همزمان با وقوع سیل در استان گلستان، برج قابوس چند روزی در محاصره آب قرار داشت. با این حال مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اطمینان داد که این برج در معرض تخریب قرار ندارد. ابراهیم کریمی با ارسال تصاویر تازهای از وضعیت این برج، از فروکش کردن آب در حریم برج گنبد قابوس خبر داد.
برج قابوس یا گنبد کاووس، بنایی با قدمت بیش از ۱۰۰۰ سال است که با ارتفاع ۵۵ متر (ساختمان)، با احتساب بلندی ۱۵ متری تپه که پای بست آن را به ۷۰ متر رسانده، بلندترین برج آجری جهان لقب گرفته است. این برج که در سال ۱۳۹۱ در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت شده است، یکی از بینظیرترین یادمانهای معماری دوره اسلامی است که در سه کیلومتری شهر قدیم جرجان مرکز حکومت آلزیار بنا شده است. این برج هر سال، نوروز رکورددار جذب گردشگر در استان گلستان بوده است.
کریمی درباره تهدید این میل آجری که تا روز گذشته همچنان در محاصره آب قرار داشت، به ایسنا گفت: در گنبد قابوس سیل اتفاق نیافتاده است، بلکه شهر دچار آبگرفتگی شده بود که از روز گذشته حجم آن فروکش کرده و اکنون شهر از آب تخلیه شده و خطر رفع شده و برج قابوس هم در امان است و مشکل خاصی وجود ندارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان یادآور شد: تصاویری که رسانهها در چند روز گذشته از آبگرفتگی در اطراف برج قابوس منتشر کردهاند، به روزهای نخست بارندگی مربوط میشود. در حالیکه از دومین روز فرودین امکان دسترسی به این برج وجود داشت و آب در حریم آن در حال تخلیه بود. از امروز نیز برج قابوس به وضع عادی بازگشته است.
کریمی درباره تأثیر بارشهای اخیر در این سازه تاریخی، گفته بود: استان گلستان با بارندگی شدید و بیسابقهای در دوره یکهزار سال اخیر مواجه بوده است، ۲۲۰ میلیمتر بارندگی در ۳۲ ساعت که با طوفان شدید همراه بود، بنابراین طبیعی است آب به آثار تاریخی سرایت کند. ما هم نگران این وضعیت بودهایم. با آقای طالبیان، معاون میراث فرهنگی در اینباره هم صحبت کردم. ایشان با توجه به مشورتهایی که گرفته بودند گفتند خطر قابلتوجهی نیست.
تصاویر ارسال شده به ایسنا از سوی فعالان گردشگری در شهر گنبد قابوس نیز از فروکش کردن آب در این منطقه و حریم برج آجری قابوس حکایت دارد.
انتهای پیام
نظرات