به گزارش ایسنا، بارش باران و طغیان رودخانهها در جنوب کشور علاوه بر به خطر انداختن موقعیت مسافران و مردم این منطقه، آثار تاریخی این خطه را که اغلب آنها از خشت هستند را با آسیبهای زیادی مواجه میکند. روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و اداره کل میراثفرهنگی نیز از روز دوشنبه پنجم فروردین در اطلاعیههایی اعلام کرد چند محوطهی تاریخی و جهانی استان تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند.
حکمتالله موسوی - مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، در -گفتوگو با ایسنا گفت: «قلعه سلاسل» و محوطه سازههای آبی شوشتر به علت بارندگیها و احتمال وقوع سیل و قلعه «شوش» تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند.
او تاکید کرد: با وجود تعطیلی این محوطهها، اما موزه شوش در محوطهی جهانی شوش، موزه هفتتپه در محوطه جهانی چغازنبیل و همه آثار تاریخی در شوشتر به جز قلعه سلاسل و سازههای آبی شوشتر همگی همچنان فعال هستند.
به دلیل موقعیت جغرافیایی محوطههای تاریخی، آنها تعطیل میشوند
او با اشاره به بارندگیهای خوبی که در استان خوزستان در این مدت اتفاق افتاده است، ادامه داد: با این وجود مجبور شدیم برای ایمنی مردم و جلوگیری از احتمال لغزش آنها در محوطههای تاریخی شیبدار، محوطههای تاریخی و حتی جهانی که در این شرایط هستند را تعطیل کنیم.
به گفتهی وی، به دلیل وجود مشکل رانش دیواره غربی سازههای آبی تاریخی شوشتر و برای حفظ سلامت بازدیدکنندگان از این محوطهی جهانی، آن نیز تعطیل شد.
او با بیان اینکه کاخ آپادانا و محوطه و قلعه تاریخی شوش نیز به دلیل تعطیل شدهاند، افزود: تا زمانیکه هوا بهتر شود و امکان بازدید راحت برای گردشگران فراهم شود، این محوطهها تعطیل خواهند بود، اما اگر بارندگیها بر همین منوال باشد، متأسفانه این تعطیلیها نیز ادامه خواهند داشت.
موسوی با اشاره به در دست کنترل و پایش بودن آثار تاریخی شهر دزفول نیز اظهار کرد: همکاران ما در شهرستانهای استان خوزستان، در حال پایش همهی آثار تاریخی به طور مداوم هستند و زمانیکه امکان بازدید و تردد مسیر شود، بازدیدها نیز برای گردشگران فعال میشود.
همه مسافران خوزستان، اسکان داده شدند
مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان با اشاره به رشد مسافران نوروزی در محوطههای تاریخی استان خوزستان و پر بودن مراکز اقامتی، هتلها، مهمانپذیرها و خانه مسافرها و قرار گرفتن مدارس و زائرسراها در اختیار گردشگران تا قبل از وقوع اتفاقات جوی، اظهار کرد: خوشبختانه بعد از تغییرات جوی، دستگاههای دولتی استان دست به دست هم دادند و مدارس و سالنهای ورزشی و حتی بقاع متبرکه و مساجد و مصلیها را در اختیار مردم و مسافران قرار دادند، بنابراین اکنون با وقوع سیل و حضور زیاد گردشگران در منطقه، اسکان موقت چادری در استان وجود ندارد و همه مکانهای اسکانی در فضاهای سرپوشیده قرار گرفتهاند.
او در ادامه به فرهنگ خوب مردم جنوب کشور و استان خوزستان برای استقبال آنها از گردشگران محاصره شده در سیل و آبگرفتگیها اشاره کرد و افزود: مردم شهرهای ایذه، بهبهان و دیگر نقاط استان، مهمانان و گردشگران را به منازل خود دعوت کرده و آنها را اسکان دادند، خوشبختانه در این شرایط مردم فرهنگ ناب ایرانی و میزبانی خود را به خوبی بروز دادند.
اکنون هیچ محور تعطیلی در خوزستان وجود ندارد
وی با تاکید بر اینکه به طور مرتب ستاد بحران در شهرستانها و استانها، وضعیت مناطق را پایش و کنترل میکنند و برنامهریزیها برای وضعیتهای مختلف به طور دائم انجام میشوند، افزود: اطلاعرسانیهای مناسب و پیشبینی تدابیر لازم برای وضعیتهای مختلف به خصوص در اطراف رودخانهها و نقاط در دست پایش انجام میشود تا اتفاقی رخ ندهد.
موسوی با اشاره به این نکته که در حال حاضر هیچ محور تعطیلی در استان وجود ندارد، گفت: هر چند بارندگیها ادامه دارد، اما مسافران اکنون در همه محورها در حال تردد هستند و مسافران مشکل خاصی ندارند، همچنین فعالیت در برخی نقاط مانند مسیر چذابه و رامهرمز که برای مدتی تعطیل شده بود، بار دیگر از سر گرفته شده است، حتی مسیر مواصلاتی خوزستان به استان کهکیلویه و بویراحمد نیز اکنون باز است.
انتهای پیام
نظرات