• چهارشنبه / ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98012108228
  • خبرنگار : 71214

۳.۷ میلیارد دلار ارز برای گوشت و مرغی که ارزان نشد!

۳.۷ میلیارد دلار ارز برای گوشت و مرغی که ارزان نشد!

در حالیکه دولت بالغ بر ۳.۷ میلیارد دلار ارز دولتی برای تامین نهاده‌های تولید گوشت قرمز و گوشت مرغ هزینه کرده است، اما همچنان در بازار شاهد ارزانی و ثبات قیمت‌ها نیستیم و مشخص نیست که گره کور این داستان کجاست و این ارزها چطور هزینه شده که مردم حاصل آن یعنی ارزانی را نمی‌بینند.

به گزارش ایسنا، براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی بیش از ۱۱ میلیون و ۵۴۱ هزار تن خوراک دام و طیور به ارزش بالغ بر سه میلیارد و ۶۸۵ میلیون دلار در ۱۱ ماهه سال گذشته به کشور وارد شده است که ۱۰.۷۲ درصد از نظر وزنی و ۳۳.۷۵ درصد از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

نگاهی دقیق‌تر به این آمارها نشان می‌دهد که در این میان بیش از دو میلیون و ۳۷۲ هزار و ۵۷۰ تن جو به ارزشی بالغ بر ۵۳۵ میلیون و ۵۹۰ هزار دلار، هشت میلیون و ۵۹ هزار و ۸۱۰ تن ذرت به ارزشی بالغ بر یک میلیارد و ۸۹۹ میلیون و ۶۹۰ هزار دلار و یک میلیون و ۲۵۰ هزار و ۴۳۰ تن انواع کنجاله به ارزشی بالغ بر ۵۵۷ میلیون و ۴۹۰ هزار دلار به کشور وارد شده است که همه آن‌ها از نظر ارزشی افزایش داشته و به ترتیب ۱۶.۱۷، ۲۷.۷۷ و ۱۲.۹۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد یافته‌اند، اما از نظر میزان تنها ذرت با ۲۱.۵۸ درصد رشد داشته و جالب این‌که جو ۱.۳۵ درصد و انواع کنجاله ۱.۵۴ درصد نسبت به همین بازه زمانی کمتر وارد شده است.

اما با این وجود سوال اینجاست که چرا با صرف سه میلیارد و ۶۸۵ میلیون دلار ارز دولتی برای تأمین نهاده‌ها، بازار گوشت مرغ و گوشت قرمز کنترل نشده است آن هم در حالیکه بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های تولید این دو محصول، به همین نهاده‌ها و خوراک دام و طیور بستگی دارد!؟

البته روز گذشته علی‌اکبر مهرفرد – معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی – در نامه‌ای به رئیس کل گمرک نسبت به به وجود آمدن انحراف قیمتی در کنجاله سویا هشدار داده و اعلام کرد بدون دستور و مجوز این وزارتخانه کنجاله سویا و دانه سویا به هیچ وجه ارز گمرکات کشور ترخیص نگردد.

اما باز هم این سوال مطرح می‌شود که انحراف قیمتی چرا و اساساً آیا صرف میلیاردها دلار ارز دولتی آن‌هم در محدودیت‌های کنونی دولت و کشور نیاز به نظارت دقیق‌تر و بهتر ندارد که همه بتوانند نتیجه آن را در سبد و سفره خود ببینند!؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۴:۴۵

در خصوص اوضاع گوشت گوسفندی و وضعی که دلالان و سوداگران حرام خوار برای مردم درست کرده اند، باید بگویم که این حضرات با همه وسائل، من جمله دروغ گویی و شایعه پراکنی و پخش اراجیفی مانند اینکه به علت قاچاق دام و صارات دام سبک ایرانی ، گوشت گوسفند داخلی سه برابر شده است... باعث شدند گوشت گوسفندی داخلی به 120 هزار تومان برسد ، آنوقت گوشت گرم وارداتی را که با قیمت ارز 4200 تومانی وارد و دپو کرده و همچنان وارد میکنند را که هر کیلوی آن برایشان حدود 15 الی 25 هزار تومان تمام می شود را به جای کیلویی 30 هزار تومان ، کیلویی 50 هزار تومان فروخته و می فروشند .... آنهم با صف و آن اوضاع که دیدیم. از این دزدان و شارلاتان ها یک سوال دارم... تا فکر نکنند همه ساده و هالو هستند و دروغ هایشان و کلک هایشان را باور می کنند. آیا واردکنندگان گوشت گوسفندی در اطراف ما، مانند عراق و کشورهای جنوبی خلیج فارس ، مخشان عیب دارد که گوسفند ایرانی را با قیمت کیلویی 12 الی 15 دلار (آنطور که اینها شایعه کرده اند) وارد میکنند و گوشت، کیلویی 5-4 دلارِ مثلا آسیای میانه (همین آقایان از همین آسیای میانه گوشت گرم گوسفندی را با همین قیمت می خرند) را که با هزینه حملش می شود کیلویی 6 دلار را وارد نمی کنند....