به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، در این نشست وزرای خارجه کشورهای عضو و هیئتهای همراه حضور دارند.
این نشست در پی دو حمله اخیر به دو مسجد در نیوزیلند و کشته شدن ۵۰ نفر از مسلمانان برگزار میشود.
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد: این نشست برای اعلام مخالفت با هر گونه نفرت پراکنی، خشونت و تروریسم برگزار میشود. ریاست این نشست فوق العاده بر عهده وزیر خارجه ترکیه است.
مولود چاووش اوغلو در این نشست فوق العاده اعلام کرد: ما از مقامات نیوزیلند به خاطر برخوردشان پس از حملات اخیر در این کشور نسبت به مسلمانان تشکر میکنیم. این رفتار باید از سوی سیاستمداران دیگر الگو قرار داده شود.
او در ادامه اظهاراتش درباره موضع برخی از کشورهای غربی نسبت به این حمله گفت: علیرغم تاکید نخست وزیر نیوزیلند مبنی بر این که این حمله یک حمله تروریستی است، برخی از سیاستمداران از تروریستی خواندن آن خودداری میکنند و این مسئله ناراحت کننده است.
چاووش اوغلو اضافه کرد: ما باید واکنش خود را نسبت به هرگونه خشونت و تروریسم اعلام کنیم.
ترکیه ریاست دورهای این سازمان را بر عهده دارد.
در همین راستا یوسف بن احمد بن العثیمین، دبیر کل سازمان همکاری اسلامی اعلام کرد: تروریسم هیچ مذهب، زبان و نژادی ندارد.
او خواستار اقدامی علیه رویکردهای ضد مسلمانان شد.
دبیر کل سازمان همکاری اسلامی گفت: تروریسم همواره ادامه داشته است، اگر رویکردهای میانهروتری را انتخاب نکنیم، اگر جلوی رویکردهای ناشی از نفرت علیه مسلمانان را نگیریم. این حملات ادامه خواهد داشت.
او در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: در واقع این حمله یک نقطه عطف برای مسلمانان است. تروریسم وحشیترین چهره خود را به مسلمانان نشان داد. باید اقداماتی برای ممانعت از تکرار این گونه حملات اتخاذ کنیم.
همچنین وینستون پیترز، وزیر خارجه نیوزیلند که به دعوت آنکارا برای حضور در این نشست فوق العاده به ترکیه آمده است، اعلام کرد: حملات اخیر علیه مسلمانان حملاتی علیه همه ما بود.
وی ادامه داد: نیوزیلند کشوری است که برای آزادی مذهب اهمیت بسیاری بالای قائل است، این حمله فقط علیه مسلمانان نبود بلکه علیه تمامی مردم این کشور بود.
وی ادامه داد: مهاجم حملات اخیر تا پایان عمر خود در یک سلول زندگی خود را ادامه خواهد داد.
انتهای پیام
انتهای پیام
نظرات