• دوشنبه / ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 97122010607
  • منبع : نمایندگی فارس

حیوان خانگی هم می‌تواند ناقل هاری باشد

حیوان خانگی هم می‌تواند ناقل هاری باشد

ایسنا/فارس ‌هاری،‌ بیماری حاد بسیار خطرناک و از دسته بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است که هیچ فردی در مقابل آن مصون نبوده و امکان دارد براثر گزش یا خراش‌های کوچک هم ایجاد شود.

‌به گزارش ایسنا، همزیستی انسان با حیوانات، در کنار مزایای بی‌شماری که در پی دارد، مخاطراتی نیز برای انسان به همراه داشته است؛ یکی از جدی‌ترین این مخاطرات، ابتلا به هاری است؛ کارشناسان اعتقاد دارند که انتقال این بیماری خطرناک، توسط حیوانات مختلف حتی حیواناتی که خانگی محسوب می‌شوند هم ممکن خواهد بود.

معاون فنی معاونت بهداشت علوم پزشکی شیراز در این خصوص و با بیان اینکه امکان انتقال بیماری از طریق تمام حیوانات حتی حیوانات خانگی نیز وجود دارد، تاکید کرد که هرگونه زخم و خراش ناشی از پنجه کشیدن یا دندان گرفتن حیوانات را باید جدی گرفت.

محمدرضا کریمی که در یک نشست خبری شرکت کرده بود، تاکید کرد که طی پنج سال گذشته و با توجه به ارائه خدمات واکسیناسیون مناسب توسط علوم پزشکی، تنها یک نفر در فارس جان خود را بر اثر ابتلا به هاری از دست داده است.

وی ضمن تائید اینکه خطر انتقال بیماری هاری از طریق تمام حیوانات وجود دارد، گفت: افراد در صورت مواجهه با هر نوع حیوان گزیدگی، حتی خراش‌های جزئی، باید برای تزریق واکسن هاری اقدام کنند.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در تمام ایام حتی تعطیلات نوروزی، تمام مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی استان فارس، به شکل شبانه‌روزی آماده پذیرش افراد خصوصا کسانیکه دچار حیوان گزیدگی شده‌اند، خواهند بود.

کریمی تصریح کرد که تمام مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی فارس موظف به تزریق واکسن هاری به کسانیکه به دلیل حیوان گزیدگی مراجعه کرده‌اند هستند، حتی اگر این مراجعه نیمه شب باشد.

وی با بیان اینکه سعی شده در تمامی مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اتاقی به عنوان اتاق هاری تجهیز و راه اندازی شود، افزود: در صورت بروز گزش و یا تماس هر نوع حیوان حتی حیوانات خانگی مانند گربه و سگ که منجر به مجروح شدن و یا خراش پوستی شد، لازم است به سرعت به نزدیک ‌ترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه شود.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه پنجه کشیدن گربه نیز به ‌مثابه گازگرفتگی حیوان، نیازمند درمان پیشگیری هاری عنوان و اضافه کرد: شست و شوی محل حیوان گزیدگی با آب و صابون، گام نخست پیشگیری از ابتلا به بیماری هاری است، از طرفی باید دقت شود که در صورت نگهداری سگ و گربه، نسبت به واکسینه کردن سالانه آنها اقدام شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha