• سه‌شنبه / ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 97122814885
  • خبرنگار : 71614

نکاتی که بهتر است قبل از شرکت در مراسم چهارشنبه سوری بخوانید

نکاتی که بهتر است قبل از شرکت در مراسم چهارشنبه سوری بخوانید

رئیس اورژانس تهران نکاتی درباره انجام کمک‌های اولیه و عملیات پیش بیمارستانی برای مصدومانی که در شب چهارشنبه سوری دچار سوختگی یا آسیب دیدگی چشم می‌شوند،‌ ارائه کرد.

 دکتر پیمان صابریان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره کمک‌های اولیه در موارد سوختگی اظهار کرد: زمانی که با فردی که دچار سوختگی شده است مواجه می‌شویم،‌ ابتدا اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته و در صورتی که نسبت به اصول کمک‌های اولیه و پیش بیمارستانی آگاه نیستیم از انجام برخی اقدامات خودداری کنیم. 

وی افزود:  باید وضعیت عمومی فرد را به دقت بررسی کنیم، به همین منظور باید از باز بودن راه‌های هوایی و تنفس صحیح فرد اطمینان حاصل  کنیم. در صورتی که مصدوم بیهوش شده است باید سر وی را به سمت عقب کشیده تا زبانش موجب مسدود شدن راه‌های هوایی نشود، در صورتی که مصدوم نبض نداشت باید عمل احیاء، تنفس مصنوعی همراه با ماساژ قلبی را آغاز کرد.

رئیس اورژانس تهران با بیان اینکه ناحیه سوخته شده را باید برای خنک شدن با آب خنک شست و شو داد، گفت: محل سوختگی باید حداقل ۱۰دقیقه زیر آب خنک گرفته شود تا دمای ناحیه سوخته کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه محل سوختگی بعد از مدتی دچار تورم می‌شود، گفت: قبل از آن‌ که محل دچار سوختگی شود، باید وسایلی مثل گردنبند، دستبند، انگشتر، کمربند و کفش‌ مصدوم را درآورد، اما باید به خاطر داشت که اگر لباس مصدوم به ناحیه سوخته چسبیده است، نباید لباس را از پوست جدا کرد، بلکه باید لباس را دور تا دور از محل چسبیده قیچی کرد.

رئیس اورژانس تهران در ادامه با بیان اینکه در موارد مصدومیت سوختگی خطر عفونت نیز وجود دارد، افزود: محل سوختگی برای کاهش خطر عفونت باید با یک پارچه تمیز و غیر کاموائی پوشانده شود.

صابریان با تاکید بر اینکه تاول‌های سوختگی نباید ترکانده شود، گفت: تاول‌های پوستی از ضایعه به وجود آمده محافظت کرده و به طریقی از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کنند، بنابراین نباید ترکانده شوند.

رئیس اورژانس تهران در ادامه در باره کمک‌های اولیه هنگام آسیب دیدگی چشم و پلک‌ها، گفت: هنگام وقوع آسیب‌دیدگی در ناحیه چشم و پلک باید از مالیدن این ناحیه خودداری کرد. باید در اولین فرصت به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کرد تا متخصصان صدمه وارد شده و وضعیت فعلی ناحیه آسیب دیده را بررسی کنند.

وی در پایان افزود: چشم فرد آسیب دیده باید با یک وسیله در دسترس مثل لیوان یکبار مصرف یا مقوایی که به شکل مخروط در آورده شده پوشانده شود، اما نیازی به گذاشتن دستمال، پنبه یا گاز روی چشم وجود ندارد. همچنین نباید هنگام ایجاد آسیب در ناحیه چشم‌ها از پماد، قطره چشمی و.. استفاده کرد و چشم‌ها را شست، زیرا ممکن است آسیب وارد شده به چشم شدیدتر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha