنار جو روانی رکوردشکنی شاخص که توانست از تراز ۱۹۵ هزار تاریخی واحدی عبور کند سبب رکوردشکنی‌های پی در پی شد.

آقا بزرگی با اشاره به افزایش حجم معاملات در بازار سهام، گفت: در این مدت نقدینگی هوشمند وارد بازار شده و نرخ دلار در این موضوع اثرگذار بوده است.
وی در پاسخ به اینکه کاهش مالیات بر نقل و انتقال سهام سال گذشته چه تأثیری روی حجم معاملات داشت و آیا امسال هم این مصوبه تمدید می‌شود؟ گفت: این قانون بار دیگر تمدید می‌شود، چراکه وزیر اقتصاد اعلام کرده که در این مورد تلاش می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: درست است که سال گذشته در بازار سرمایه تحولی صورت گرفت ولی کاهش مالیات بر نقل و انتقال سهام دلیل آن تحول نبود این عامل سبب روان سازی معاملات و نقل و انتقال سهم‌ها در معاملات بلوکی بود.

وی در پاسخ به اینکه روند رشد قیمت‌ها تا کجا ادامه خواهد داشت؟ گفت: این روند ادامه خواهد یافت اما نه با شتاب فعلی. امیدوارم رشد بازار با هوشمندی و اتکا به تحلیل‌ها رخ دهد. هر چند که تحلیل‌های تکنیکانی می‌تواند اثر بخش باشد اما سرمایه گذاران نیز باید سعی کنند به اطلاعات موثق و بنیادی تکیه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۷ ۱۱:۰۲

ما که خسته شدیم از بس فریاد زدیم سهام خودرویی ما از اسفند 94 تا حالا نزولی هست و نه تنها رشد نکرده بلکه با سقوط به یک پنجم قیمت 4 سال قبل رسیده ولی هر روز شاخص رکورد میزنه.اگر جای ما بودید چه حسی داشتید؟

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۷ ۱۱:۴۱

اتفاقا سهم های با بنیاد قوی بویژه نیروگاهی و سرمایه گذاری ها ... بشدت پایین تر از ارزش ذاتی خود قرار دارند و فعلا سهم های بادکنکی(عمدتا) رشد جوگیرانه ای را تجربه کرده اند. بنابراین، از این پس، نقدینگی با خروج از سهم های فاقد بنیاد قوی، به سمت سهم های بنیادین حرکت خواهد کرد و شاخص بورس هم پس از یک اصلاح موقت تا سطح 185000 واحدی؛ اینبار با اتکاء به رشد سهم های بنیادین، به سمت قله جدید 225000 واحد رشد خود را ادامه خواهد داد. سرمایه گذاران بهتر است به EPS هر سهم و نسبت P/E هر گروه توجه داشته باشند. برای مثال؛ گوهران با EPS حداقل 35 تومانی و P/E متوسط گروه حدودا 9 بایستی به قیمتهای 270 الی 300 تومان برسد در حالیکه اکنون زیر 150 تومان قابل خریدن است. یا بکهنوج با EPS حداقل 135 تومانی و P/E متوسط گروه در محدوده 16 میبایست به قیمت 2200 تومان برسد ولی اکنون حدود 750 تومان قابل خریدن است. ممنونم از خبرگزاری خوب ایسنا .... موفق باشید.

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۷ ۱۲:۳۳

بدجوری شاخص به اصلاح خورد

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۷ ۱۵:۴۴

جالب این که قیمت سهام های بی ازش 5در صد 5درصد رشد میکنن ولی سهام های با پتاسیل 2در صد 2 درصد ولی هنگام اصلاح سهام های با پتانسیل 5در منفی میخورد و سهام های ورشکسته 2در صد 2درصد از نظر حضرات وکارشناسان این رو میگن شفافیت و سواد بورسی

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۷ ۱۶:۰۵

من نمی دونم سهام های مانند پتروشیمی ها با این سود های عالی چرا باید اصلاح هاش با سهام های بی ارزش یکی باشد چرا سهام های با ارزش باید شامل اصلاح شود مگر معیار بالا رفتن شاخص با سهامهای بی ازرش است یا سود و زیان این دیگه چه منطقی ایست بعد میگن کسانی که از بورس سررشته ندارن وارد نشوند و در انتخاب سهام به سود سهام و پس باید توجه کنن پس سود و زیان شرکت چه نقشی در خرید و قیمت سهام دارد باور کنید خود کارشناسان بورس هم نمی دانن چه میگویند

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۷ ۲۱:۱۷

اتفاقا پالایشی ها باید بیان پایین