• سه‌شنبه / ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ / ۰۸:۵۶
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 98012711420
  • خبرنگار : 71461

یک کارشناس و خطیب دینی:

دورهمی خانوادگی بهترین فرصت برای درک مفاهیم قرآنی است

دورهمی خانوادگی بهترین فرصت برای درک مفاهیم قرآنی است

یک کارشناس و خطیب دینی با تاکید بر این موضوع که متاسفانه ما به طور کامل، کاربرد قرآن در زندگی را هنوز فرا نگرفته‌ایم گفت: پس از قرائت قرآن باید به ترجمه و تفاسیر آن نیز اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم چرا که قرآن مسیر زندگی را برای ما تعریف می‌کند و با پیاده کردن راهکارهای که قرآن برای ما مطرح کرده است می‌توانیم به سعادت در تمام عرصه‌های زندگی و آخرت برسیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید امیر عبدالملکی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این موضوع که در آیات قرآنی وارد شده است که قرآن برای زندگی بشر نازل شده است اظهار کرد: متأسفانه بسیاری از افراد فقط در حد روخوانی به قرآن توجه می‌کنند در حالی که جزو تأکیدات بزرگان جامعه است که می‌گویند به ترجمه قرآن نیز باید توجه کافی داشته باشیم و پس از ترجمه باید پیگیر تفاسیر آن شویم چرا که دنیا مثل یک قطار است که هر روز می‌رود و می‌آید آدم‌های آن عوض می‌شوند اما مسیر یکی است. قرآن این مسیر را برای ما روشن می‌کند و به راحتی می‌توانیم از گذشتگان تجربه بگیریم تا اشتباهات آنها را تکرار نکنیم.

این کارشناس و خطیب دینی در ادامه با ارائه راهکارهایی برای اینکه بتوانیم مفاهیم قرآن را در زندگی ساری و جاری کنیم گفت: یکی از برنامه‌هایی که می‌توانیم به آن بپردازیم این است که هر روز ۶ صفحه از قرآن را با معنی بخوانیم. ای کاش در شئون زندگی ما این برنامه‌ریزی وجود داشته باشد که هر کدام از خانواده‌ها روزانه ۶ صفحه از معانی قرآن را قرائت کنند و یا وقتی دور هم جمع می‌شوند یک موضوع قرآنی را مطرح کرده و درباره آن صحبت کنند چرا که باز هم تاکید می‌کنم که قرآن معنی زندگی است. بهار قرآن فرصت و زمانی برای تفکر و تدبر در مفاهیم قرآنی است.

وی یادآور شد: متأسفانه غالباً موضوعات فرهنگی در کشور ما مورد غفلت واقع می‌شود. برگزاری مسابقات قرآنی با شور و هیجان می‌تواند تأثیری در رابطه با مفاهیم قرآنی داشته باشد اما این مسابقات فقط نباید در بخش قرائت، ترتیل و صوت و لحن باشد بلکه باید به معانی و مفاهیم قرآن نیز پرداخته شود. یکی دیگر از موضوعاتی که در عرصه اجتماع و مسائل فرهنگی می‌توانیم به آن توجه کنیم این است که موضوعاتی همچون ساخت فیلم، داستان، نمایشنامه و آثار هنری و نقاشی را در رابطه با مفاهیم قرآنی پررنگ‌تر کنیم.

عبدالمکی ادامه داد: متولیان امور فرهنگی می‌توانند با مطرح کردن موضوعات قرآنی به صورت فیلم و نمایشنامه معانی و مفاهیم قرآنی را در جامعه ملموس‌تر، پررنگ‌تر و عملیاتی‌تر کنند. خیلی از کودکان دهه‌های قبل که در برنامه‌های روزانه خود قصه‌ها و معانی قرآن را داشتند اکنون اثر آن را در زندگی خود می‌بینند. این رویه با به روز کردن فعالیتش باید همچون گذشته اجرا شود تا شاهد تأثیر مفاهیم قرآنی به صورت عملیاتی در زندگی آیندگان خود نیز باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha