به گزارش ایسنا، مسابقات جام جهانی اسکی آلپاین سال ۲۰۱۹ با حاشیههای زیادی برای اهالی اسکی ایران همراه بود. از ادعای تبانی در آخرین مسابقه فیز (دارای امتیاز جهانی) گرفته تا نتایجی که از دو دیدگاه "خوب" و "ضعیف" ارزیابی شد، ادامه داشت. در این میان برخی از اهالی اسکی از طریق مصاحبه با رسانههای مختلف ادعاهایی را مطرح میکردند که شاید این سوال را پیش میآورد که در اسکی چه میگذرد؟
محمد کیادربندسری که قبل از اعزام به مسابقات جهانی در اعتراض به آنچه که آن را تبانی در آخرین مسابقه داخل کشور نامید، از ترکیب تیم ملی کنار رفت و حاضر به حضور در مسابقات جهانی نشد. صحبتهای این اسکی باز با واکنش باقر کلهر، سرمربی تیم اسکی آلپاین مردان و مرتضی جعفری، ملی پوش اسکی مواجه شد. آنها دربندسری را متهم به تبانی در مسابقات سالهای گذشته کردند و نتایج تیم ایران را نسبت به قبل بهتر دانستند. کیادربندسری در واکنش به گفتههای کلهر و جعفری به گفتوگو با ایسنا نشست و موارد مختلفی از جمله بهترین امتیازهای ایران در سالهای قبل، تبانی در اسکی برای کسب امتیاز جهانی، عدم حضور مستمر در اردوهای تیم ملی و مسائل دیگر، توضیحاتی ارائه داد.
در ادامه مشروح گفتوگوی محمد کیادربندسری را میخوانید.
رفتار در شأن یک قهرمان ملی را رعایت کردم
کیادربندسری در واکنش به گفتههای کلهر مبنی بر عدم رعایت رفتار حرفهای از طرف این اسکی باز بیان کرد: چیزی را که در شأن و شخصیت یک قهرمان ملی است، رعایت میکردم. حتماً اینکه میگوید برخی رفتارها را رعایت نمیکردم منظورش این بوده که بعد از تمرینات مثل بقیه بازیکنان در رستوران با او قلیان نمیکشیدم!
به جای مقایسه خود با من، بروید تمرین کنید
او در واکنش به گفته کلهر مبنی بر ارتقا جایگاه اسکیبازان ایران در مسابقات جهانی سال ۲۰۱۹ نسبت به دورههای قبل گفت: در مسابقات قهرمانی جهان آلمان ۹۹ نفر سالم به خط پایان رسیدند و من با اختلاف ۴ ثانیه و ۴۸ صدم ثانیه با نفر اول سیام شدم. در مسابقات جهانی اتریش هم ۱۲۱ ورزشکار حضور داشتند که ۶۶ نفر آنها به خط پایان رسیدند، من هم با اختلاف ۶ ثانیه و ۱۱ صدم ثانیه با نفر اول در جایگاه ۲۵ قرار گرفتم.
این اسکی باز در ادامه افزود: در دو دوره المپیک هم جایگاههای ۳۰ و ۳۴ را کسب کردم که بهترین نتیجه ایران در تمام دورههای قبلی بود. آقای مربی گزارشگر مسابقه من در المپیک کره جنوبی بود که گفت قبلاً هر مانش ۱۵ ثانیه از نفر اول اختلاف داشتیم اما الان در مجموع دو مانش ۱۳ ثانیه تفاوت داریم. من در مجموع دو مانش مسابقه مارپیچ کوچک ۱۳ ثانیه و در مارپیچ بزرگ ۱۹ ثانیه با نفر اول اختلاف داشتم. اما این عزیزان نه تنها مانش اول مارپیچ کوچک به خط پایان نرسیدند بلکه تا جایی که مسابقهشان را دیدم ۱۰ ثانیه عقب بودند. علاوه بر این در مانش اول در مارپیچ بزرگ هم ۱۷ ثانیه اختلاف داشتند. اگر خوشبینانه نگاه کنیم در مجموع اختلافشان با نفر اول حدود ۳۲ ثانیه میشد. چگونه خودشان را با من مقایسه میکنند؟ به جای آن بهتر است بروید و تمرین کنید.
از اسکی خسته نشدم
کلهر در بخشی از گفتههای خود کیادربندسری را بی انگیزه و خسته از اسکی دانسته بود اما این اسکی باز در این مورد ادعا کرد: کلهر درست میگوید با دل و جان اسکی نمیکردم. اما علتش این است که فدراسیون هزینه ایاب و ذهابم را به حساب کلهر واریز کرد اما او به من نداد، از طرفی دیگر به تمام ورزشکاران تیم به جز من لباس و تجهیزات یکدست دادند. علاوه بر این نایب رئیس فدراسیون در پیست توچال حقوق بازیکنان را داد اما ریالی به من پرداخت نشد. بله خسته شدم اما نه از اسکی بلکه از وجود چنین افرادی خسته هستم.
او در ادامه افزود: اگر دلم با این ورزش نبود چه لزومی داشت اسکی کنم؟ اینکه کلهر گفته خسته بودم پس باید خدا را برای تمام مسابقاتی که اول شدم شکر کنید. چون خسته بودم و اختلافم با بقیه نزدیک به دو ثانیه میشد اگر خسته نبودم با اختلاف زمانی زیادی مسابقهام را تمام میکردم. نزدیک به سه سالم بود که اسکی را شروع کردم. سال ۱۳۷۷ اولین مسابقه زندگیام را دادم. از آن موقع ۲۰ سال است که مسابقه میدهم. مثل ریگ ته رودخانه شدهام چگونه دلم با اسکی نیست؟ آقای سرمربی شما روانشناس هستی که این حرف را میزنی؟
نامه دعوت به اردو میخواستم تا دستم به جایی بند باشد
او در مورد عدم حضور مستمر در اردوهای تیم ملی گفت: آخرین نامه دعوت من به اردو برای ۷ تا ۱۱ مهرماه است. باید این را بگویم که ابراهیم سولقانی ورزشکار اسنوبرد ایران عید سال ۹۷ در پیست توچال در شب مسابقه فوت کرد. ماجرا از این قرار بود که آنها در این پیست مسابقه داشتند که همه شرکت کنندهها شب آنجا میمانند اما این اسکی باز فوت میکند. به همین دلیل از مربی خواستم نامه دعوت به اردو بدهند که اگر در اردو اتفاقی برایم افتاد دستم به جایی بند باشد و مردم بدانند در اردوی تیم ملی بودم. شرایط ما به گونهای است که اگر کوچکترین اتفاقی برای کسی بیفتد همه پشتش را خالی میکنند. من فقط نامه دعوت به اردو خواستم. اما کلهر گفت چون به حسین ساوه شمشکی نمیخواهند نامه بدهند به ما هم نمیتوانند نامه ارسال کنند.
حتی به سرمربی گفتم شما پیامکی به بازیکنان زمان و مکان اردو را میگوئید و هر اتفاقی برایشان بیفتد مسئول هستید. با این وجود تمام روزهایی را که در تمرین شرکت نکردم به او اطلاع دادم.
بهانه نیاوردم فقط دنبال کارهای استخدامیام بودم
کلهر یکی از دلایل عدم حضور مستمر کیادربندسری را بهانهجویی این ورزشکار دانست اما کیادربندسری در این مورد بیان کرد: به دنبال انجام کارهای استخدامی بودم. چون ورزشکارانی که مدال المپیک و جهانی دارند قانون استخدامی شاملشان میشد و میخواستم کارم را درست کنم. حتی این موضوع را به کلهر انتقال دادم. در آخرین صحبتی که با هم داشتیم قرار شد نامه بنویسم و دلایل عدم حضور مستمر در اردو را تشریح کنم، تا اگر بعداً کسی به این موضوع اعتراض کرد دلیلش را بگوید. به همین دلیل در تاریخ ۱۲ آبان ماه نامه نوشتم و او هم موافقت کرد. اما یک ماه بعد به فدراسیون نامه زد که کیادربندسری اخراج است. نامه من جواب نداشت؟ نمیتوانست یک ماه زودتر به من بگوید که با خواستهام مخالف است؟
او در ادامه افزود: آقای کلهر گفته برای حضور در برخی از اردوها بهانه میآوردم که اگر فلانی بیاید من نمیآیم، دلیل اصلی موضوع استخدام و خرج زندگی بود و فکر نمیکنم آدم جدیدی به اردو اضافه شده که من با او مخالف بوده باشم.
اگر ثابت کنید تبانی کردم تمام مدالها و حکمهایم را آتش میزنم
یکی از موضوعاتی که توسط کلهر و جعفری بیان شد امتیاز ۱۹ و تبانی در مسابقات دورهای قبلی بود، کیادربندسری نیز در این مورد گفت: آن مسابقه به سال ۲۰۱۲ مربوط میشود که قرار بود در پیست دیزین مسابقهای برگزار شود اما بنا به دلایلی به شمشک انتقال پیدا کرد. کل ورزشکاران دیزین به نشانه اعتراض در این مسابقه شرکت نکردند. از طرفی این مسابقه در تقویم جهانی بود و باید اجرا میشد و از آنجایی که تعداد نفرات کم بود، علیداد ساوه شمشکی، مربی تیم ملی هم در این مسابقه شرکت کرد.
او در این مورد افزود: بین ۶ نفر آدم چه تبانی میتواند وجود داشته باشد؟ آقایان گفتند بهتر است ذره بین دست بگیریم و خوب نگاه کنیم. اما به آنها میگویم شما نیازی به ذره بین ندارید کمی از منطق استفاده کنید تا ببینید کسی که امتیاز ۱۹ را گرفت من نبودم. هیچوقت تبانی نکردم. در اسکی همه این را میدانند اما وقتی پای منافع وسط میآید حتی برادر خودشان را فراموش میکنند چه برسد به من. هر کس بتواند ثابت کند که یک بار در عمرم به ضرر کسی تبانی کردم تمام حکمها و مدالهایم را آتش میزنم. به دلیل اعتراض به تبانی انجام شده امسال به مسابقات جهانی نرفتم آنوقت چگونه خودم قبلاً چنین کاری کردم؟
کیادربندسری در مورد حضور اسکیبازان خارجی در مسابقات داخلی هم بیان کرد: فدراسیون اسکی تا المپیک کره جنوبی ورزشکار خارجی میآورد تا بازیکنان ایران از حضور آنها امتیاز بگیرند. این کار برای ارتقا سطح اسکی ایران و داشتن جایگاه بهتر برای شروع مسابقات جهانی و بینالمللی بود اما هیچ وقت برای فرد خاصی نبوده است.
اگر میدانستم تبانی میکنند با ویلچر هم شده، مسابقه میدادم
او در واکنش به این ادعای کلهر که علت عدم حضور کیادربندسری در آخرین مسابقه فیز (دارای امتیاز جهانی) این بوده که خودش را به مریضی زده تا مسیر شمشک به دیزین را نرود، گفت: برای شرکت در آخرین مسابقهای که داشتیم با هزینه شخصی بلیت هواپیما برای شیراز گرفتم تا مسابقه بدهم، یعنی مسیر شمشک به دیزین از شیراز دورتر است که خودم را به مریضی بزنم؟ امیدوارم تمام کسانی که این حرف را میزنند همیشه مریض باشند تا بدانند آدم مریض نمیتواند کاری بکند. اگر میدانستم دوستانم و کسانی که به قول خودشان نان و نمک هم را خوردیم و با هم رفت و آمد داشتیم، قرار است چنین کاری بکنند با ویلچر به مسابقه میرفتم و مطمئناً اول میشدم. در آن تبانی فقط نماینده فدراسیون جهانی و مربی دخیل نبودند بلکه افراد دیگری هم دست داشتند.
با گذشتهای که در اسکی داشتم چه منافعی از این رشته بردم؟
کیادربندسری با بیان اینکه از اسکی هیچ نفع مادی نبردم گفت: جز افتخاراتم که بیشتر منافع معنوی بوده است چه منافع مادی در اسکی داشتم؟ حساب کنید اگر بدهکار بودم بدهکاریام را میدهم و اگر طلبکار بودید باید طلبتان را پرداخت کنید. در این چند سال کی حقوق و بیمه ورزشکار را تأمین کردید که اکنون میگوئید باید ورزشکار سالاری از بین برود. خودتان یک روز مجانی کار کنید و بعد از سالار شدن ورزشکار بگویید. در زمان ریاست فدراسیون عیسی ساوه شمشکی با این حرف که صاحب اسکی فقط ساوه شمشکی و کلهرها هستند، بقیه فامیلیها باید بروند اسکی کردم و مسابقه دادم تا به الان رسیدم. الان با آن گذشته چه منافعی بردم؟
جعفری حتی یک بار هم از من جلوتر نبود
کیادربندسری به گفتههای جعفری مبنی بر اینکه قبلاً اسکیبازان فارغ از نتیجه فقط به فکر رسیدن به خط پایان بودند گفت: هر ورزشکاری به دنبال رسیدن به خط پایان است اما با نتیجه بهتر و سرعت بیشتر. خوشبختانه قبلاً توانستم نتیجهای که در توانم بود را بگیرم و به آنها هم اشاره کردم که آخرین آن مسابقه کره جنوبی بود.
او در ادامه بیان کرد: این ورزشکار امتیاز ۱۹ مسابقات سال ۲۰۱۲ را دلیلی برای عدم کسب سهمیه المپیک دانسته اما لازم است این را بگویم که آن سال مسابقهای در شمشک برگزار شد و هیچ کسی نگفت تند یا آرام اسکی کنید. باز هم میگویم من در آن مسابقه اول نشدم. از طرفی امتیاز ۱۹ در تاریخ ایران بی سابقه نبود چون قبل از آن امتیاز ۱۴ را هم گرفته بودیم. علاوه بر این امتیاز مسابقاتی که یک سال قبل از المپیک برگزار میشود حساب است. یعنی امتیازات سال ۲۰۱۲ ربطی به ۲۰۱۴ ندارد. اما این آقا گفته با همان امتیاز ۱۹ به المپیک رفتند در حالی که از ۰۱/۰۱/۲۰۱۳ تا قبل از المپیک سوچی ۳۴ مسابقه دادیم. در ۲۷ مسابقه اول یا دوم شدم و در هفت مسابقه هم به خط پایان نرسیدم. این ورزشکار قبل از المپیک سوچی حتی یک بار هم من را نبرد پس الان چگونه مدعی است که با امتیاز ۱۹ شانس رفتن به المپیک را از دست داده؟
او در پایان بیان کرد: آقای جعفری گفته در آخرین مسابقه قبل از اعزام چون تعداد ورزشکاران کم بود کسانی که زمین خوردن دوباره به مسابقه برگشتند تا به حد نصاب ۵ نفر برسند اما من لیست تعداد ورزشکارانی که در آن مسابقه بودند را دارم، ۵ نفر کجا و ۱۱ نفر کجا؟ علاوه بر این برای یکی از ورزشکاران که اصلاً زمانی برایش ثبت نشده بود خودشان زمان درست کردند. در آخر چیزی که از اسکی میشود برداشت کرد این است که دوستیها و دشمنیها پایدار نیست بلکه فقط منافع شخصی اهمیت دارد. شاید بهتر باشد به این ورزش بگویم حاشیه که روی آن اسکی میکنیم.
انتهای پیام
نظرات